Testar mer...

image556
Skulle ju vara kul att få texten och bilden brevid varandra ibland. Hoppas det funkar nu!

Testar...

DSC00048.JPG
att MMS-blogga, och det verkar ju funka :-)

Regnig onsdag på öppna fsk

I morse packade vi in oss i bilen och for tiil Öjersjö för att få vara med på sångsamlingen och för att barnen skulle få rasa av sig lite inomhus när det var så trist väder ute.

Melia och Theo hjälptes åt med lunchförberedelserna.
Gissar på att det var köttbollar på menyn...

image553
Det gjorde vi bra kompis!

image554
Melia och Sandra testar de nya maskeradkläderna.
Vilka sötingar!

Köksassistenten

Uppskattningsvis tog det säkert tre gånger så lång tid med den här "hjälpen" än om jag hade gjort det själv, men i dag hade vi inte mycket annat för oss så det var bara att "slabba" på! Tillsammans fick vi till slut ihop middag bestående av kyckling med jordnötsringspanering (tager vad man haver...) och en rabarberpaj med råvara från egna landet!

image552

Bär frukt!

image551

Tomatplantan jag fick av Cissi och Sandra växer så det knakar
och i dag fick vi syn på de första två tomaterna!

Roligt så länge det varade

Precis efter fotot togs börjar en uppspelt Melia slänga sig fram och tillbaka i sidled fortfarande sittandes i cykeln. Den inte allt för stabila cykeln far ju självklart rakt ner i stenplattorna och Melia far handlöst med. Gråt i två minuter, men sen ska hon direkt upp i sadeln igen *pust*. Ett minne efter "olyckan" fick hon på kinden och ögonlocket även om det inte syns speciellt mycket på kortet.

image550

Nattar dockan

image549
Äntligen lite tid för sig själv ;-)

Yrke:

Kravallpolis!

image548

Charlie Chaplin?

Men nu har det väl i alla fall blivit fel?

image547

Oscarsnominerad...

Oscarsnominerad...

Mors dag

Jag fick ett par superfina röda gummistövlar av Melia på mors dag.
Men jag hann knappt prova dem innan det var två små fossingar i dem!

image545

Melias mormor fick en lite annorlunda morsdagpresent;
en alldeles egen blogg:
http://kolotten.blogg.se med "kom-igång-support". 
Gå gärna in och kika och skriv gärna en kommentar till den nyblivna bloggaren ;-)
 

Mommo...

Lilla damen har lite svårt för det där med att det finns två olika kön.
Pappa blir ju gärna "mamma" och morfar blir "mommo".
Klurigt det där ;-)

image544

Hjälper mormor

image542

image543

Rabatterna är rensade, blomlådorna är fixade
och krukorna har fått jord och nya plantor.
Tusen tack mamma för hjälpen!!!

Pingstafton

Mathias och pappa fixat med duschen i grovköket nästan hela dagen och mamma gick på som en jordfräs i trädgården. Men tro inte att morföräldrarna fick vila efter detta dagverk! Till kvällen lämnade vi dem här hemma med den lilla virvelvinden och vi passade på att gå på bio. På en riktigt lååång film. I nästan tre timmar följde vi jakten på en seriemördaren Zodiac. Spännande som bara den! Efteråt gick vi till en restaurang i närheten och Marie och Jon kom och gjorde oss sällskap över en bit mat. En riktigt lugn och mysig pingstafton med andra ord! 


Inte många dagar kvar...

Lilypie Expecting a baby Ticker

Bokcirkel


image541

Två små buskusiner hade boksamtal här hemma under kvällen. 

Sten från hjärtat!

Pirrigt i magen i morse och sovit dåligt under natten, säkert på grund av spänningen inför dagen. I morse var vi nämligen på tillväxtultraljud eftersom min mage inte växt något alls under de två sista kontrollerna hos mödrarvården. Enligt farbror doktorn såg allt bra ut och den befarade minibebben var ingen liten bebbe alls, utan var till och med 3% större än vad den skulle enligt beräkningarna; 2300g! Det enda lilla orosmolnet var väl att h*n satt stadigt med rumpan rakt ner... Får den inte för sig att dansa 180 grader självmant blir det ett nytt besök på Östra för att försöka vända stackarn om tre veckor *hugha*!


Fundersam...

image540

122218-539

Redo för nederbörd

image536 image537
Nog för det har regnat hela dagen...



