Torsdagen den 30 november

I dag fyller Melias pappa 31 år!

Grattis på födelsedagen älskling!
Ingen frukost på sängen i år heller,
men ett paket hann vi  i alla fall införskaffa under gårdagen.
En jättefin klocka som den kräsne för säkerhets skull fick välja ut själv.
Av svärmor och svärfar fick han bidrag till en slipmaskin,
märks på presenterna att du börjar bli en mogen man ;-)

Torsdagen den 30 november

Onsdagen den 29 november

I dag fyller Eleonor 30 år!
Hurra hurra hurra!
Hoppas du får en riktigt bra födelsedag och att vi ses snart!
Massor med grattiskramar!!!

tt

Onsdagen en 29 november

Tisdagen den 28 november

I dag vaknade jag redan klockan fem i morse. Hade tydligen blivit massor med smaskigt igår kväll för lilla damen för hennes blöja var helt överfull med kiss, så det hade läckt i hela pyjamasen och i sängen. Upp och fixa nya kläder och ny torr blöja. Melia somnade om på studs och sov till halv tio! Jag däremot orkade inte somna om utan gick upp med pappa och åt frukost tidigt i lugn och ro, samtidigt som jag klurade på ett knepigt sudoko i Värmlandstidningen. Inte fel det heller. Under dagen tog vi en snabbis bort till Skopunkten efter tips från föräldralediga butikschefen Lotta. Blev faktiskt tre par stövlar som får följa med hem till Partille i morgon bitti. Två till mig och ett par rosa, tuffa till Melia. Ett par var verkligen ett fynd, bruna skinnstövlar för 99:- som kostat 400:-! Nu har jag ju tjänat trehundra spänn ;-) När vi kom hem igen blev det stuvade makaroner och köttbullar innan jag gav ansvaret för lillbus till mormor och morfar och hoppade i säng. Så himla skönt att kunna ta en tupplur mitt på dagen! Till kvällen kom Susanne och mormor och fikade. Jag förstår om ni är oroliga för att jag kommer rulla fram på egen maskin i morgon efter allt fikande som det blivit de senaste dagarna...

Tisdagen den 28 november

Pepparkaksfika med mormor

 
q  qq

gg  q
Vad var det nu man blir om man äter en pepparkaka?

Måndagen den 27 november

Under förmiddagen tog vi en tur till Hammarö och hälsade på min gamla pluggkompis Marie från tiden då vi läste på lärarhögskolan. Vi tog en promenad i det fina vädret innan vi gick in och fikade. Skönt att komma ut lite med tanke på att man sprungit mellan skurarna de sista dagarna. Under eftermiddagen kom kusin Lotta, Martin och Alvin på fika. Världens charmigaste lite grabb! Kan mängder med "konster" redan; visa att han är ett år med fingret, vara stark, visa hur mormor gäspar, klappa och vinka på beställning. Där ligger Melia verkligen i lä! Nu får det bli hårdträning till nästa gång vi ses ;-)

Måndagen den

alv

Söndagen den 26 november

I dag har det varit full fart här hemma hos mor och far i Karlstad. Vid tvåtiden kom min mormor på middag. Därefter kom Ingalill, Mats och lilla Jojje (deras hund). Ända från Torsby kom faster Laila och Lennart. Kusin Erik hade fullt upp med den bussugna Melia.

Lördagen den
Erik och Melia

Lördagen
Laila, Ingalill, Mats, mormor och morfar -och Melia förstås!
hugger in på chevrépajen med gravad lax *mumma*

Full fart!

Pust! Mamma är trött i dag... Skönt att det finns två frivillga här som gärna sysselsätter vildingen. Men det är nog ännu mer tur för papsen att hans lilltjej inte är hemma och härjar runt. Han har tydligen haft en tuff natt med många besök hos Ulrik, med det är ju självförvållat *suck*

Full fart!

Reunion

Träffade gamla klasskompisar från tiden när jag läste på högskolan för hundra år sedan under lördagkvällen. Så himla kul att träffas efter alldeles för många år! Mycket prat om jobb förstås men även annat skojsigt efter ett antal glas vin...

Reunion
Lenita, Åsa och Marie
(Karin har simmat ur bild)


Lotta och Alvin

I dag har vi (precis som mängder med andra köpsugna värmlänningar) varit på stan. Där träffade vi min kusin Lotta och hennes urgulliga son Alvin. Fick med massor med kassar hem. Hittar alltid lättare kläder i Karlstad än i Göteborg- knepigt...

