Hurra hurra hurra!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?   
Nej det är ingen vanlig dag,
för i dag är det pappa Mathias födelsedag!

image1151

Julefrid?

Marken som ni ser är fortfarande helt "befriad" från snö. Jag hade gärna bytt ut detta eviga regnande mot några vita snöflingor. Det enda som får en att först att det lackar mot jul är väl den berömda julstressen som börjar infinna sig. Just nu så går mycket annat före datorn, så därför blir det inte så många inlägg längre och färre lär det bli med allt som ska hinnas med. Tror också att stressen blivit värre sedan Mathias som en blixt från klar himmel fick skriva på uppsägningspappren i måndags. Inte kul med de bekymren mitt i julklappshandeln! Men det brukar ju ordna sig och det är onödigt att gå och oroa sig för saker som man faktiskt inte har makt att påverka.
image1150

Hurra hurra hurra!

I dag är ingen vanlig dag
för i dag är det Eleonors födelsedag!
Hoppas du haft en riktigt bra dag!


image1149

Helgbesök

Barnens mormor och morfar har varit här över helgen. Passade på att boka in ett besök samtidigt som Martin firade sin 30-års dag. När man har inte bara en, utan två barnvakter, får man tid över till en massa annat. Mathias och jag har förutom att vara på kalas hunnit besöka diverse varuhus. Avslutade köpturnen i går kväll med ett besök på IKEA där det blev en "skrot"hylla (kokböcker, radio, pennor och annat pyssel) till köket. Ännu en helg som gått alldeles för fort!

image1148

Tjuvstart

Vet att det inte är första advent förrän på söndag men kunde inte låta bli att använda tiden i dag till att börja julpynta när man hade två barnvakter.

image1147

Muntergök

image1146

Genetiskt?

Alltid när Melia blir trött vill hon ha nappen och börjar pilla sig i håret
- precis som jag gjorde när jag var liten! 
 
image1145

citylight

DSC00232.JPG
citylight

Hurra hurra hurra!

I dag är ingen vanlig dag
för i dag är det Martins 30-års dag!

Hurra hurra hurra!
image1143

Leila på TVs lingonpepparkaka

image1142

"Nyttig" pizzadeg

image1141

Hallå ja?

image1139

Elvis

Som klippt och skuret från verkligheten på Utmålsvägen 6!

image1138

Utanför kyrkan

image1137

Maffiametoder!

Höll på att få en hjärtattack när jag drog bort täcket för att krypa till kojs i går kväll. Under täcket var det nämligen redan upptaget av en käpphäst som Melia lagt dit innan hon la sig för att sova!

image1136

Lövhög

image1134

Lunch

image1133

Om Du Lämnade Mig Nu

image1132
Don´t worry! Gillar bara texten ;-)

Tidigt ute

Blir vår första jul här hemma i huset. Ska bli skönt att slippa kuska runt med två små och alla de "tillbehör" som blir när man nu helt plötsligt är fyra. Samtidigt är det lite pirrigt att "ha julen". Kanske är det därför jag börjat klura på storlek på julstjärnan i fönstret, bläddra efter recept på julmat i veckotidningar, köpt en ny ljusslinga till trädet på utsidan, funderat på i vilket hörn vi ska försöka klämma in en gran och ska den vara i plast eller "the real thing"?! Har ju tid på mig att fundera lite till... Det är ju trots allt mer än en månad kvar till julafton ;-)

image1131

Fossing

image1129

Mata pippi

image1128

Melia fick ett fågelbord av farmor och farfar i går. Gissa hur många gånger man kan säga "Mata pippi" på en dag? Rekord slaget här hemma i dag!

Baka bulle inne

image1127

Baka kaka ute

DSC00228.JPG

Svartvit

image1125

Förkyld storasyster

Lillasyster håller sjuklingen sällskap i sängen.
De kikade på den passande filmen "Prinsessan vill ha sin napp"!


image1123

Hurra hurra hurra!

image1122I dag är det "tremänningen" Alvins i Karlstads 2 års dag!
Hoppas Du hade ett skojsigt kalas igår med alla kompisarna goding!