Myser

Efter Melia badat och fått på sig kläderna försvann hon i väg och sen blev det alldeles tyst. Först var det lite skönt men sen började jag ana oråd... Letade i hennes rum, på toaletterna, i Pippitältet- men ingen Melia. Till slut kollade jag i vårt sovrum och vem ligger inte inkurad i den obäddade sängen med nappen i munnen bläddrandes i boken om Max. Blir nog en riktig mysdag i dag! 



In the garden

image535

Stor bak...


kan vara en bieffekt av för mycket godsaker. Storbak har det varit här hemma i dag. Hittade en hemsida med bara smaskiga muffinsrecept; http://www.dagensmuffin.se/ (Livsfarligt för fler kroppsdelar än rumpan!) Blev en hel plåt med nougatfyllda muffins och sen var jag tvungen att baka matbröd med en massa fibrer och frön i för att gottgöra det dåliga samvetet...

Foto: Sara Ringström, Aftonbladet, sara.ringstrom@aftonbladet.se

Pink doll

Kan ibland tycka att lilltjejen bara går klädd i en och samma nyans och att det blir lite "tjejigt", men tydligen inte...
I går gjorde vi oss ett besök på Liseberg. Under en tur i en av attraktionerna där man flöt runt i en liten båt bland en massa blommor, trä och annat grönt fick Mathias och Melia sällskap av två damer i övre medelåldern. "Vilken jättesöt liten pojk! Smälter så fint in bland de rosa blommorna. Kul att killar pojkar också har rosa på sig nu för tiden."

image534
Skulle verkligen tycka synd om den pojke som skulle
behöva ha en mössa med "Pink doll" skrivet på!

Örongodis

Har haft ett längre uppehåll i mitt ljudboksmaraton men nu har jag kommit i gång igen efter att min mor var här med en hel trave med ljudböcker. Sträcklyssnade på Tyskungen med C.Läckberg för några veckor sedan och sedan var beroendet i gång igen.
Har nyligen lyssnat på Stieg Larssons Luftslottet som sprängdes och blev väldigt förvånad när jag såg att Aftonbladet slog på stort att en Konsumbutik i S-holm redan sålt böckerna trots att de ska börja säljas först den 28 maj. Hade förlaget haft mer koll på västkusten så hade de kanske upptäckt att ICA i Partille började sälja den för över en månad sen!

image533

I går åkte det ner en ny samling cd-skivor i kundvagnen,
men den här gången i en lite mer lättsam genré.

Fladdermus till frukost!

När Melias mormor var här för några veckor sedan fick hon lite "extra krydda" i frukosten. Müslin hon precis hade hällt upp i filen kryllade nämligen av små vita larver! Men i tidningen i morse hittade jag en artikel som jag tror slår även det...

Ett par i Tanum fick en chock när de skulle äta frukost. I flingorna på tallriken låg en förtorkad fladdermuen. Fladdermusen var 4 centimeter lång och stendöd. Enligt flingtillverkaren, som skickade ut en kontrollant till Bohuslän, hade fladdermussen följt med från fabriken i England.



Liseberg!

image531

image532

Nostalgi

Två riktiga slappardagar har vi haft här hemma. Sovit middag i flera timmar, smaskat massor med god mat, kollat på en mindre bra videofilm och en och annan sötsak har vi också hunnit trycka ner. I dag gick vi till affären för att fylla på skafferiet inför helgen. Jag har varit glassugen som bara den de senaste dagarna (trots att man inte kan skylla på att det varit "glassväder" precis). Det fick bli det en av de stora strutarna med i kassen hem från affären. Melia var väl tvungen också att få en tänkte jag när jag stod med näsan ner i frysboxen- och vad hittade jag där om inte en uppstånden favorit! Top Hat har fått revansch och ligger åter ute bland sina GB-polare. Smarrigt värre tror jag Melias betyg blev!

122218-530

Blöt vovve

Som tur var för Melia hann vi ut en sväng vid lunchtid
för under eftermiddagen började det skvätta från ovan igen.
Blev att få kika på sin leksaker från första parkett i köksfönstret i stället.
Lite orolig var hon hur hennes gula plastvovve skulle klara sig ute i vätan...

Fredag

Villa Villekulla

Vi hade tänkt vänta med att sätta upp tältet som vi köpte i Ullared häromdagen,
men kom snabbt på att man får ta till alla resurser när det är så dåligt väder ute.

122218-528

Gangsterunge!

Knappt som man vågar lägga ut fotot till allmän beskådan;
mössan på inne,
chokladboll i hela munnen och
pizzalistan i högsta hugg!