Lotta och Alvin

Fredagen den 24 november

Klockan var bara 5.30 när jag kravlade mig upp och klädde på mig, rörde i hop varm choklad och hällde i termos, bredde mackor och la ner i väskan. En timme senare släppte vi av pappsen på hans jobb och sen bar det av mot nordligare breddgrader. Strax innan tio var vi utanför Karlstad största köpcenter. Melia behövde en paus i bilåkandet och jag behövde in och handla lite grejer. Till min stora lycka hittade vi en overall som var nersänkt 100:- och sen fick vi 25% rabatt till på det eftersom vi hade clubkort! Det får man väl säga var ett fynd; en vinteroverall för 300 kronor! Hem till Melias gammelmormor och fick nygräddade pannkakor. Mums! Annars har det varit lugnt i dag. Trötta och sega efter den tidiga färden. Blir att ladda för morgondagen då vi ska träffa Lotta och Alvin på stan och mamsen ska på galej på kvällen!

Fredagen den 24 november

Torsdagen den 23 november

I dag har vi varit i kyrkan och träffat Marie, Kinna, Catrin och Sandra med respektive barn. Hann sätta i oss både pannkakor med sylt och mackor med köttbullar och rödbetssallad!, innan vi hann leka lite i lekrummet. Hem och göra middag och läsa de sista kapitlen i "läxan" i panik under tiden Melia sov en stund. Har "träff" på datorn i min distanskurs klockan halv sju i kväll. Hur detta nu ska gå i dag... Ingen barnvakt, Mathias på möte med fotbollen och jag ska sitta och vara koncentrerad och verka intresserad av litteraturseminaret under tiden Melia far fram bland leksakerna. Blir att ta ur alla batterier i leksakerna innan 18.30!

Onsdagen den 22 november

I morgon bitti far Melia och jag till Karlstad!

Onsdagen den 22 november

Efter besöket på kyrkan var det bara att slänga fram stekpannan och skärbrädan. Kyckling med paprika och bacon och ris stod på bordet klocka fyra när Therese kom på besök. Melia blev överlycklig när Therse kom och skulle vara hos henne hela tiden . Till efterrätt hade Therese tagit med från Brogyllen en helt underbar cappucinopannacotta till oss två och en prinsessbakelse till Mathias. Det var det smaskigaste jag har ätit på länge!

Onsdagen den 22 november

mumma
Yammy!!!

Godingarna!

Melia och jag passade på att kila iväg innan de andra när det var dags att traska hemöver efter det dagliga besöket på kyrkan. Hann in en kortis i affären innan vi gick hem och då passerade vi kyrkan igen, och vilka såg vi inte där om inte "the wild bunch"! Underbara ungar!!!

122218-238
Hampus, Theo och Alwin in action!

dagens outfit

Det finns några sidor jag måste in och kika på varje dag, självklart alla Melias kompisars och släktingars bloggar, men också sidor som människor jag aldrig träffat och med stor sannolikhet inte kommer att träffa skriver på. Två exempel är Linda och Sicilia (som jag senare upptäckte var från Karlstad!). De sätter ut ett foto på sig själv varje dag med en beskrivning av kläderna, inköpsställe och ibland pris, typ "dagens outfit". Där sitter jag framför skärmen om drömmer mig bort när de skriver om sina stövelköp och fyndet på NK... Dessvärre upptäcker jag för varje tagenttryck att jag är hopplöst ute- modemässigt.  

Får bli Melia som står för dagens outfit; ovanifrån nybadad fluffig frisyr, dock lite ostyrig lugg (ärvt pappas virvlar), underst en body från mormor inköpt i Prag (det borde ge pluspoäng?), ovan på den en rosa  kissemissetröja ärvd från kompisen Emmi, strumpbyxorna med rosa och lila hjärtan är också från Emmi. Kjolen är en present från mammas kompis Milis i Sunne.

dagens outfit

Grattis i efterskott

Alvins pappa Martin  i Karlstad fyllde ju 31 i går (75:a känd för sin goda årgång!) Hade ju fixat kortet dagen innan som skulle in på bloggen till och med, men glömde helt bort det! Kan bero på besöket i stan som drog ut på tiden tills långt in på kvällskvisten, eller spekulanten på lägenheten som ringde och var rosenrasande och ville veta varför budgivningen var avslutad, eller så kan det vara mailkorrspondansen till min arbetsgivare som jag inte vågar skriva mer om för då åker jag kanske på att skriva en bok och spela in en film. Ursäkterna är många... Martin, hoppas du haft en bra födelsedagen!

Grattis i efterskott

Akta sig!

Såg på tv om en tjej som hade bloggat om sitt jobb, på sitt jobb. Hon blev avskedad. Man behöver kanske inte skriva att hon hade skrivit en massa hemskheter om kollegor och chefer och låtit det florera runt i cyperspace *tihi*. Poängen på hela historien var att det nu skulle bli en bok- och film om jag inte minns fel. I can do it to- belive me!

