Grattis på födelsedagen!

Hipp hipp hurra för pappa Mathias som fyller år i dag!

Shoppningtips!Det har öppnat en ny affär i Partille; Nordik . Där kommer jag verkligen kunna slå ihjäl en och annan timme i framtiden ;-)

Innedag

Melia har mått illa i natt och var blek om nosen i morse
så det fick bli en dag hemma för att piggna på sig.


Sanitär olägenhetPytte

Husmusen (klicka för att komma dit) är en trevlig blogg som jag brukar kika in på med jämna mellanrum. I dag var det ett inlägg om ett par tjejer i Stockholm som jobbar med design. Efternamnet på den ena var bekant och efter lite snokande så var det visst så att det var Veras första (eller andra, tredje?) ungdoms kärlek i Sunne som gift sig med en skarp tjej. Ibland är världen liten ;-)


http://www.edholmullenius.se/

Julkortskaos!En liten prinsessa

Under fredagen blev det ett besök till Nödingen för att träffa Eleonor, Emilia och lilla nykomligen Emma. Så söt som man storknar! Tur jag har en man som tar tillbaka mig till verkligheten och berättar hur jobbigt vi faktiskt hade det som nyblivna tvåbarnsföräldrar när jag kommer hem drömsk efter att ha snusat bebis :-) 

I gårkväll kom...


En dag hemma

I dag har vi haft en välbehövlig dag hemma med ett besök i kyrkan några timmar. Det här att börja på förskolan var roligt så länge mamma var kvar men de dagarna som jag har lämnat Mollsan har inte varit någon höjdare. Den lilla bestämda ettåringen vägrar att öppna munnen när det ska ätas med följd att hon blivit utan både frukost och lunch. Humöret blir inte det bästa heller med tom mage så många tårar har det också hunnit bli. I morgon blir eldprovet; då ska jag jobba första heldagen och har ingen möjlighet att hämta innan schemalagd tid. Vi får väl se hur det går...


BoktipsÄlskar Majgull Axelssons tidigare böcker och hon gjorde mig inte besviken med sin nyaste bok heller!

Is och vatten, vatten och is är en berättelse som utspelar sig både på 30-talet och till nutid. Den har allt en bra bok ska ha tycker jag. Läs den!

Redo för skidbacken?


...eller för att gå ut i bister västkustvind

Renoveringsbehov

Skulle bara fräscha upp i förrådet med lite färg och ny matta när Mathias märker att ytterväggen är så murken så den är på väg att pulveriseras. Lovely! Under söndagen har han tagit ner befinlig vägg - vilket i och för sig skötte sig själv med tanke på plankorna skick... Sen var det att börja spika upp nya innan mörket föll.  Här ser man även vilken kulör huset haft innan den grå
- en tjusig grisskär nyans!
 

Våffelrecept


Länk


Halsbanden går att beställa på www.vildavictoria.com

Inskolningsjukan

Hade två enormt klena småttingar här hemma i morse. Det var bara att "ringa in dem sjuka". Bara någon timme efter samtalet till förskolan så var sjukan ett minne blott. Mollies näsa rinner i och för sig fortfarande men orken och energin är det inget fel på. Melia sympatiserade nog bara med lillasyster i morse för där syns inga större sjukdomsymptom heller. Så vad göra en grå och regning dag som denna med två rastlösa kottar? Fick bli en sväng till IKEA. Tyvärr var det ombyggnadtion på bägge våningsplanen och inte hälften av de varor de brukar ha fanns inne. Men som tur var (...) så fanns standardinköpen inne; värmeljus och chokladbollar ;-) 


Fars dag

Hann med att fira två pappor under söndagen- inte illa! Dels morfar som fick en mössa och halsduk inför den kommande kylan i Värmland och dels pappsen här hemma i Partille som fick deo och parfym. Bild på Mathias blev det dock ingen -den här gången.


Passar på att gratta moffa på födelsedagen också i dag tisdag!

Neckless

Veronica har ett halsband som jag länge suktat efter. När jag sist var i Stockholm gick vi in i affären där hon beställt det och självklart kunde jag inte missa tillfället att köpa ett. Så i måndags kom det ett litet paket med posten med halsbandet som jag beställt i. 

Välkommen Emma!

Ännu en helt underbar liten bebis har kommit! Lilla Emma är en punklig liten tjej som kom till världen på utsatt datum; 4 november. Stort grattis till mamma Eleonor, pappa Jonas och världens stoltaste storasyster Emilia! 


Bilder från Eleonor

Inskolning pågår

Mollies inskolning på Körsbärsdalen har börjat. Tre dagar har avverkats. I och för sig har vi inte varit där mer än fyra timmar - sammanlagt. I dag var det att testa på att äta frukost och då var vi hemma igen redan halv tio på morgonen.

Än så länge går det jättebra, men vi har i och för sig inte lämnat henne ensam med fröknarna och de andra barnen än. Kanske kommer det i morgon?Liten skrutta ska börja på förskola!

Eric

Under söndagen åkte vi hem till Högströms på fika
och för att hälsa på Eric bara fyra dagar gammal.
Sötare liten prins får man leta efter!


Lördagslunch


Biopremiär

Melia fick gå på bio för första gången under lördagen. Blev 40 minuter Alfons och det gick jättebra så nu har Melia redan planerat för ett biobesök i Karlstad med morfar i helgen.

Fota med datorn

RSS 2.0