Glass-bus


Mos eller kaka?


Som äpplemos har jag känt mig denna helg; urkärnad, skalad och körd genom beredare för att tillslut bli helt mosad. Förkylning eller bara lite för mycket av allt på sistone? Medan höstsolen lyst och Mathias och barnen varit ute och grejat har jag befunnit mig under täcket med persienner nerdragna. Gick igår bara upp för att borsta tänderna och sedan hade jag slocknat innan klockan nio - en lördagkväll! Som tur är verkar det som jag har fått sova bort det värsta "onda". I morgon blir det inte att persionifera sig mer med äpplemos. Hittade precis ett recept, så siktet är inställt på en söt och kanelig äppelkaka i långpanna av alla de goda äpplen som gulliga Catrin hade med sig i dag. 


En dag med Moffa

Då får vi klä oss precis hur vi vill!
Vill man ha badbyxorna på ovanpå kläderna och mössa på inne - why not?!


Leka lite utomhus måste vi ju också (för det har vi ju inte gjort inne...)
Melia testade hänggungan för första gången...


och det gjorde morfar också!
Sen avslutar vi dagen med en smaskig och kletig tryffel!

Gissa om avvärningen efter denna vecka blir hård...

Toker

Vad gör man inte för att muntra upp här hemma...

Soligt

Trots att näsorna rinner på flickorna blev det en stund ute i höstsolen i dag.Vecka 39

Den här veckan är i stort sett fullbokad för min del. Vääääldans mycket på jobbet och en heldag i Stockholm under fredagen som "grandfinal" på en redan stressig vecka. Som räddare i nöden är morfar här. Han och Mathias för sköta marktjänsten här hemma och har förutom att förströ en rastlös Mollie, åkt på att vårda en rejält förkyld Melia. Guldstjärna till er båda! 

 

Deckartips

Om man mot förmodan skulle ha en stund över har jag ett bok- eller lyssningtips. Började på Turstens nyaste under helgen i Karlstad och några kvällar och någon promenad senare har jag lyssnat färdigt på Det lömska nätet- mycket bra!

 

Ett soligt Karlstad

Melia, Mollie och jag har tillbringat helgen + hela fredagen och en del av måndagen i Värmland. Solen sken och det har varit riktigt mysigt höstväder. Mormor och morfar har haft med sig flickorna på kolonin och jag har njutit av egen tid på stan. Blev en hel del höstkläder inhandlade; både till mig och flickorna. Helt livsfarlig stad för ekonomin!  

Tyvärr blev det inte många kort tagna. Bara den här på stenbron som är lite av Karlstads kännetecken som jag tog på vägen hem från stan efter en fika med kusin Lotta. Med oss hem till Partille följde nanny "Moffa" och två rejäla förkylningar som drabbade Melia och Mollie under helgen.

Onsdag

Är mycket på jobbet just nu och för att hinna med så har kvällarna nu på sistone också få gå till arbete. Lugnar säker ner sig och kommer då att hinna med roligare saker med datorn än jag för i dagsläget- som att blogga ;-)
I morgon kväll åker jag och flickorna till Karlstad. Mormor har planerat kolonilottsarbete och jag har skrivit massor med papper som jag måste hinna läsa innan nästa tur till Stockholm nästa vecka. Så blir det när man fuskar med läxan. Kanske blir det något inlägg från Värmland också.    


Frukostfotografering

Körsbärsdalen nästa!

I dag fick vi ett efterlängtat och uppskattat besked; Mollie ska få börja måndagen den 3 november på samma förskola som Melia redan går på, men på lilla avdelningen såklart. Se upp Körsbärsdalen! Here comes Molliiiiiiie!


Lördag

Eleonor ringde och frågade om vi ville med på en tur till Slottskogen kvart i nio på lördagsmorgonen. Då satt de redan i bilen! Självklart ville vi med så det var bara att äta upp frukosten och slänga sig i väg. Många av djuren hade tyvärr begett sig till varmare platser och fisksoppan som jag beställde på Villa Belparc var verkligen fruktansvärd men det vägdes upp och mer därtill av trevligt sällskap och en värmade sol.

Eftermiddagen tillbringade vi hemma hos en nybliven treåring. Hemma hos kusin Hampus fick vi (som vanligt!) jättegod middag och två val(!) av efterrätt.


"Lite mycke"
Lite mycket just nu... Kommer mer bilder när lugnet lagt sig

Theos lillasyster är här!

I natt kom då äntligen Theos lillasyster! En hel vecka efter beräknat datum.
Det kan man kalla födelsedagspresent Theo, om än om det blev några dagar i förväg.
 