Grrr

Universeum

I dag har vi varit på utflykt in till stan, Universeum mer bestämt. Sandra, Cissi och Catrin hade med sina grabbar in i dnna naturvetenskapens Mecka. Hajar, torskar, humrar, spindlar, ormar, fåglar och en massa andra djur har vi kikat på i dag. Men om jag ska vara ärlig skulle vi lika gärna tagit en rundtur i kundvagnen på ICA för Melia verkade bry sig måttligt om djuren, skojigare var det ju att titta på alla de andra besökarna.

122218-234         un
Theo och Sandra tränar bollfärdigheten.         Kusin Hampus på äventyr.

122218-233      un
    Rejält fuktigt var det i regnskogen!!                  Alwin och Theo mitt i gapet!

Måndagen den 20 november

I dag trotsade vi vädergudarna och sprang ner de hundra meter som det är ner till kyrkan. Där var det nersläkt med tända ljus på borden. Melia och jag delade på en tallrik pannkakor med grädde och sylt *mums*. Sandra med sin sovade son i vagnen, Catrin och Hampus kom strax efter oss och gjorde oss sällskap. Helt underbart att komma i väg och träffa lite folk. Vi har ju näst intill varit isolerade här hemma under vår sjuka. Skönt att var på banan igen!
 
Den stora händelsen under dagen var att budgivningen på vår lägenhet avslutades. Fyra stycken var kvar när jag pratade med farbror Mäklare vid lunchtid, vid fyratiden var det klart. Kommer inte skriva hur mycket vi fick för det är nästan så jag skäms. Usch vad det kostar pengar med att bara bo! Vi är i alla fall superglad att vi fick den såld och att det var så många som var och kikade på den.

122218-229  Måndagen den 20 november

117

foton hann jag ta av lilla tomtenissan innan hon protesterade vilt! (Jo, jag använde serieutlösningen som knäpper av sig själv) Men till min fasa fanns det inte ett enda kort som man kan använda som julkort! Om det inte är halva Melia med, så blundar hon och på vissa är hon inte med alls utan det blev på golvet, soffan och andra spännande objekt. Får väl se om det blir att med våld klämma på tomteluvan på den stackars ungen igen till kvällen eller om man får klippa och klistra av de befintliga hundrasjutton korten. Lutar åt det senare...

117

Grattis!

I dag fyller Melias ursöta tremänning Alvin i Karlstad 1 år.
Hurra Hurra Hurra!
Hoppas ni haft en superduper födelsedag!  

Grattis!
Får bli ett kort som nästan är ett år gammalt, men som jag tycker så mycket om.
Det lyser verkligen av nyblivna mamma Lotta och mysAlvin är ju så gosig!
 


Marie-Antoinette?!

b  b

Lördagen den 18 november

Löe  Lördagen den 18 november

Melia och jag hann besöka familjen Thornblad/Jakobsson två gånger under lördagen.  Första besöket var redan under förmiddagen då vi var "husvilla" under visningen av lägenheten. Då fick vi träffa farfar, farmor, Gittan och Folke där också. Sen fick vi komma dit och äta underbart god kycklinggryta med mango som Catrin hade gjort på kvällen, då papporna och Rickard Lindqvist var med också. Får be Catrin maila över receptet, men det brukar aldrig bli lika gott när man lagar det själv. Hampus och Melia lekte jättebra hela kvällen. När vi skulle ge oss av hemöver satt de länge på golvet i Hampus golv och lekte så snällt med alla hans bilar och Melia ville nog inte alls följa med hem till Timmerslätt. Full fart hade det varit för det tog inte många sekunder innan lilla damen somnade när vi satt henne i bilen. Tack för en trevlig kväll och supergod mat!  

Fredagen den 17 november

Vid femtiden kom familjen Larsson hit och hämtade kusin Rasmus som varit här ett par dagar och varit med Mathias på jobbet på dagarna. Mathias var imponerad av systersonens flit, och Rasmus har tydligen gjort en dunderjobb under dagarna på terminalen, men det skulle farbror Mathias aldrig säga själv, så jag får väl skriva det här i stället. Under tiden vi fikade lekte Melia och Josse i hennes rum. Tror de lagat till lite kvällsmat på Josses gamla spis, numera Melias favoritleksak. Till kvällen blir det lugnt, det chockar väl ingen i och för sig... Ska kolla Idol och sen blir det tidigt i säng för man måste upp i ottan och städa i ordning för visning nr 2 i morgon klockan 12. Ska bli så sköööönt när detta är över *gäsp*

Fredagen den 17 november

Bus

Tänkte ta ett kort på Melia och mig eftersom vi båda hade rött på oss i dag.
Gick väl sådär...

