Sjuklingen

Stackars Melisen! Det började med feber i nästan en vecka, sedan började det rassla i halsen i början av veckan. Nu har Melia blivit superförkyld! Näsan rinner och hon har fått en riktigt otäck hosta. Inte lätt att hålla humöret uppe då...  

image619

Fartdämpare

Pratade precis i mobilen med Mathias som är på väg från Partille till Karlstad. Regnar tydligen som bara busen, så i Uddevalla såg han nästan inte vägen. Då är det bättre att lätta på högerfoten, låta det ta lite extra tid och komma fram helskinnad. 


Sommartecken

image618
Varm och skönt i solen, tändvätskeångor från grillen och myggbett på benen...

Hemsamariten

image617

Gamla fynd

Satt och rensade i mors dator i gårkväll. Där fanns det nämligen mängder med dubbletter, trippletter och ja vad heter det när man har fyra- eller fem kopior av samma foto?! Dessutom låg de gömda lite här och var i datorns olika skrymslen och vrån. Det virtuella minnet skrek varje gång man startade upp datorn efter att få bli avlastat. Förhoppningsvis finns det nu ett ex av varje kort i mappen Mina bilder. Kul var det i alla fall att titta på alla gamla kort och jag hittade ett foto från Melias första vecka på utsidan av livmodern- och en sliten förstagångsföderska ;-) .  

image615

Besöket innan

Hittade bilder från förra besökets hemma hos gammelmormor på mammas dator och blev pinsamt påmind om att vi är alldeles för sällan där och hälsar på- och vad mycket som har hänt med lillbus det senaste halvåret!

image614

Fika hos gammelmormor

Fika hos gammelmormor

Tremänning Alvin

Min kusin Lotta, Martin och Melias tremänning Alvin kom på besök på kolonin under kvällen. Sötnosen har blivit stora grabben sedan sist vi sågs!  

122218-612  122218-611
Nappisen åkte in strax innan hemfärd. Var verkligen imponerad av Alvins otroligt bra humör under hela visiten trots en lång dag på förskolan.

Mariebergskogen

Vi tog oss en utflykt till Mariebergskogen under förmiddagen för att titta på djuren. Stadtjejen har ju bara fått sett de fyrfota varelserna i böcker så det var mycket spännande att se på i dag!

image610

Trädgårdspyssel

Under visiten till kolonin pratade jag med Mathias som är kvar hemma i Partille. Där hade det ösregnat under hela långa dagen- och mer förväntades det blir. Men i Karlstad där solen som vi alla vet alltid ska lysa, gjorde den så, under gårdagen i alla fall.

image607

image609

Förflyttningsbar

Jättegulliga Ann-Britt kom förbi med Naemis gamla bilbarnsstol under tisdagen. Tog en färd direkt bort mot kolonin. Trots att det inte är så långt mäktar inte mina fossar med några längre promenader i dagsläget. Så nu blir det att se lite mer av Karlstad än mor och fars lägenhet under veckan.

image606
Mallig som aldrig förr var Melia när hon fick sitta framåtvänd!


Passar på

Lekfarbrorn (även kallad "moffa") har haft ansvar för lillbus under dagen medan jag har sovit, vänt mig om, somnat om, ätit, sovit middag och vaknade alldeles nyss, fortfarande lite halvsömning...
 


Inte en lugn stund!

DSC00106.JPG
Inte en lugn stund!

On our way

DSC00105.JPG
On our way

Underbar liknelse!



http://www.expressen.se/noje/1.730923 kan man läsa att stuntscenerna är betydligt tuffare för mansgrisen Bruce Willis i dag än när han spelade in den första filmen:

"Det är som att föda barn. Efter ett tag så glömmer man hur ont det gör."

Yeah, right!



Time Flies

pregnant

Vi far...

till Värmland i morgon bitti. Kom under eftermiddagen på att jag och Melia kommer att få panikångest av att gå här hemma i fjorton dagar med pappsen som jobbar lååånga dagar och ingen tillgång till bil. Har precis bokat biljett och börjat packa väskan. Frågan är om man ska vara så kall så man struntar i att ta med lillbebbekläder? Får bli ett par byxor, en mini-mössa och en liten tröja i fall, i fall...  


På bättringsvägen

I dag har Melia varit på benen
- om än en väldigt liten stund...

image603

Förklarar saken...

image602


Har funderat på varför Melia har börjat med att dra ut underläppen,
men nu är "mysteriet" är löst...

