På besök i huvudstaden

Har precis påbörjat en kurs på Stockholms univetsitet som förhoppningsvis jag ska ha nytta av i jobbet framöver. Dock kanske inte främst som lärare utan mer med datorer. Veronica var förstås den perfekta värden och kom och mötte upp när jag kom utramlandes från tåget under torsdagskvällen och direkttransportade mig ända fram till dörren. Fredagen gick i studiernas tecken och avslutades i stillhet med oxfilé, potatisgratäng och rödvin- bättre kan det verkligen inte bli! Hann förstås även med lite shopping till barnen innan det var dags för hemfärd i dag. Men det är bara tre veckor innan jag är där igen!   
 
Världens sötaste Olivia!

Överlämning


I morgon bär det av till Stockholm och blir att sätta sig i skolbänken igen. 
Mathias ska vara pappaledig och får ett par (sköna?) dagar 
på egen hand med flickorna.
  

Fan-club

Vad kan vara en bättre avslutningen på en mysig kväll i goda vänners lag inne i stan än att sitta bordet brevid två av sina idoler?! Imponerande eller kanske skrämmande nog gissade Mathias rätt på första försöker, men tillade att man kanske borde ha andra idoler i min ålder -eller kanske inte ;-)
:


 

Kladdfia

Var för en gångs skull förutseende att ta av allt utom blöjan innan det blev gino med mörk choklad som efterrätt. Både för och nackdelar med att Mollsan alltid ska äta själv...

Söndagsutflykt

Hampus, catrin och Viktor följde med oss till Slottskogen för att komma ut en stund i det fina vädret. Började med en sväng till den stora lekparken där det kryllade av vilda ungar och yra föräldrar. Blev även lite rumpträning i alla backarna för att titta på djuren. Såg någon påfågel och någon get, men mer var det inte. Upptäckte att Melia tydligen har mitt sinne för naturvetenskap och trodde att get och get-ing vara samma sak -?!
 

Min Moffa

- "Min moffa är starkast"
- "Men inte starkar än pappa väl?" (Mathias)
- "Joho du *ler* det är han verkligen det" (Melia)

- "Min moffa kan sparka boll"
- "Jo, men inte bättre än pappa"
- "Joho du pappa. Moffa har en egen boll" (plastboll a´la Statoil i stugan)

Emilias kalas

I dag var vi bjuda hem till Emilia på hennes 2-års kalas. Lilla prinsessan fyller egentligen om ett par dagar men helgkalas är ju aldrig fel med trötta barn/föräldrar efter förskola/jobb på vardagarna. Ett riktigt kalas-kalas kom vi till med både god pastasallad och tårta!  

Bryt!

Pappan hade jobbade natt och behövde sova ut på förmiddagen och hur jag fick för mig att baka rabarberpaj halv nio en lördagsmorgon vet jag inte. Dessutom med två trollungar som gärna ställer upp som assistenter. Kunde ljuga och skriva att det luktade ljuvligt i köket av vårt bak när min kära make kravlade sig upp men så var det inte riktigt...

Efter en halvtimme med rabarber, vetemjöl och havregryn flygandes runt i köket började jag känna att det här var ju inte världens bästa idé. När Melia sedan påpekade att det var väldigt varmt och jag upptäckte till min fasa att Mollie fått på plattorna på spisen! och att kokospåsen i skafferiet lyste med sin frånvaro och att vi dessutom skulle behövde åka ner till ICA för att få klart pajeländet åkte allt huller om buller in i kylskåpet! Några timmar senare hade pulsen gått ner och med kokosen inhandlad av Mathias blev det till slut en paj som mot alla odds faktiskt blev riktigt god.



Receptet på Leilas
"Äppeltantens smuldeg":
1.5 dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5 dl havregryn
2.5 dl vetemjöl
200 g kallt smör

Under degen hade jag:
Rabarber i bitar
Persika i bitar
En barnmatspuréburk med jordgubb och andra frukter
Lite vaniljpulver

200 grader (varmluft) i ca 25 minuter


Fredagsmys med kusinerna




Försekommen...

 
Hmmm... undra om hon sett någon annan stå där och glutta efter godsaker?!


Tisdagstema: Metall

Vardaglig metall under en halvtimme här hemma. 

Hamnat fel


Lilla klätterapan tar sig upp både här och där, men också bak och fram.

Namnsdag

Firade Ellen Melia med glass ute i det fina vädret. Gottelingott!


Objuden


Dessa jäkla getingar! De är överallt!

Liseberg

För att hitta på något kul under söndagen åkte vi en sväng till Liseberg under eftermiddagen. Farbror Rickhard och kusin Hampus sprang vi på vid barnkarusellerna. Blev dock ingen längre visit på nöjesparken i dag. Två föräldrar var aningen slitna efter "Buzzande" långt in på småtimmarna natten innan och energin gick på lågvarv.