Bus

Allum

I dag har vi äntligen tagit oss ut bland civilisationen. Catrin och Hampus gjorde oss sällskap ner till Allum där vi blev kvar alldeles för länge. Mat i magen blev det på Eat. Har inte testat buffén förrut men hungriga som vi var högg vi in i den. Smaskigt var det tyckte både mammorna och barnen. Herre jiises vad mycket mat dessa små kan trycka i sig.  Sen gjorde vi förstås en sväng i affärerna, även om det blev mest blev fönstershoppande i dag. Hampus fick i alla fall en superfin skjorta med tillhörande stickad  väst och ett par mysiga raggsocker. Melia blev utan kläder denna gången men fick en leksakshund på ICA istället.

Allum
Hampus och Melia testar kvalitén på stolarna på Eat.

Miss Clementin

Clementin
I love it!

Torsdagen den 16 november

Usch och fy vilken dag! Har städat som en gnu från tak ner till varendaste list. Sa till Mathias att han inte får gå på toaletten här hemma förrän tidigast lördag eftermiddag för då har vi haft sista visningen. Hade första i kväll, 15 familjer kom och kollade varav ca fem var intresserade att gå vidare. Helt ok! Hade förväntat oss sämre efter det dåliga omen vi fick medan visningen pågick; åkte in till Halta Lotta och käkade middag och upptäcker på vägen till bilen att hon lagt på drycken istället för att det ingick i priset som det skulle OCH en p-bot på 600:- på bilen i spöregn! En av de som hade varit här och kollat hade legat på knä i duschen och under diskbänken (shit där hade jag inte skurat med Ajax!) och hade haft massor med knepiga frågor till mäklaren. Var kanske samma spekulant som hade ringt till mäklaren tidigare i veckan och frågat a, bor det pälsdjur i lägenheten?, b, röker ägarna? och till sist den mest spännande c, tar ägarna halluciena droger? Att han sedan behöver ringa upp mig för att behöva svara på alla dessa tre frågor gör mig lite orolig vad man ger för intryck egentligen *hmmm*.

Torsdagen den 16 november

Maffiabröder?

Något gör att jag associerar till den filmen när jag fick den här bilden skickad av Jenny i dag. Kanske är det att man aldrig, utom vid större tillställningar som här på Martin och Jennys bröllop förra sommaren, ser dem ha på sig kostym. Kan också vara Connys blick som ser sig misstänksamt kring. Och vad är det för lurt i väskan som han försöker gömma bakom ryggen?!

Maffiabröder?
Mika, Rickhard, Janne, Mathias och Conny
poserar utanför Partille kyrkan en stekhet junidag 2005.

80-talet

Fick precis ett mail av Susanne (som fyllde år i går) och skrattade högt medan jag läste det. På åttiotalet bodde nämligen S hemma hos oss när hon gick på gymnasiet i Sunne. Alla ni som har storasyskon vet att man får se och höra saker av dem som man inte får av sina jämnåriga kamrater. Dessutom är min mamma och hon väldigt tight så då kunde man ju också sitta och smyglyssna när de diskuterade en tonårings äventyr och bekymmer. Fick även vara med på några av äventyren, åkte bland annat min första tur i en raggarbil som åttåring tillsammans med S och pojkvännen för dagen (ombyte = förnöje). Jag var också ett ständigt sällskap vid sminkning och hårföningsceremonierna innan det var dags att gå på "Folkan" på lördagskvällarna. Jag kommer i håg! Kommer ni ihåg?  

80-talet, visst är det ofattbart att:
  

Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero.

Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem.    

Hockeyfrillan fanns på var mans huvud - gärna i kombination med en synthtofs .

Seglarskon betraktades som "klassisk" och "tidlös"

En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar.

Ett Lycra-plagg vid namn "Body" (som knäpptes i skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol hade en naturlig plats i våra garderober)

Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett.

Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun.

En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii.

Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste
efterrätten glace au four.

Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan

Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.

Vi gick med i bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.

Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel.

Tights och storskjorta var en naturlig kombination.

Våra finaste tavlor förställde kyssande par i solnedgång, gråtande clowner och galopperande enhörningar.

Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten.

"Jag skriver en check" var en vanlig replik i shoppingsammanhang.

Snabbmat var detsamma som "en grillad med mos".


Guldlock

 "Någon har legat i min säng..."

122218-215  122218-214
Melia ville gosa till sig i Rasmus säng i morse.
Det är bästa att passa på innan björnarna kommer hem.



Lekamrat!

Lyckan är gjord! I dag kom kusin Rasmus och ska stanna här ett par dagar. Ska vara hos Mathias och prao på hans jobb (undra hur intressant det kan vara på en skala?!) Melia är i alla fall superglad att få en kompis att via ALLA sina grejer för, helst alla samtidigt...

r  rr

Strumpornas himmel

Brukar kika in på Elins blogg. Hon har precis som jag ett gäng med omaka strumpor liggandes. Hur är det möjligt att man lägger in två maka strumpor och ut kommer bara en?! 