Dagen efter...


Två av tre i vår lilla familj har befunnit sig hela midsommardagen i samma ställning som kissen ovan. Melias feber ger inte med sig utan blir bara högre. I dag har hon i stort sett inte kommit upp ur sängen på hela dagen. Äter inget och det är  väldigt svårt att få i henne vätska. Hon vill bara sova, och då får hon självklart göra det. Har pratat med en bekant som är sjuksköterska och hon sa att det lät som tredagarsfeber. Det kan det säkert vara men då borde det väl vara tre dagar? Är inne på fjärde dagen i dag och det verkar ju inte ge med sig. Är hon inte bättre på måndag så får vi försöka komma till doktorn. Man kan ju inte låta bli att bli lite orolig när feber inte vill gå ner.

Den andra utslagna i familjen har i och för sig gjort några "rusher" till holken, för att sedan falla åter i koma i sängen. Kräksjuka på midsommardagen brukar vara = fyllesjuk, men efter fem öl på hela midsommarafton så är det nog så att det är något lurt med Mathias mage. Migrän och kräkningar börjar bli en lika återkommande tradition som sill och potatis för hans del på midsommar- fjärde året i rad!  Kul kul...

Midsommarafton

Konstigt att man inte utvecklade simhud mellan tårna under fredagen men tanke på vilket väder vi hade. Tror det var uppehåll i max en halvtimme under hela dagen (det var nämligen då vi rusade ut och tände grillen).  

Martin, Jenny, Emmi, Jon, Marie, Janette och Isabell kom vid tretiden och sedan började ett knytismaraton i midsommarmatsfrosseri; flera olika sorters sill, färskpotatis, räklåda, köttbullar, korv. I halvtid blev det marängtårta med jordgubbar och kaffe, för att avsluta det hela vid niotiden med grillad kyckling, potatis, sallad,  kalla och varma såser. Som "grädden på moset" kom självfallet chipsen och lösgottan fram vid midnatt. Man var väldigt mätt och belåten när man la sig kan jag lova! 

image601

image600

Glad midsommar!


Blir fullt upp under morgondagen så det blir garanterat ingen tid över att sitta vid datorn, så jag får passa på att önska en glad midsommar några timmar för tidigt!

Rustar

I dag har Melisen varit lite bättre. Hon äter fortfarande dåligt och med tanke på "utgifterna" som inte är av bästa kvalité så är det säkert "tannebissarna" som spökar. Vi har i alla fall tagit oss i väg ner mot centrum under dagen. I morse stod vi tillsammans med en relativt stor skar, några mer eller mindre darrhänta personer, beredda vid öppningsdags vid affären med den gröna skylten. Hoppas verkligen att sambon uppskattar att man sliter och bär flasköl(!) dagen innan midsommar när man själv inte ens får ta en droppe! 

Under eftermiddagen tog vi oss ytterligare en tur ner mot Allum. Har börjat på en väldigt liten lista på vad som behöver packas i väskan inför det stundande besöket på BB om ett par veckor. Köpte två par mysisbyxor med resår- lika bra att inse att man inte kommer i så mycket annat! Tog även en sväng bland hyllorna på Apoteket och vips fanns det varor för fler hundra i kassen. Känns ändå som man är lite mer förberedd nu, gång nr två, på vad som kan vara bra att ha hemma som t ex ultamaxisuper-bindor och sårsalva... 

        

Inte riktigt kurant

Tapper som få somnade Melia nästan med näsan i pannkakan strax innan klockan sex. Inte en minsta tupplur under hela dagen trots maratonnatten! Febern vill inte ge med sig och matlusten lyckas inte infinna sig så något lurt är det. Gissningsvis är det nya tänder på g. Vi har hållit oss inne trots det fina vädret i dag, förutom en kortis under eftermiddagen när växterna i blomlådorna började nicka allt för kraftigt pga vätskebrist.

image599

Något nytt

Första året med trädgård och en tidigare ägare som måste ha varit betydligt mer intresserad av att påta i jorden än vad vi är, gör att man hittar nya små blommor och blader i rabatterna flera gånger i veckan. I dag hade denna rosa blomma (namn?) tittat fram. Visst är den tjusig! 

image598

Soooooov!