Passar också på att gratta Alvins pappa Martin som fyller år på onsdag.

Grattis till er båda!

Något annat

image1121

Myskväll

image1120

Grantoppar

image1119

Rosa

var himlen utanför vårt köksfönster i eftermiddags. Ut med kameran och fota den och lite annat smått och gott man kan hitta i en trist novemberrabatt.
image1117

Rosknopparna

var också rosa tills de blev grå i bildredigeringsprogramet.
image1116

Brunt

var lövet i gräset.
Brunt

Röd

blev näsan av kylan.
image1113

Tre saker...

image1111

Har jag glömt något?

Mollie nana

... som Melia hade sagt. Mollie ligger i vagnen ute och sussar gott. Efter promenaden till Melias förskola somnar hon allid i vagnen men vaknar i stort sett också alltid när hjulen slutat rulla. Men i dag behövde hon tydligen sova oavsett om det rör sig eller inte. Har hunnit dammsugit det värsta, städat äckliga toaletter och till och med själv fått en dusch innan jag satt på kaffekokaren och pustade ut framför datorn en liten stund innan det är dags att börja med lunchen.  

image1109

Rödluvan

image1108
Nu när det blivit kyligare ute har födelsedagpresentensoverallen
från mormor och morfar kommit bra till pass!

Saker du kanske inte visste?

Fick ett mail från Cissi där hon berättade några saker som jag inte visste om henne. Sånt tycker jag alltid är kul!  Kanske någon mer som vill dela med sig av lite "onödigt" vetande om er i era bloggar eller under "Kommentarer"? 

image1107


Tre saker jag borde göra innan Mollie vaknar:
*Sätta i gång tvättmaskinen
*Duscha
*Stänga av datorn

Recept

image1105

"Pratar"

image1104

Hurra hurra hurra!

I dag är det Susanne i Karlstads födelsedag!
image1103

Dagens

image1102

Dagens Mollie

image1101

Snö!

image1100

Tröttisar

image1098
Mysigt!

200% rabatt

Vi tog en sväng förbi Lindex när vi var nere på Allum i förmiddags. Skulle absolut inget ha, men kom ändå ut med en kassa förstås. Just nu hade de två för priset av en på reavarorna. Ett par byxor och en klänning som skulle ha kostat 300:- "fick" vi nu för 99.50! Det får man väl ändå kalla fynd!

image1096

Debut!

image1097
Mollie åt faktiskt mer än vad jag minns att Melia gjorde första gången hon smakade mat. Att hon grinade illa märkte jag faktiskt inte förrän jag laddade över bilderna.

Far(fars) dag!

image1095
Söndagsmiddag med farmor, farfar, farbror Richard, faster Catrin och kusin Hampus! 

Fyra månader

image1094

Fotostudio

Klädde Mollie och Melia i röd outfit och hade förhoppningen att få till ett foto som vi kunde använda som julkort. Men av 73 tagna kort fanns det inte ett enda som vi kan använda! Flams, trams, gråt och myror i brallan är ju inte de bästa förutsättningar när det är två små busfrön som ska plåtas och då helst tillsammans...
image1093

Hurra hurra hurra!

I dag är ingen vanlig dag!
För i dag är det morbror Andreas och morfars födelsedag!
Hurra hurra hurra!


image1092
Lillebror får en extra stor grattiskram i dag eftersom han fyller 30 år!

Fars dag!

image1091

Med de stora tjejerna

Mathias var på fotbollsfest på lördagkväll och jag och flickorna fick komma hem till gulliga Marie och Isabell på en bit mat. Där var också Jenny, Emmi och nyfödda Noel, eftersom deras "pappa" också var på partaj. Melia avgudar de två tjejerna som är ett respektive två år äldre. Som ett mantra tjatade hon om "Emmi, Emmi, Emmi" hela vägen hem! 

image1090

Hurra hurra hurra!