Såg ett barnprogram när jag själv var i åldern för att titta på barnprogram. I slutet på 70-talet var ju programmen för barn *tänker* ska vi säga lite "annorlunda". Där i alla fall var det om en strumphimlen dit udda strumpor kom efter att ha försvunnit bort i tvättmaskinens trumma. Undra om det var samma person som skrev manus till "Vilse i pannkakan"? Kommer i alla fall att tänka på detta program varje gång jag står där med mina strumpor, en av varje.

Funderingar

Blääää!

122218-208  122218-207
Vilket s*tans väder!!!


Tillfredställande

är nog ordet jag skulle använda för att  beskriva hur jag känner nu. Har hunnit torka och polera alla parkettgolvet i hela lägenheten. Farit runt på alla fyra med en trasa i handen och gnott med en liten mänsklig svans efter mig som gärna vill vara med och "hjälpa till". Nu är det i alla fall gjort och Melia som tog ut sig i städandet sover en middagslur och jag pausar med att fota polishflaskan och dricka en kopp kaffe framför datorn. Som avslut ett citat från Maria som jag precis msnade med: "Tror man kommer behöva ha solglasögon på torsdag, om man inte ska behöva bländas av allt nypolerat hos er..."  

Tillfredställande

Så högt når jag nu...

Så högt når jag nu...
Blir att lägga köksknivarna i överskåpen i fortsättningen.

Grattis Susanne!

En trogen besökare av bloggen fyller år i dag! Hurra hurra hurra! Ibland är man ju familj utan att man är har samma efternamn. Familjen Fjellheim/Karlsson har så länge jag minns hört till familjen Persson/Klint- och vise versa.
Hoppas du får en superbra födelsedag och blir
uppassad, uppvaktad och firad ordentligt i dag! 

Grattis Susanne!
Hade inte ett enda kort på någon av er i datorn *skäms*:
Fick bli en smarrig tårta istället!

Egen vilja

Tänkte jag skulle passa på att dra över golven med polish
en regning dag som denna.
Tyckte jag fick bort det mesta för att få ett fritt golv,
ja nästan allt i alla fall...

Egen vilja

"Hur går det?"

Var så nervös när jag skulle ringa mäklaren och höra om det blivit några bokningar till visningen på torsdag! Tänk om han skulle säga att det inte var en enda som hade hört av sig! Men det var faktiskt sex stycken som bokat tid.
Sex gånger bättre än ingen.  
Jippi

Nanar

Melia vägrar att sova själv i sin säng. Hon behöver verkligen vila så hon får ur den hemska förkylningen ur kroppen någon gång. Men hon gallskriker med ens vi lägger ner henne, hur tungt hon än verkar sova sekunden innan. Men att sova i knät på mamma framför datorn, det är inga problem...

Sjuklingen

Förbereder lunchen?

lunch lunc
lu lun
Leksakerna som Melia fick av sina kusiner på Ellös i går är väldigt uppskattade!

Jo du har kommit rätt!

Fick bli en ny logga. Herregud, det har stått "Melia- en ettåring(S) äventyr" utan att en endaste sett det, i alla fall inte jag. Ni kanske sett det men varit lite finkänsliga ;-)  Det fick i alla fall bli en ny, en röd. Skippade det rosa och "matchade" det gröna med- rött...  

blogg

Räddningen

Melia börjde bli riktigt less på sina gamla leksaker efter att ha varit hänvisad att bara vara hemma och leka i snart en hel vecka. Men så kom räddningen! Farbror Roger och kusinerna Josse och Rasmus hade med en hel kista med leksaker. Gissa om lyckan var gjord! 

Räddningen  r

Medan Melia botaniserade bland sina nya köksredskap kunde vi stryka flera av punkterna på "visningslistan". Mathias har varit superduktigt och gjort rent alla fönster i hela lägenheten (bildbevis nedan). Tycktes höra honom muttra något om att "det här behöver inga andra män göra på fars dag" men det låtsades jag förstås inte höra...

p

supportern

supportern Supportern

Farsdag i dag!

Farsdag

sjuk, sjukare, Melia

Vår solstråle är jättedålig. Under natten och nu på eftermiddagen har hon till och med fått feberutslag i pannan och på armarna. Mathias har pratat med rådgivningen och det är bara vila och mycket vätska som gäller. Mitt i allt hostande, nysande och gråtande så kommer det en glimt av strålen fram- och då är mamma förstås med, med kameran på en gång.  
sjuk
s

sj

Grattis X 2

Melias morfar och morbror fyller år i dag!
Hurra Hurra Hurra Hurra!
Dans4
grattis
Morfar Kjell-Åke


grattis
Morbror Andreas

Sjuklingar

Sjuklingar

"En bild kan säga mer än tusen ord"... *snörvel*

Sjuk

...är en mild beskrivning. Lillskrutt har feber, fruktansvärd hosta och hennes hesa whiskeyröst tyder på att hon har väldigt ont i halsen också. De blir så hjälplösa de små liven när de är sjuka. Mathias ville att jag skulle fixa "Kuckelimuck" medicin till dem båda, men dessvärre hade jag inget recept på det. Håller tummarna att mina båda sjukligarna har kryat på sig lite till morgondagen.