Bilden kunde ha varit tagen kl 3.17 inne i Melias rum i natt. Vaknade vid halv tre tiden av att lillskrutt var väldigt febrig. Fram med alvedon och vatten i flaskan och när vi ändå var i gång var det lika bra att byta blöjan som var väldigt tung. Sen var det inte en tanke på att somna om! Melia skulle ner från sängen, läsa "boka" och leka i sitt rum. Klockan sju i morse (!) fick jag äntligen ner henne i sängen igen och lyckades få henne att sova till stax efter tio. Men herregud, i dag känns det som jag varit på världens dunderfest. Fattar inte varför Melia inte är jättetrött, och bara längtar efter att få krypa till kojs tillsammans med sin slitna mor!  

Lunchar på Pasta etc

DSC00101.JPG
Lunchar på Pasta etc

Han har landat!


Förstasidesnyhet på Aftonbladet just nu!

I vår ensamhet

Måndagskväll = fotbollsträning
Vet en liten tjej (och en stor också för den delen)
som läääängtar till sommaruppehållet.


Aj aj aj

Vem f-n smugglade in hammaren?!!

image596

Rabarberpaj

Rabarber växer tydligen med en väldig fart har vi upptäckt här hemma (ingen av oss är ju speciellt intressearde av trädgårdskötsel...). Håller man inte efter plantan så tar den gärna över i vårt lilla grönsaksland, så det har blivit rabarberkrämer och pajer på längden och tvären här hemma den senaste månaden. Så himla trött på samma gamIa vanliga så i går struntade jag faktiskt i kokboken och rörde ihop det vi hade i skafferiet- bli faktiskt himla smaskigt.

* Rabarber och jordgubbar skivas och lägges i en ugnsform.
* Pudra över lite vaniljsocker om vill ha lite sötare paj.

Blanda:
* 2 dl råsocker
* lite mer än 2 dl vetemjöl
* 1 tsk bakpulver
* ca 1 dl grovt hackade hasselnötter

* Rör till sist i två st ägg.

Bred över hela massan över rabarberna och jordgubbarna som ett täcke.

Om man inte är rädd för kalorier smälter man eller tar flytande smör och ringlar över innan man skickar in det i ugnen. 175 grader i varmluft i ca 20 min.

Vi smaskade vaniljglass till...

image595


Vill ha

samma energi som den som springer runt benen på mig här hemma...


image594

Graviditetsgnäll -igen

image556
Så förbenat ont i revbenen på höger sida! Kan inte nysa, böja mig eller ta ett djupt andetag utan att jag håller på att storkna av smärta! Hoppas verkligen inte att lillpyret tar allt för lång tid på sig att komma ut!!!

Sjöslag!

Gjorde oss en tur till Barnens Hus i Högsbo under söndagen.
Där hittade vi nya muggar och skålar i plast till Melia.
Fick hjälp med att diska ur dem när vi kom hem...

image593

Trädgårdsdags!

Har haft tomatplantor på tillväxt i uterummet men i dag var det dags för dem att få lite mer plats för rötterna och komma ut i friska luften.

image592

Oväntat besök!

Blev minst sagt förvånad när Catrin, Åsa, Marie och Jenny ringde glatt på dörren vid elvatiden i morse. "Vad fasiken gjorde de här?! Mathias och jag hade ju massor med saker inbokade som vi var tvugna att hinna med under dagen!" Men det vara bara att ta på skorna och följa med lydigt med bil genom hela stan. In till en atelje nere vid hamnen där jag fick designa och tillverka ett eget silversmycke. Det var verkligen superkul och inte alls så lätt som jag tyckt det sett ut när andra gjort det innan.

image591

Därefter bar det av hem till Catrin där det bjöds på supersmarrig trerätters! Under tiden fick jag en hel drös med gamla foton som skulle organiseras och sättas in i till ett gemensamt fotoalbum för mig och Mathias. Nedan kan ni se smakprov på två av alla underbara gamla foton...

image590
Skönheter redan under det tidiga 90-talet ;-)

Klockan halv åtta var vi alla fem helt stoppade av all god mat, sömniga i ögonen och jag var otroligt nöjd med en helt underbar överaskningsdag! Kunde inte i min vildaste fantasi tro att de skulle komma på den här idén i dag - nästan tre månader innan dagen D!

Kidnappad!

DSC00097.JPG
Kidnappad!

Bebiskalendern

pregnancy week by week

Fredagskväll = TV-kväll

Mathias for direkt från jobbet till kvällens fotbollsmatch i Angered och därefter skulle han hem till Jon som behövde hjälp med gräsmattan som ska rullas ut kvälls- /nattetid. Hälsade honom nyss i telefonen att vi ses i morgon bitti.... 

