Fortsättning

Hann självklart bli några mössor till som Melia kunde klämma på huvudet under dagen. I en låda med baby- och sommarkläder hittade hon två mössor som det var nästan ett år sedan hon använde senast. 
  
        122218-346  122218-344

Dagens huvudbonader...

... så här långt in på dagen!

Hann inte upp ur sängen själv innan Melia hade hittat pappas keps i hallen och det är klart att den skulle på! Glad som en lärka kom hon struttandes i nattskjortan och kepsen bak och fram som en riktigt hiphopper.

122218-341

Bara någon timme senare hittar jag damen även denna gången i hallen, men denna gången vid ytterdörrendörren. Hon hade satt på sig sin egen mössa, även den bak och fram. Tydligen var hon sugen på en promenad i regnet för hon hon försökte få tag i handaget och sa något liknade "hehå".

122218-342

Man tager vad man haver...

I går söndag blev det en heldag i huset. Mängder med kartonger som skulle packas upp, kläder som skulle in i garderober och annat pyssel. Mathias och Richard åkte och hyrde en liten lastbil och körde två lass med möbler. I en lastbil får man tydligen plats med mycket saker för när vi kom hem var både köksstolar och köksbordet borta. Strykbrädan får rycka in som bord under de få dagar som vi har kvar i Timmerslätt.

Man tager vad man haver...

Fredagen den 26 januari

Träffade Maria och Eleonor med lilla söta Emilia på lunch inne i stan under fredagen. Smarriga kalvfärsbiffar med gräddsås och rörröda lingon intogs mitt i lunchrusningen på SoHo. Glömde kameran hemma så dessvärre har jag inget fotobevis, men Eleonor har lagt ut några foton på Emilias blogg. Fick slå ihjäl lite tid innan det var dags att få skjuts med hem med Mathias vid halvfemsnåret så det fick bli några besök i några affärer så man inte skulle frysa ihjäl i den bistra vinden. Tror jag bott för länge i Partille för herrejisses vad folk det var överallt! Mitt på dagen var det knökfullt i varenda liten butik! Några påsar med roliga innehåll fick vi ändå med oss hem. Får ju passa på när man väl kommer in till stan...

Fredagen den 26 januari

Eftersom vi inte har några foton från dagen i stan 
får det bli ett kort på en törstg hamnarbetar som hjälper
till att sortera tvätten på kvällskvisten.
Pappas mössa är för övrigt en ny favorit
som åker på när man minst anar.

Grattis Josse!

I dag lördag fyller Melias kusin Josefin 12 år!
Hoppas du får en riktigt bra födelsedag
med massor med paket och smarrig tårta!

Grattis Josse!

Full fart!

I sällskap med Sandra och Theo pulsade vi i väg till Öjersjö i morse. Kändes som ett helt gympapass innan vi kommit fram, armar, ben och rygg fick sig en rejäl omgång bara genom att dra vagnen i den djupa snön. Medan de andra barnen smaskade i sig av tacobuffen fick Melia möjligheten att röja runt helt på egen hand i det stora lekrummet.

122218-332

122218-334

122218-331

122218-330

122218-329

122218-328

122218-335

122218-333

Hej då!

Atopiskt eksem

Melia och Mathias var nere på Barnmedicin tidigt i morse för att träffa barnläkaren. Melia har haft utslag över i stort sett hela kroppen sedan i mitten av december. Hon verkar inte speciellt besvärad av dem men vissa dagar har det sett helt förfärligt ut! Nu hade vi äntligen fått tid och det skulle blir så intressant att höra vad det kunde bero på. Vi har misstänkt allt från något hon äter till tvättmedel, men vi har faktiskt inte sett något som helst mönster. Diagnosen löd i alla fall som rubriken ovan och vi blev inte så mycket klokar... Eksemen kan i stort sett bero på allt eller inget. Ibland kan kroppen tydligen reagera även om det inte finns något att reagera på. Lite tips stod det i alla fall i broschyren vi fick med så den får man läsa ordentligt + några receptbelagda salvor som ska strykas på upp till fyra gånger per dag, så vi har att pyssla med...

Atopiskt eksem

Grattis!

I dag fyller Melias farfar 63 år!
Hurra Hurra Hurra!


Grattis!