Sjuk

Fredag den 10 november

I dag har vi besiktigat och skrivit på pappren på huset. Conny var jättesnäll och kom ända från Skövde för att titta på huset hittade inga stora fel så det var bara att greppa pennan och skriva på. Hann även ner till banken och fixa handpenningslånet och diskutera kalkylen lite med ett "proffs". Lite skrämmande är det, den ekonomiska trygghet vi hade när vi bodde här med exakt fasta utgifter varje månad är borta! Kanske blir det en takläcka, en läckande toalett, en höjning av elpriset eller än värre räntorna. Men vi är ju inte ensamma i världen att vara husägare så det måste vara väliga bekymmer bland den svenska befolkning???
Fredag den 10 november
Mitt första "omstylningprojekt" till visningen på torsdag- nya gardiner!

Just det! Glömde nästan att lägenheten ligger ute på Hemnet nu.; Timmerslätt 67

Sjuk pappa och Melia

Familjen Jakobssons/Klints liv i bokform...

4   b  1

vill ha

Hittade en sida http://www.designonline.se för att få lite inspiration till nya hemmet, men upptäckte snart att det inte riktigt var i min prisklass...  De små leksasksbilarna på bilden kostar 639:- Men fina saker hade de!

vill ha      3
4

5   2

1   11

Ahhhhhhh!



Ibland önskar jag att vi hade stampat jordgolv och frigående höns här hemma!

Ahhhhhhh

Puss!

Puss
Bilden är tagen vid samma tillfälle som den nedanför.

Viktigast i mitten

Viktigast i mitten
December 2005 hemma hos Melias mormor och morfar i
Karlstad passade vi på att ta ett "familjeporträtt" i -sängen!

Skruttis

Får bli att fylla i albumet med några favoriter till...

Skruttis
Melia är knappt en månad gammal (början på nov-05).
Mitt hårstrå kom med i vänstra hörnet, 
men tycker inte det gör så mycket, det är ju motivet som räknas ;-)


Onsdagen den 8 november

Huuu vilken lång dag det varit *gäsp*. Melia har ju truddeluttat en par gånger under dagen, men jag gav mig katten på att vara vaken så jag skulle somna i kväll, haft svårt att komma till ro de senats nätterna. Men som det känns i ögonen nu så lär det inte bli några problem att få sin välbehövliga skönhetssömn i natt.

Har tagit oss en tur till IKEA i spöregnet. Åkte förbi flera bilar som precis hade krockat och dessutom var det enorma köer efter en stor olycka vid Ullevi, otäckt! På IKEA blev vi inte långvariga, hann dock  slänga i mig  Wallenbergare med mos och ärtor *yammi* Trodde att kanske Melia också var hungrig och ville ha men hon har inte haft någon vidare aptit de senaste dagarna när hon varit dålig och IKEAmaten föll henne inte heller i smaken. Desto mer till mig ;-) Mätt och belåten traskade vi mot tavelavdelningen. Syftet med resan var ju att vi skulle hitta en tavla eller något annat dekorativt till de enormt kala väggarna i sovrummet. Blev tavlan på bilden. Visst var den schysst? Sen fick jag veta av Sandra när jag pratade med henne i telefon att hon har en exakt likadan- Sorry, det har jag totalt missat!   

Onsdagen den 7 november

mäklarassistent?

toa hus5 
hus4
hall  hus3
hus3

hus1   hus

Åkte på att fota själv till försäljningen... Undrar om mäklaren tyckte det var så stökigt här i går kväll så han tyckte att det var bäst att jag röjde upp innan vi fotade. Här är några av korten. Tycker det är jättesvårt- vad är det man som köpare vill se?! 

Som ni ser är inte sovrummet med. Det måste inredas innan vi fotar det ansåg mäklaren, så det är bara att ta sig till IKEA i eftermiddag och shoppa slut på de sista kronorna i hushållskassan.

Trötta

bad2    bads
 
bad1
Hade egentligen tänkt traska i väg till Öjersjö på sångstund i dag, men det var en massor med punkter på min "to do-lista" så vi bestämde redan i går kväll att stanna hemma i dag. Melia vaknade och ville inte somna om redan tjugo över sex. Omänskligt tidigt när man sovit så dåligt som jag gjort de sista nätterna! Melia har åkt på en ny sväng av förkylningen, denna gång med en hemsk hosta till. Hon är inte alls på humör i dag. Fick bli en sväng i baljan för att roa damen en stund.

vilken dag!