Blir att krypa intill en väldigt sömnig Melis och titta på Bolibompa innan jag får i min ensamhet sappa igenom kvällens alla repiser som svt väljer att sända vareviga fredagskväll *morrar*


Fredagslunch på Utmålsvägen

122218-586

image587
Catrin, Hampus, Eleonor och Emilia kom över på lunch i dag eftersom vi alla tre var hemma med våra små i dag. Barnen lekte och stojade under flera timmar ute på verandan i det sköna vädret. I dag har det varit precis lagon; inte för varmt men inte den där isande blåsten som det var igår. Inte en enda tår från någon av dem, tills dess att de skulle gå hem, då bröt Melia i hop fullständigt och grät hejdlöst i en halvtimme tills jag i desperation från att bli anmäld från någon av grannarna tappade upp ett bad och Melia fick tankarna på annat.

Sommarlov!

I dag hade vi skolavslutning på skolan. Det blev sånger på skolgården, bildspel på datorn i klassrummet, dikter och rosutdelning innan barnen rusade ut till ännu ett efterlängtat sommarlov. Nu återstår bara en vecka till på jobbet så får även skolans personal gå på sommarlov. Ska bli helt underbart och då har jag har nästan tre veckor på mig att bara mysa med Melisen, vila (så gott det går med en 20 månaders vilding här hemma) och ladda med kolhydrater i mängder innan det blir nya "arbetsuppgifter"...  


Firar mammas skolavslutning

DSC00095.JPG 

Mathias och Melia kom och hämtade mig uppe vid skolan vid halv ett. Blev ett intag av en inte alltför smaskig (men i och för sig mättande) lunch på Allum och ett premiärbesök hos frissan för Melia. Var väl inte det roligaste hon gjort och det kom en och annan tår, men fem minuter efter vi traskat in på salongen och två hundra kronor fattigare så var de värsta hårtestarna ett minne blott!

Ojsan...

Hittade en liten vessla sittandes mitt på köksbordet efter att ha bara varit borta från köket någon minut. Melia hade passat på att organisera om bland frukten i skålen på bordet och lagt favoriterna i sin egen korg.

image584

Sommarlov!

I dag var det avslutning på öppna förskolan i Öjersjö
med smaskig tårta och sångstund!

image583

Fikapaus

DSC00089.JPG
Fikapaus

Motionerar mamsen

DSC00088.JPG
Motionerar mamsen

Jaaaa!

Nytt besök på mödrarvården i dag; ultraljudet visade en rättvänd bebbe dvs med huvudet fixerat nedåt, mamsen har lagt på sig två kilo på en vecka och magen har växt med hela tre centimeter! Nu kommer jag sova gott i natt! 



Helsingborgsweekend

image580

Lite fler bilder från helgen i Helsingborg...
Vi har haft en helt underbar helg med trevligt sällskap, shoppande, båttur över till Danmark, sight seeing vid Kullens fyr och intag av mängder av god mat!
 

turistiska på Kullens fyr

DSC00083.JPG
turistiska på Kullens fyr

Helsingborg - Helsingör ToR

DSC00082.JPG
Helsingborg - Helsingör ToR

Bröderna J spanar på solnedgången

DSC00081.JPG
Bröderna J spanar på solnedgången

Fördrink i kvällssolen

DSC00080.JPG
Fördrink i kvällssolen

Dax för välbehövlig middagslur

DSC00078.JPG
Dax för välbehövlig middagslur

Svalkar oss med isfrappe.

DSC00076.JPG
Svalkar oss med isfrappe.

Checkar in

DSC00075.JPG
Checkar in

Barnvakten...

är på väg! Melias mormor och morfar sitter i skrivandes stund någonstans i skogarna på 45.an på väg mot Partille. I morgon bitti bär det av tillsammans med Richard och Catrin till Helsingborg på en barnfri helg! Första gången vi är från Melia under natten, men är inte det minsta orolig. Så fort "Mommo" och "Mommo" sätter sin fot över tröskel brukar vi föräldrar bli till luft... Nu ska vi passa på att njuta av att få bo på Elite Plaza, äta på lyxig restaurang, shoppa, åka färjan över till Danmark, men framför allt  SOVA!