Helgen

Så har det då hunnit gå en hel helg igen! Även denna rusade förbi så fort man knappt kommer ihåg vad man gjort. I går var vi i alla fall i huset och fixade med Melias rum. Melia fick vara nere hos farmor och farfar under tiden. En vit tapet med smala gammelrosa ränder blev det. Väldig annorlunda från den tapet vi satt upp i oktober i hennes nuvarande rum! Vid fyratiden var vi ner hos Monica och Pelle och fick smarriga våfflor och fika. Melia och jag åkte hem och hoppade i pyjamasen medans Mathias gavs sig tillbaka till huset för att måla färdigt panelen och listerna i rummet. Tur att han är hemma varje tisdag och tordag för så Melia och han hinner ha lite kvalitétstid nu när han är borta så mycket på kvällarna.

122218-325

Underbart är kort...

Så kom ju äntligen den efterlängade snön! Stora, fina, vita flingor föll från himlen i morse. Vi hade ärenden ut till Hisingen under förmiddagen och det började modda på redan då. På hemvägen var det flera lastbilar som inte tog sig fram och när vi var tillbaka i Partille möttes vi av bussar som stod intill vägkanten för att de varken tog sig upp eller ner för backen. Men man behöver inte vara allt för orolig här på västkusten. Det har nämligen redan börjat regna och all den mysiga snön är borta och därmed är även  trafikkaoset är över -för denna gång...

Underbart är kort...

Fredagen den 19 januari

Catrin hade sin första vardag hemma sedan hon började jobba efter årskiftet. Stackarn åkte på att ha två busungar till där under dagen. Melia, jag, Theo och Sandra klampade in på Ridhusvägen vid tolvsnåret.  Dessutom lagade hon en supersmarrig kycklingsoppa med tortellini till lunch till oss alla sex. Både ungarna och vi vuxna lassade in mänder av den smaskiga maten! Lite senare tog vi en promenad i det helt underbara vädret för att kanske kunna gå av något gram av semlorna vi hann trycka i oss också.

122218-320
Hjälper mamma med matlagning!

122218-322
Barnen roade sig själva i vardagsrummet medan vi fikade...

122218-321
Hittade Hampus i vagnen, Melia på Bobbycaren och
stackars Theo som försökte dra dem!

122218-323
Sötaste Hampus smaskar munk efter maten.

Fulgubbe?!

Tidigt i morse när Melia och jag satt och åt frukost ringde telefonen. Den låg inne i hennes nedsläckta rum så jag hann aldrig se vilket nummer som ringde. Jag svara men i andra luren säger ingen någonting. Det är inte helt tyst för jag hör att någon andas när jag säger "hallå". Efter en liten stund lägger personen i telefonen på. Lite obehagligt tycker jag det är men går ut i köket och fortsätter läsa i GP och käkar vidare på min macka. Upptäcker precis då att Melia fått tag på min mobiltelefon som varit på köksbordet och är i full färd att bada den i sitt filglas. I sista sekund räddar jag telefonen från sitt öde och ser på displayen att telefonen precis har blivit använd. Senaste nr är för bara några sekunder sen och det går till "HEM"! 

stalker?!

Back in church!

Efter ett låååång julupphåll har nu äntligen fiket öppnat i kyrkan igen till alla barnens och föräldrarnas lycka! Lekrummet intogs snabbt av spralliga småttingar. Melia hade sällskap av kusin Hampus som kom tillsammans med pappa Richard och sen var även Theo, Alwin och Linnea även där och busade.

Strax efter ett var det dags för inte lika roliga saker. Jag var tvungen att gå till jobbet på ett möte och Melia fick vara så god att göra mamma sällskap. Melia fick tag på en lite sopborste som hon gick runt med i klassrummet under tiden vi pratade så det gick riktigt bra.  

Kusinerna Bus

Mammas låda


Melia har hittat lådan med halsband, diadem och hårband.
Helst ska allt vara på samtidigt.
Så här såg hon ut efter att det varit väldigt tyst i badrummet i morse.

Mammas låda

Helgen

Ännu en helg som stormat (på alla sätt och vis!) förbi. Melia har varit med farmor Monica under fredagen och lördagen. Söndagen vågade vi oss inte ut, rädda för att få ett träd i skallen!

Under fredagen hann jag gjorde jag mig en visit till jobbet på min lediga dag, där det var möten och kopiering inplanerade. Eftersom vi hade barnvakt kunde jag göra undan en massa saker som var tvungen att fixas så här i början med en ny klass. Jag var näst sist ut från skolan och det var kolsvart ute trots klockan bara var halv fem när jag gick hemöver. När Melia och Mathias kom hem strax efter fem var det bara middag och sen sängen för en väldigt trött liten Melia.

Tidigt lördagmorgon var det på med arbetsbrallorna för nu skulle köket tapetseras! Melia ner till farmor och fram med tapetserarbordet. Sex timmar senare var nästan hela rummet klart, så vi åkte ner och hämtade Lilltruls och käkade mumsig fiskgratäng hos farmor och farfar. Mathias orkade inte lämna det halvfärdigt så han åkte dit och fixade det sista, medan Melia och jag åkte hem och kraschade i säng.