Kräftskiva light

Fyra vuxna och fyra barn en lördagkväll som äter kräftor- kanske att ta i att kalla det kräftskiva men det är nog så nära en skiva vi kommer i år. Trots att tandborstarna inte var med blev det en spontan övernattning då timmen blev sen och orken att traska hemöver inte riktigt infann sig. Tack för en trevlig kväll och sängplatsen!

Senare på kvällen blev det suddigare och suddigare...

Västerbottenpaj

Gjorde för första gången en västebottenpaj med kantareller att ha som tillbehör till kräftorna. Blev riktigt gott att äta till skaldjur. Receptet hittar du här.

Kusin bus

Hampus kom över en stund på lördag. Eftersom solen för en gång skull sken så passade vi på att vara utomhus.


Slut på semestern

I dag var sista dagen för semestern- i morgon börjar allvaret igen. Melia ska tillbaka till förskolan och jag ska träffa mina kollegor på skolan . Mathias och Mollie får slutet av vecka helt för sig själva här hemma. Blir säkert lugnt och skönt för dem båda skulle jag tro. 

Slutvilat!

Lunch-date

Träffade Catrin, Hampus och Viktor för att leka på den stora lekparken i närheten av restaurang Aludden i Lerum. Passade även få i oss föda på det sistnämnda stället. Ett säkert kort- alltid fantastisk god mat och så även i dag!


Tisdagstema: Fridfullt


Båda barnen sover, nybryggt kaffe och egentid vid datorn
- fridfullt för mig.

TisdagsTema: Kärlek

En vecka för sent...

Påfyllning


Korv med potatis verkade smaka smaskens
men blomkålen var tydligen inte någon hit!

Hemfärd

Lastade in två trötta ungar vid sextiden under måndageni baksätet. Var helt säker på att båda två skulle sova gott i bilen under den långa färden hemöver eftersom vi vaknat tidigt och härjat hela dagen. Mätt i magen var de också eftersom vi hann äta en stabil middag innan vi for. Jag hann förbi Sunne (vilket innebär en ungefär en tiondel av resan till Göteborg) innan Mollan bröt ut i hysterisk gråt! Fyra timmar senare med vindrutetorkarna på i superhastighet och ett stort antal stopp farligt nära vägkanten i tro att få tyst på oväsnet där bak lovade jag mig själv att aldrig mer ge mig på en så lång resa med bil på egen hand. Fasar för att jag under veckan kommer få ett brev från vägverket med ett foto i på en Toyota i överskriden hastighet...   

Kriminalare

Har precis lyssnat klart på Leif GW Perssons nyaste "Den som dödar draken" på vägen upp till Lekvattnet. Eftersom jag inte hade så mycket att välja på fick det bli den fast jag inte var speciellt imponerad av den tidigare av hans böcker "Faller fritt som i en dröm" som handlar om Palmemordet. Glad är jag att det var tomt i ljudbokshyllan för "Den som dödar..." var betydligt bättre än den tidigare och rekommenderas att stoppa i öronen under tråkiga stunder. 

Boktips

Hann faktiskt läsa min första pappersbok på tre år nu när vi varit barnfria. "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" fick mig att helt ändra uppfattning om Magdalena Graaf- läs den!

Skogstjejerna

Slängde mig i väg uppöver så snart jag vaknade i morse trots att vi inte kom i säng förrän vid halv tre natten innan. Fyra timmar senare var jag framme hos två små gryn som knappt tycktes känna igen sin mamma. Tyvärr har det varit väldigt dåligt väder så det har mest blivit innelek men de små verkade väldigt nöjda och belåtna med dagarna med mormor och morfar.


Semester för två






Lekvattnet

Några dagar innan vi skulle vara söderöver åkte vi upp till Lekvattnet i Värmland. Melia och Mollie skulle få vara hos mormor och morfar i stugan under de dagar som vi var i Spanien.

Vi passade på att leka lite i lekparken innan det fick bli en glasspaus i den lilla och enda affären som finns där.

Laddar batterierna

Om det bara är den tryckande och långvariga värmen eller enorm vitaminbrist som gör mig totalt orkeslös vet jag inte men nu blir det en vecka där jag har alla möjligheter att ladda batterierna. Återkommer förhoppningsvis med mer energi och bilder från "rehab" om någon vecka eller så. Ha det gott så länge!      


En bok om vänskap

"Nu vill jag sjunga dig milda sånger är en stark och gripande roman om kärlekens kraft, om de val vi gör i livet, om hur vi hanterar sorg och förluster, men framförallt om vänskap".
Så beskriver de boken på Adlibris. Har man inte läst eller lyssnat på den (lämpar sig väldigt bra som ljudbok!) så är detta ett tips på en bok som man hinner klämma in innan semestern är över.
I går gick jag och la mig 20:30 bara för att få lägga mig ner och lyssna. Det gör jag bara om jag fastnat för en riktigt bra bok-och det är verkligen den här! Rekommenderas!

RSS 2.0