122218-527

Morgonpigg?

Vaknade av smatter mot rutan.
 Kom upp och fick se den gråmulna himlen.
Har inte den minsta förhoppning på att det ser ut att spricka upp. 
Blir ju inte piggare av det precis...


Tröstäter

Det är lite synd om oss "fotbollsänkor" i kväll. Vi har nämligen lämnats kvar hemma medan pappsen stack i väg direkt efter jobbet till ännu en match. Men vi får se det positivt- vilken superbra ursäkt för att få trösta sig med en stor tallrik chokladbollar!

122218-526

Avvikande kurva

Lillbebis verkar ligga på latsidan och vill inte riktigt växa till sig inne i magen. Vi var nere på mödrarvården i dag igen för att mäta och rita in en ny prick på diagrammet. Dessvärre pekade kurvan inte uppåt som vi hade hoppats utan fortsätter plana och är en bra bit nedanför normalkurvan nu. Man kan ju inte låta bli att bli lite orolig, speciellt med tanke på att det med Melia var det precis tvärt om! Då ökade kurvan konstant för varje vecka! Det blir till att göra ett ultraljud nästa vecka för att se att bebben mår bra där inne. Jag har hört att det är ganska så vanligt och att det kommit ut pigga och friska bebisar trots "avvikande kurvor". 

Ingen bebis längre

image524
Februari 2006

image525
Maj 2007

Going shopping

Hört att barn behöver bearbeta händelser de varit med om genom lek.
Kanske förklarar det varför plastkassen från Gekås
fått åka i Melias vagn under hela morgonen?


122218-522

Mysigt

Regnet smattrar tyst mot taket.
Ljummet, nästan lite kvavt i luften.
Känns nästan som att vara i ett tält. 
Mysigt.

122218-521

Ullared

Har kompat ut lite tid i dag så vi passade på att åka en tur till Ullared när vi var hemma alla tre. Efter endast en timme var vi tillbaka på parkeringen med en fullknôkad kundvagn och ett antal tusenlappar "fattigare". Tisdag måste vara en bra dag att åka till detta populära lågpris Mecka! Vad blev det då för fynd köpta denna gång? Främst barnkläder; pyjamaser till Melia (den dyraste kostade 40:-!), sparkbyxor till bebben, två mössor till lilltejen som älskar huvudbonader och faktiskt en hel del leksaker trots att Melia själv inte var speciellt påstridigt på den avdelningen. En "bila" ville hon i alla fall ha, och det blev det med besked- en som var nästan större än ungen!

122218-520

Oväntad färgnyans?

Ov?ntad f?rgnyans...

Nu lyfter vi!

Nu lyfter vi!
Melia, Oskar och Theo testar flygplanet i lekrummet på kyrkan.

I hörlurarna


Linslus

122218-517

Vansinnigt

Trots att jag slängt och gett bort mängder av Melias urvuxna kläder finns det vansinnigt mycket kläder kvar till lillbebis. Nu ligger allt nytvättat och vikt i garderoben och bara väntar på att få bli använt igen. Det är nästan så man hoppas att det blir en tjej till med tanke på färgvalet på kläderna!

122218-516

Luktar mumma

image515

Två nybadade älsklingar!

SÖTSUGEN!!!


Solstrålen Alva!

Vi fick besök från Vara under söndagsförmiddagen.
Våra "Grebbestadskompisar" Anna och Thomas kom förbi med sin
ljuvliga dotter Alva- en riktigt solstråle! 


image514

Lördagskväll

Blev hembjudna till Martin, Jenny och Emmi i Kunsgsbacka i lördags. Vi fick supergod mat; grillad kyckling och fläskfile, supersmaskigt pastasallad med en massa smått och gott i och mozarella, vitlöksklyftor och oliver. Både Mathias och jag åt så vi knappt kunde resa oss efteråt! Därefter kollade vi in halva startfältet av ESC, men efter Sveriges framförande kände vi alla att vi inte missade något om vi inte såg resterande bidag...

image513
Busefrön!

Trädgårdsarbetare

Bröderna Jakobsson fixade till trädgården på Ridhusvägen med ny singel under lördagsförmiddagen. Melia och jag traskade upp vi lunchtid och blev bjudna på grillad korv och fika. Efter Hampus middagslur passade kusinerna på att leka tillsammans ute i det fina vädret.

122218-511

image512

Retrogirl

122218-510
Funkar även trettio år senare...