Tänk att en budgivning kan vara så slitsam. Otroligt skönt att det äntligen är klart! Självklart är det massor med arbete framöver och en del bekymmer kommer det med all säkerhet att bli eftersom det är inflyttning redanär  om en månad och det kommer att ta betydligt längre tid att få vår bostadsrätt såld. Men vi har sagt att nu ska vi inte se problemen utan gotta oss i att vi äntligen hittade ett hus vi båda ville ha och att det inte rasade i väg allt för mycket i budgivningen som de andra husen gjort.  Längtar redan till de första vårdagarna i maj. Åh vad vi kommer lyxa oss i en svarsin solstol, med en kopp kaffe i handen på vår egen veranda och Melia tultar runt på gräsmattan *lycka*!Dans1
                                              
                                                
vilken dag!

Jaaaaaa!

Jaaaaaa! Vi fick det! Herregud vi har köpt hus! Nu ska det bara letas fram en besiktningsman, alla papper på lägenheten, ringa banken bla bla bla

Stör sinnet

Stör sinnet
Finns saker som får mig att vilja riva på dem.
Måste vara att det stör synsinnet på något sätt?
 Detta var en typisk sak som jag ville riva sönder- ser ni vad det är?

Måndagen den 6 november

Höll på att ringa mäklare, säljare och mellan varje samtal Mathias, hela förmiddagen. Kände att Melia och jag var i behov av en paus i husköpandet och traskade ner till kyrkan vid halvtolvtiden där Melina, Tuva, Theo och Alwin med respektive mamma var. Tror ni de skrattade gott åt oss när jag berättade att vi budade på ett hus vi inte sett! Nu fixade det ju som tur var och fortsättning följer under morgondagen hur det gått med försäljningen av huset. Till kvällen lyxade vi oss och firade lite i förskott att vi hittat huset med stort h med tjugobitar sushi, vilket inte mättar så mycket längre nu när vi är tre som gärna hugger in i risrullarna *hmmmm*

Måndagen den 6 november
Melia och pappsen leker Allsång på Skansen
(tror Melia är allsångsledaren).

Dags igen

Sorgen efter huset i Lerum har lagt sig. Nu är vi med i en ny budgivning! Började till och med buda innan vi sett huset. Det måste vara det mest korkade man kan göra, men mäklaren vägrade visa huset ännu en gång (huset har varit ute i över en månad och de har haft tre visningar redan så det kan man i och för sig förstå) och ville få huset sålt i dag. Men han har nog aldrig varit med om några som budat på ett hus de aldrig varit inne i, så mäklaren ringde till säljaren och frågade om vi stackars förvirrade människor kunde få kika förbi. Det vore hemskt nervöst att köpa en hus osett, och vad förvånad man skulle kunnat ha blivit ;-)  Vi fick i alla fall komma hem till säljarna nu under eftermiddagen, och huset var kanon! Verkligen jättebra planlösning och inte mycket som behövdes åtgärdas, möjlighet tapeter i något av rummen. Ligger högst i budgivningen och den här gången ska vi inte vika oss- tror jag...

Dags igen

Musiclover


                           ml    ml1
Musiclover
Brukar lyssna på ljudbok innan jag somnar, dock inte ensam om detta längre... 
Melia verkade också gilla hörlurarna men det fick bli "Herr gurka"
i öronen för hennes del.

Söndagen den 5 november

I dag har vi varit trötta efter nattens eldsvåda. Vågade oss in i sovrummet vid femtiden igen efter att Mathias tryckt in handdukar vid fönstrens ventiler och brandkåren verkade släckt den brinnande bilen eller om det var flera bilar som brann. Det har inte stått ett ord om det i varken tidningarna eller på text-tv. Kanske står det något i morgondagens GP? 

I dag har vi gått en promenad i det fina vädret och tog sedan en kort sväng ner till Allum där Mathias fick sig en för tidig fars dagspresent; en ny vinterjacka. Ingen dålig present, men han behövde verkligen en ny jacka, och han fick betala största delen av den själv ;-)

I kväll blir det inte många knop gjorde här hemma. Jag har massor att läsa till den nya kursen och om jag inte tar fel så verkar det som det är en riktig fotbollsdag på tv i dag, så Mathias roar sig säkert på egen hand. Melia brukar vara väldigt nöjd med att få vara i närheten av sin pappa och pyssla så hon är säkert också förströdd.

Söndagen den 5 oktober
"No hands"! Vet inte om det imponerade på så många men
Melia tyckte hon var jätteskojsig då hon tryckte in hela russinasken i munnen
under farbror Rogers kalas i helgen.