I dag är det Tesse i Karlstads födelsedag.
Hela 22 år har den lilla skruttan hunnit att bli!

image390
(Bilden är knyckt från mors blogg)

Fredagkväll - igen...

image1088

"Degat"

image1087

Del 2

image1086 Så i kväll är det då del två av Isprinsessan. Som jag vet blev många med mig besvikna på nivån på första avsnittet. Tyvärr har jag ingen förhoppning på en uppryckning under del två heller. Speciellt inte när filmens bästa skådis Magnus Krepper hittades död med en snara runt halsen i sista scenen förra veckan... 

Går varm

122218-1085Kent nya skiva rekommenderas varmt. Tror att man endera gillar allt de gör eller så fattar man inte alls grejen med dem. Jag har i stort sett gillat allt de gjort så ett fan är kanske alltid ett fan, men jag tycker den här skivan är suveränt bra! 

Återvinning

image1082
Samma kläder - olika barn

Hoppla!

image1081

Nöjd

image1080

Barnarbete

Nästan en hel dag inomhus kan få vem som helst att klättra på väggarna. Bäst att låta Melia få göra av med lite energi genom att "hjälpa" till i köket! Och visst gick det att äta köttfärsgratängen, även om den kanske inte såg ut som jag hade föreställt mig innan jag ställde mig och skalade potatisen ;-)

image1078

Blött

image1077

Utanför

image1076

Kyrkan

Blev ett besök i kyrkan i dag med, men blev inte så långvariga i dag. I dag var det fyra dagmammor där med alla sina dagbarn. Tyvärr blev det så trångt i lekrummet att varken Melia eller jag tyckte det var värt att trängas där utan gick hem igen.  

DSC00223.JPG 

Morgonstoj

Blev en tuff start på dagen för Mollie (även i dag...). Melia leker gärna med Mollie när hon ligger på golvet i gymmet. Oftast går det jättebra och Mollie verkar uppskatta sällskapet, men så plötsligt busar Melia för hårt med lillasyster. Inte lätt att alltid var beredd, tyvärr. Mollie har nu ett par rejäla rivmärken i pannan.

image1074
Glad ändå!

image1073
Här får Mollie i alla fall nana i lugn och ro.
 

image1072
Melia får leka lite för sig själv istället.

Onsdag = kyrkan

image1071

Som vanligt...

När Mollie väl satt så fint i soffan frågade jag Melia om vi inte kunde ta ett kort på dem tillsammans. Ett kort hann jag ta, sedan blev det som vanligt...
image1070

21 månader

image1069

Smaska på!

När jag jobbade på caféet hade vi en svettig dag på Gustav Adolfsdagen som det är i dag. En bra ursäkt för att få smälla i sig en bakelsen!

image1068

Vänner

Veronica och jag har varit kompisar sedan vi gick med Salomonryggsäckar och stentvättade jeans i Sunne för hundra år sedan. Sedan flyttade hon till Stockholm innan vi hunnit gå ur gymnasiet. Efter ett par år i Tyskland flyttande hon till Göteborg där man kan säga att vi var sambos men i två olika lägenheter. Ett suveränt jobberbjudande gjorde att hon flyttade tillbaka till Stockholm efter några år. Innan barnen kom pendlades de fram och tillbaka mellan Stockholm och Göteborg flera gånger i månaden. Tyvärr blir det alldeles för sällan vi ses nu när vi båda har småttingar. Har fått "låna" några kort på sötaste lilla Olivia som jag fick lägga ut till allmän beskådan. Saknar er ♥

image1067

Blött, mörkt och kallt

image1066

Äntligen!