Nu är det bara ny vit färg på de gula luckorna och dörrarna samt en ny bänkskiva så är köket klart! Sen vore det inte fel om spisen kom också. Får ont i magen bara jag tänker på det! Beställt spisen via internet, betalat kontant med kort, skulle få den inom en vecka, fick ett mail att den inte fanns på lager än och det var för två veckor sedan! Sen blir det inte bättre av att man har en sambo som hela tiden påminner en dagligen att man inte ska köpa saker över internet...

122218-316
Gammal tapet


Helgen
Ny tapet!

Onsdagen den 10 januari

Visst är det mysigt med jul och skönt med röda dagar i kalendern, men i dag tyckte jag det var helt underbart att det bara var en vanlig vardag! Sandra och jag traskade i väg till Öjersjö vid niotiden i morse för att få vara med på sångsamlingen på öppna förskolan. En trevlig överraskning att det var en hel drös med pappor där. Nog första gången jag varit där som mammorna var i minoritet. Verkar som det är pappornas period att vara hemma nu efter årsskiftet och att mödrarna återgått till sina jobb. Riktigt trevligt var det i alla fall och vi hann få i oss smaskig pasta med laxsås från bamba innan det var dags att traska hemöver i regnet. Nu sover Melia som en stock och jag har möjligheten att förbereda arbetsdagen i morgon. Tänkte bara hinna skriva en kortis här innan, eftersom det blir så sällan nu för tiden...

Onsdagen den 10 januari

Tisdagen den 9 januari

Första "pappadagen" är avverkad. Ett besök inne i stan på Mc D samt frissan tillsammans med bror och Hampus var det första Melia och hennes pappa passade på att göra. Att ringa till frisören och fråga om båda bröderna kunde komma samtidigt med varsitt barn kanske inte är det först jag hade föreslagit, men det verkar ha gått bra så idén kanske inte var så dum trots allt.  

Själv har jag gjort min första dag som fröken i 4-5an jag kommer att var i på tisdagar och torsdagar under vårterminen. Lite nervig var jag i morse trots åtta år i yrket, men efter en ganska stimmig samlig blev de som ljus när de fick veta att deras prestation skulle "betygsättas" av mig innan de fick gå ut på rast. Lugnet höll i sig hela dagen och jag har goda förhoppningar att det kommer att bli en bra termin. Känns skönt att vara i gång och att Mathias nu får ta över rodret här hemma ett par dagar i veckan under våren.

122218-313

Ett foto från i somras på Melia och pappsen
som softar i Grebbestad.
 

Pust!

Det har verkligen varit fullt upp den sista tiden! I onsdagskväll kom Melias mormor och morfar med tåget från Karlstad. I går, söndag, åkte de hemöver igen. Under dessa dagar har vi knappt sett röken av Melia. Jag jobbade både torsdag och fredag på skolan. Lördag dag tillbringade jag, Mathias och pappa i huset där vi rollade färg för glatta livet. Skönt att äntligen se att det händer något. Två rum helt klara, bara FEM kvar *pustar*! På lördagskvällen lyxade vi verkligen till det; vi bokade VIP-biljetter på Bergakungen och såg en superbra film djupt nedsjunken i varsin skinnfotölj. Det var helt underbart att kunna se en film från början till slut utan att behöva pausa en enda gång!

I dag har Melia fått vara med farbror Richard och kusin Hampus under förmiddagen när jag var på jobbet. Det var stängdag och en viktig dag då information förmedlas och allt viktigt beslutas för terminen, så det var väldigt skönt att kunna vara med. Tack för hjälpen farbror R! I morgon börjar allvaret, då är det jag och 23 vilda ungar. Tror jag avslutar med ett PUST...

Pust!

Vår lilla skrutt för inte allt för länge sedan.
Tänk vad tiden går!

Nyårsafton!

Så var det då 2006 över och det var dags att fira in det nya året.
Hemma i Timmerslätt firades det tillsammans med
Martin, Jenny och Emmi samt  Jon, Marie och Isabell.

122218-305
Melia och pappsen ställer upp på ett foto ihop.

n
Nyårspuss!

122218-307
Ser väldigt naturligt och äkta ut det leendet...

122218-306
Martin och Jenny firar det nya året!

122218-310
Happy New Year!

122218-308
Charmig?!

122218-309
Jo, vi ser dig! Jag lovar!

122218-311
Fyrverkerier på nästintill första parkett från balkongen.

RSS 2.0