Brinner

i parkeringshuset i Björndammen. Vaknade strax efter fyra av flera dova smällar, sen hördes det bara lågt prasslade. Nyfiken som jag är var jag tvungen upp och kolla i sovrumsfönstret vad som stod på. Oranges sken från ventilationsgliporna och lite rök var det jag såg då. Nu, en halvtimme senare har vi varit tvugna att flytta oss till Melias rum som är på andra sidan lägenheten. Brinner för fullt i hela parkeringsdäcket och stickande rökluft far in genom fönsterventilerna i sovrummet. Blir helt förtvivlad! Vad är det för människor som kan göra sånt? Småpojkars busstreck eller en varning från Bandidos till någon boende i området? Var tvungen att kolla ifall det stod något på nyhetssidorna- nada. Undra när vi kommer i säng i natt...

Lalandia

Tidigt torsdag morgon bar det av över Öresundsbron och ner mot Lalandia som är ett enormt stort nöjescenter för barnfamiljer i södra Danmark. Där fanns ALLT; stort badlandskap, skridskohall, enormt stort lekland med rutschbanor, hinderbanor, och bollhav, gym, tennisbanor, minigolf, bowlinghall, massor med resturanger, affärer, listan kan göras hur lång som helst. På torsdag kväll åkte de som uppfyllde följande kriterier till Tyskland med färjan; över trettio och man. Hem kom de med öl, vin och en och annan spritflaska. Orsaken till att vi åkte hela stora familjen Jakobsson/Larsson (9 vuxna och 5 barn) var att vi skulle fira farbror Rogers 40 års dag. Familjen Larsson bjöd på jättesmaskig middag både torsdag och fredag kväll hemma i sin stuga. Det var verkligen ett supertrevligt initiativ att åka på denna gemensamma resa, även om vi i dag är slitna efter helgens nattliga och dagliga bravader...  

Lalandia

Delad tvåa

Delad tvåa
Delad tvåa är jag mer än nöjd med med tanke på att det var över tjugo bidrag med.

Vinnare!

Precis hemkomna från Danmark och har MASSOR av kort i kameran, tog så många att batteriet tog slut till och med. Passar på att lägga lite andra bilder medan jag väntar på att batteriet ska laddas upp. Under helgen så har två tävlingar på Familjeliv avslutats. Blev så himla glad när jag kom hem och upptäckte att vi vunnit!

Vinnare!

Danmark

Far till Danmark, Lalandia närmare bestämt, tidigt i morgon bitti. Ska fira Melias farbror Rogers födelsedag, få se nu... borde vara 30 han fyller ;-) med följer också Melias farfar, farmor, och Mathias tre syskon med familjer. Märks nog när släkten Jakobsson/Larsson tar över badpalatset till helgen kan jag tro!  Tillbaka i Partille är vi på lördag med en massa öl och sprit i bagaget, om det får plats bland all packning!

Danmark

Busunge

bus4  bus5

bus3

bus2

bus1

My best friend

Melia avskyr när jag sätter i gång dammsugaren. Hon blir livrädd och gråter tills jag stängt av den och ställt in den i mörka städskåpet igen. Där kan den stå, tycker hon. Det är ju skönt att ha något att skylla på för att slippa dammsuga, men bieffekten är ju att det är skit i varenda hörn. Lösningen blev något som jag egentligen tycker är väldigt fult, en minidammsugare som numera sitter uppmonterad på väggen i köket. Inte den snyggaste inredningsdetaljen, men praktiskt!

My best friend

Depp

Har precis ringt till mäklaren och sagt att vi hoppar av budgivningen. Sista budet var på 2.800.000 och därtill kommer pantbrev och lagfart på ca 100.000, så det var inte mycket att välja på än att avsluta vår del i budgivningshysterin. Känns surt, var verkligen ett huset vi letat efter, men man får fråga sig om det är värt en höjning av vår nuvarande boendekostnad med femtusen kronor varje månad? Troligen inte... 
Depp!

Nybadad och go

Måste ju hitta på något mysigt så här grå och trista dagar. Fick bli ett uppiggande bad för både Melia och mig i morse. Jag fick ju i och för sig inte plats i baljan men i en inte alltför bekväm sittande ställning brevid och med slangen i högsta hugg blev även jag ren. Tur att vi inte bor i ett BigBrotherhus för den scenen hade med all säkerhet blivit en "trailer" ;-) 

Nybadad och go

Snö!

Det verkar ha snöat i hela Sverige, från Skåne till Norrland så har det kommit snö, i och för sig i varierad mängd. Men vet inte att det hör till vanligheten att det kommit redan den första novenber till västkusten?

Snö!

RSS 2.0