Tredje gången gillt! Efter två inställda besök fick jag då äntligen träffa "mamma Therese"! Sist vi sågs var i slutet på augusti. Då hade hon en liten, liten bula och bara några dagar senare fick de under dramatiska former plocka ut lilla Antonia för att inte både barn och mamma skulle stryka med i en aggresiv havandeskapsförgiftning. 24 november var det beräknat att lillan skulle födas så hon är än i dag inte fulla 40 veckor. Från att vara en pyttebebis på ynka 630 gram väger Antonia i dag 1730 gram och Therese tycker förstås att hon är jättestor nu. Vi skrattade lite när vi insåg att det bara skiljer två månader mellan Mollie och Antonias födelsedagar men att Mollie är en jätte jämfört med pyret. 

I dag blev det en mysig lunch på ett köpcenter i närheten av NÄL där familjen är stationerad några veckor till. Eftersom de små är väldig infektionskänsliga höll vi oss utanför sjukhuset. Fick se några kort från förlossningen och på lilla Antonia i dag som jag tog kort med på kameran. Svårt att förstå att hon varit så väldigt liten. Men fortsätter hon att växa i den här takten lär det inte dröja innan hon busar med Mollie nästa gång vi ses ;-)

image1063

Sitter själv!

image1061

Kvällen

image1059

Oooops!

Så går det när man lämnar en tvååring själv vid bordet med en tallrik glass...
image1060

Far och döttrar

image1057

Söndag

image1056
Träffade farmor, farfar, Catrin, Richard och Hampus vid SAIK-stugan.
Får gratta farmor till full pott- bra kryssat!

Vill inte nana

DSC00213.JPG
Vill inte nana

Hurra hurra hurra!

Vad är de för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för i dag är det farbror Rogers födelsedag!
Hurra hurra hurra!

image1054

Stövlarna på

image1053

I trädgården

image1052

Äntligen...

image1051

På tv...

i dag kommer första delen på filmatiseringen av Läckbergs Isprinsessan.
Måste se! 

image1050

Direktörn...

image1048

Förskolekalaset!

Bilderna från Melias tvåårkalas finns nu ute på Körsbärsdalens sida på Internet. Börjar förstå varför de säger att hon är så allvarlig hela tiden!
image1047


 


Grannens träd

image1045

Från köksfönstret

image1044
Möttes av en underbar morgon från köksfönstret.
Ut i pyjamas och tog några kort  på vyn.
 

Testat

På Hannas fest bjöds det på buffé och en av rätterna var tomatinbakade auberginerulader. Både Mathias och jag tyckte de var över förväntan goda och lassade in mängder av dessa rullar. Letade upp ett recept på Internet för att försöka mig på detta hemma. Kom på ganska tidigt att jag inte orkar stå och göra några rulader som det står i receptet utan det fick bli en latmansvariant- en lasange istället. Nu blev det ju inte lika gott här hemma som det var förra fredagen. Tror det saknades alla de där extra tillbehören som fanns då. Sen är det ju faktiskt så att det är mycket godare när man inte lagat det själv. Tog lite bilder under tiden eftersom jag tänkte lägga ut receptet, men med tanke på vilken tid det tog att göra den till det resultatet så rekommenderar jag ingen att lägga tid på denna maträtt ;-)


image1043

Torsdagkväll

image1042

Trist väder

image1041

Öppna förskolan

I dag gjorde Mollie sitt första besök på öppna förskolan i Öjersjö. En halvtimmes sångstund hann vi med innan Mollie blev sömnig i ögonen och det var lika bra att åka hem.
image1040
Hanna och Helena var också på öf i dag!

Nattlig aktivitet

Mollie vaknade klockan tre i natt och var på ett strålande humör. Troligen sov hon lite för mycket på dagen för hon var pigg som en mört och låg och fäktade och lät uttråkad. Försökte gång på gång med nappen , men hon gav sig inte förrän vi gick upp. Tre kvart senare var jag så trött så jag nästan somnade på köksgolver där Mollie låg och lekte i gymmet. Kom på att hon lika gärna kunde leka i sängen som på golvet så jag tryckte ner gymmet mellan mig och Mathias och där låg hon nöjd och glad till strax innan fem. Själv slumrade jag till både en och två gånger under tiden som energiknippet gymmade på!
image1039

RSS 2.0