Blir väl en och annan MMSbild under morgondagen.
(Som ni upptäckt när man MMSar bilden till Bloggen blir alltid rubriken och texten under samma, inte så spännande men inte så mycket att göra åt tyvärr).

Skönt i skuggan!

DSC00074.JPG
Skönt i skuggan!

Väntar på bussen...

DSC00070.JPG
Väntar på bussen...

Ännu en bulle i ugnen!!

DSC00067.JPG
Ännu en bulle i ugnen!!

Tjejsnack och god mat!

DSC00066.JPG
Tjejsnack och god mat!

Heja Sverige!


Kalas


I dag har vi varit hos faster Camilla i Torslanda och firat Melias farmor som hade riktiga födelsedagen igår och kusin Linus som fyller tio år på måndag.

Kalas

Barbamamma

När vi ändå är inne i "tycka-synd-om-sig-själv"-fasen så gör ju den f-bannande värmen att allt, och då menare jag allt på denna kropp sväller!
*gråter i självömkan och för ömma, enorma fötter*



"Samlar vatten"...



Mår inget vidare...

eller som ett utsketet äppél som en del från min hemort skulle uttryckt sig.
Ont i halsen, feber och huvudvärk är ingen höjdare i den fruktansvärt tryckande värme som har belägrat Partille. Det har blivit ett antal försök att åstakomma korsdrag för att få in en frisk luftpust genom sovrummet under dagen. Huvudvärken vill dock inte ge med sig, och jag vågar ju inte knapra allt för många eller allt för starka huvudvärkstabbletter heller med tanke på lillkrypet i magen. Blir att krypa ner till kojs igen och dra ett (svalt!) lakan över sig...


Lyssnar på mammas deckare?

DSC00064.JPG
Lyssnar på mammas deckare?

SJUK!

DSC00065.JPG
SJUK!

Annorlunda almanacka

Lilypie 2nd Birthday Ticker

Inte mitt val!

Men i bland får man vara tillmötesgående mot familjens tredje medlem som anser att det behöver vara lite mer tyngd på mesbloggen...


Theo och Sandra

DSC00063.JPG
Theo och Sandra

Lerigt

image564

Farmor och farfar...

kom raka vägen från Grebbestad hem på middag under söndagen. Grillen åkte förstås fram i dag också och till köttet blev det säsongens första färskpotatis. Hur kan något så alldagligt som potatis smaka så gott?! Melia fick en hel byggnadställning i present, men hon var mer angelägen att få in farmor i röret än att leka i det själv...  

image563

Utflykt

Vi hade inga planer alls för dagen så vi beslöt oss vid frukosten att åkte en tur söderöver, ner till Kungsbacka och Tjolöholmsslott under söndagen. Det blev ingen guidad visning på slottet men dock en promenad runt i den fina trädgården och ner till havet. Vi hann även ta en fika på restauragen som låg strax intill innan vi for hemöver igen.

Utflykt

Kurragömma

är nya favvoleken här hemma.
Hade ju varit aningen mer spännande om det vore så att Melia
kunde välja något annat gömställe någon gång då och då...

image561

Middagsdax

Och för att man är kortare än en meter är det tydligen okej att dubbel
- ja, till och med trippeldippa!
Hmmmpf!

Grilla!

Mammas älskling!

Mamma älskling!

Hunk


Keith Urban

Så kan han sjunga också!


(Dubbelklicka på play knappen för att lyssna )

Tummen upp för kvällsmaten!

DSC00053.JPG 

Nybadad och go

DSC00047.JPG

Fredagkväll blir en myskväll utan pappsen
som åkte direkt till fotbollsmatchen från jobbet.

Rumpan först

Det är en envis liten rackare inne i magen. Tydligen vill h*n inte göra som det är är meningen att små 35 -veckors bebisar ska göra, nämligen ligga med huvudet nedåt. Barnmorskan är väldigt osäker om det är rumpen eller huvudet som är nedåt så om lite drygt en vecka så är det dax för ännu ett ultaljud och sen en eventuell vändning på Östra. Trots två barnmorskors klämmande på magen i morse är jag konstigt nog ganska säker på att den faktiskt ligger rätt dvs med huvudet ner men vem som har rätt lär vi få svar efter nästa helg...


Fredagsnöjet?

För inte allt för länge sedan var det afterwork
med billig öl och gratisbuffé som var fredagssysselsättningen.
Men tiderna ändras.
Det är tydligt det...


RSS 2.0