"Lunkig" onsdag

Det har varit en välbehövlig lugn onsdag på Utmålsvägen i dag. Jag är fruktansvärt trött, precis som de flesta andra som man pratar med. Kanske är det våren som tar krafterna från oss? Vi gjorde oss i alla fall en tur till tillsammans med Sandra och Theo till kyrkan, där vi fikade innan vi gick hem och förberedd måltid nummer tre för dagen. (Hungrig bebbe i magen...) På kvällen kom Catrin och Caroline över en kortis för att kika in på vårt nya hem.
Vårt lilla energiknippe ville inte sova någon middagslur under dagen så jag hade förberett mig på en lugn kväll framför tvn medan Mathias hade träning. Men icke! Kvart över nio går hon fortfarande på som en centrifug bland lakanen och den enda som är väldigt nära att somna är hennes slitna mamma! Halv tio ger hon till sist upp och nu sover hon som en stock, så nu ska även jag passa på att komma i säng i tid för en gång skull.  

122218-509

Stockholmsbesök

Caroline och Estelle som numera bor i Stockholm gjorde helt rätt och kom och hälsade på i Göteborg. Melia och jag åkte hem till Catrin där damerna ska bo under sin visit på västkusten under tisdagskvällen. Eleonor kom också över på en kvällsfika, dock utan Emilia denna gång.  

Stockholmsbes?
Caroline och Estelle

image508
Hampus läste tydligen nattsagor för Melia under tiden vi fikade...

Grattis!

Grattis!
 Maria fyller 27 år i dag!

image506
Melia gammelmormor i Värmland fyller också år i dag!

Hurra hurra hurra!

Måndag

Riktigt bortskämd har man hunnit blivit med det fina vädret. I dag har det i alla fall regnat och det var inte helt enkelt att komma på i morse vad man skulle hitta på under en sådan här trist dag. Som tur var kom Maria, Melina, Sandra och Theo över på fika så det hände något skojsigt under dagen!

122218-504

Lillbebbens rum

Skrollade igenom bilderna på datorn i jakt på en annan bild när jag såg ett inte allt för gammalt foto på sovrummet som vi fixat med under de senaste veckorna. Känns nog ändå som det har varit värt den tid det tog i anspråk...

image502
Before...

image503
 Today!

Helgen

Är det så här det ska vara nu framöver?! Inte en lugn stund bara för man bor i hus? Vi har inte unnat oss en hel helg med att bara slappa sedan vi flyttade in för tre månader sedan, eftersom det bara är en massa "måsten"! Så det har självklart skruvats, spacklats, klippts och grävts även denna helg här hemma. Melia och jag tog oss dessutom en tur till IKEA under lördagförmidagen för att handla lite saker till lillbebisrummet. Under lördagskvällen kom vi som tur var hemifrån en stund och blev bjudna på jättesmaskig mat hemma hos Catrin, Richard och Hampus. Melia fick låna Hampus elbil. Kusinen har något mer avancerade leksaker än vad hon är van vid här hemma. Det kan ju i och för sig bero på pappornas olika intressen ;-) Men hon verkade uppskatta åkturen! 

Helgen
Var bara tvungen att "låna" en bild från http://pantern.blogg.se 
eftersom jag glömde kameran hemma igår!

Läser

morgontidningen...

122218-500

En "goda" från Värmland

image497
"Titta pappa! Jag har fått post!"

image498
"Hmmm... undra vad det kan va..."


image499
"En goda från mommo!"

"Mommos" tös

I morse sprang Melia,det första hon gjorde, in i rummet där mormor och morfar har sovit i under helgen, men upptäckte besviken att det inte var någon "mommo" och "moffa" där. Tydligt är att Melia tagit intryck av morföräldrarnas besök för i dag hon gått på för fullt med spaden i rabatterna, precis som mormor gjorde! 

122218-494

image495

image496

Fullspäckat schema

Melias mormor och morfar åkte tillbaka till Värmland i dag, tisdag. Fullt upp har de haft sedan stunden de steg in genom dörren; väggar skulle målas, rabatter rensas, böcker läsas, blommor sättas, fönster putsas, barn passas under kvällarna när föräldrarna var ute på vift, garderober monteras och mycket mycket mer. På väg till tåget var vi överens om att dagarna gått allt för fort, och det inte skulle ta så många veckor tills nästa Partillebesök.

Fullt schema
Lunch i solen innan tåget for till Karlstad med mormor och morfar.

RSS 2.0