En liten tös på 3150 g och 50 cm gömde sig inne i "kulan"

I lekparken

Melias förkylning är inte värre än att det fanns ork till lek i sandlådan. Sandra och Theo som är hemma och väntar på lillasyster (låga odds?) gjorde oss sällskap under några timmar under eftermiddagen.


Skohörnan


Frågesport


Våghals


Förkyld

Näsan rinner och hes i rösten. Ringde in Melia sjuk i morse. Blir att vara hemma med lillasyster och mamma i dag istället. Än så länge leker systrarna bra tillsammans och jag hinner uppdatera den något eftersatta bloggen lite. Får väl se hur mycket syskonsämja som finns kvar till eftermiddagen... 


365 dagar

Ett litet hjärta på cafélattens skummade mjölk symboliserar bra det första året som herr och fru Klint. Min favvo Peter LeMarc skönmålar inte vardagslunken och hans ord stämmer bra även för mig :-)  


Treåringarna

Efter en lång sommar på diverse sommarställen fick de tre blivande treåringarna äntligen träffas igår. Den obligatoriska fikan för slitna mammor blev det förstås också. Testade att göra kladdkakan i Leilas nyaste kokbok. Väldigt lätt att göra och blev helt godkänd. Receptet finns här   


Sömnbehov noll

En liten tupplur under förmiddagen och kvällen blev inte så barnfri som vi hoppats.  Att sova i sin säng är inte att tänka på för den envisaste lilla ettåring. Efter två timmars skrik och gråt i hennes säng tänkte jag att kanske somnar hon mig mig framför tvn men icke.... Glad som en lärka över att få komma upp i "frihet" mest likt en överförfriskad Duracellkanin hoppade Mollie i soffan och gick bärsärkargång i köksskåpen. Kvart i tio på kvällen tog Mathias resolut med sig Mollie ut i bilen för ett sista försök att få ungen att somna.  Då hade vi sedan klockan sju försökt få henne att somna i sin säng. Någonstans i backen stötte hon äntligen på John Blund. I dag får hon inte ens att blinka lite för långsamt!
 

I dag hände det!

Efter månader av stabilt gående men enbart om någon höll henne i handen, släppte då äntligen Mollie taget i morse! Hon kom på något sätt på att jag fixar det här utan assistans. Traskar på fram och tillbaka som hon aldrig gjort annat.

Grötmodell


Kräftskiva

Inte ett enda kort från kräftskivan här hemma i gårkväll med Martin, Jenny, Jon, Marie, Conny och Åsa blev det taget. Men tråkigare är det att det inte blev ett enda kort på de fem barnen som var med heller. Istället fick det bli ett på efterdyningarna i diskhon i morse.   

Lunchunderhållning?

En stund i lekparken i fredags för Neo, Noel, Emmi, Viktor, Hampus, Melia och Mollie innan lunch på Aludden. Undrar om de andra lunchbesökarna uppskattade showen som sju barn bjöd på inne på restaurangen? 


Utgång

Börjar komma in i vardagsrutinerna; Mathias är pappaledig två dagar i veckan medan jag går till jobbet. Hittade ett par kort i kameran som skvallrar lite om vad det pysslar med på dagarna. Melia förklarade vad som försegick på andra kortet.  

Lägg av!

Den som i vanliga fall är en riktig linslus vill i dag inte vara med framför kameran. Om hon kunde prata skulle det troligen kommit en hel ramsa med fula ord när hon gång på gång fick linsen uppkörd framför näsan!På med linsskyddeeeet!!

En bra dag

Fem timmar efter ett tårfyllt farväl var det dags för hämtning på förskolan. Möttes av en hoppande och skrattande pratkvarn som har enligt egen utsago haft det jätteroligt i dag -  och tårarna några timmar innan var helt bortglömda.


Måndagmorgon

Måndag igen och fyra långa dagar sedan Melia var på förskola sist. Dessutom har det varit en rolig helg med besök hos farmor och farfar i Grebbestad och en heldag med bus och stoj med kusin Hampus. Det började faktiskt redan i går vid nattningen och fortsatte i morse med att hon inte ville gå till förskolan. Väl där kom hennes kompis Hanna samtidigt och jag tänkte att i dag kommer det att gå bra. Men dessvärre blev det två små flickor som grät istället för en när mammorna gick. Vet att hon inte kan ha det bättre än vad hon har det där, men ändå känns i hjärtat när hon blir så ledsen varje morgon. 

Två upptäckter vid dagens fotosession; vi har en väldigt skitig spegel och ta inte kort framför en spegel om du själv inte ämnar vara med...

RSS 2.0