TisdagsTema

image1340

Tisdag

image1339

På golvet

image1338

Filmtips

En film utan "pang pang" men 122218-1337som jag tycker var helt fantastisk är Into the Wild. Det är den sanna historien om Christopher McCandless, en toppstudent på Emory University i Atlanta. Efter avslutad utbildning skänker han bort alla sina besparingar och välgörenhet och liftar till Alaska där han bosätter sig mitt i vildmarken.

Tidsbrist

Har blivit få inlägg på bloggen på sistone. Fullt schema är orsaken. Ska försöka sätta in bilder på barnen så ofta jag kan trots att det är mycket som ska hinnas med just nu. Vet att det finns ett viss Melia&Mollie-beroende hos dem som inte träffar dem så ofta ;-)

image1336

Söndagsdokumentation

image1334

Melodifestivalskväll!

Nu har jag använt hela barnens sovstund till att sitta vid datorn. Så man skäms... Nu ska det stekas köttfärs och ladda upp med taco framför tvn så
image1329

Planerar...

I dag har vi gjort oss en visit till Bauhaus. Skulle kolla på nytt golv till köket eftersom vi båda är rejält less på det nuvarande beigegula (underbart val av kulör hmmm), iskalla klinkersgolv som just nu tyvärr ligger i det rum där man tillbringar mest tid. Nu fanns det dessvärre inget golv som föll oss i smaken. Vi hade tänkt oss  s v a r t  men försäljaren tittade väldigt konstigt på oss innan han visade oss ett mörkbrunt. Blir att måla i stället kanske?  

Fick dock insikt över vad mycket annat som ska fixas när vi vandrade igenom avdelningen efter avdelning i det stora varuhuset. Badrumsavdelningen- vårt  badkar så 80 - got to go! Trädgårdsavdelningen - hög tid att tänka igenom vilka grödor som ska frodas till sommaren - dags att köpa fröer och börja så! För att inte prata om framsidan som är förskräcklig tråkig- måste fixa till några buskar och blommor dit! Utemöbelavdelningen - våra plaststolar gav upp en efter en under förra säsongen - lägger till det också på listan. På den sistnämnda avdelningen fanns även staket till altanen, så nu står även det med. Uj uj uj... hade varit bättre att vi stannat hemma i dag.


image1333
 

Tur att det finns PS så man kan fuska med resultatet i fall det skulle bli helt galet och man grävt upp halva gräsmattan i onödan!


    


Inte så liten längre

image1331

Fröken Bakochfram

image1330

En vecka gammal i dag

Underbara besked om lillkusinen - röntgen i dag visade inga konstigheter!
image1328
Bilden är från Catrins blogg.

Till alla i dag

image1326

Tandvärk

Liten Mollie har så ont i tänderna. Nu är det kindtänderna som vill fram och det gör tydligen fasansfullt ont! Vill inte äta och sova dåligt. Dessutom får ha haklapp på sig hela dagarna och den får bytas efter någon timme eftersom den är genomvåt.
image1327

Middagstips

image1325

Jag är nog inte ensam om att laga samma mat om och om igen? Men i dag bröt jag rutinerna och testade faktiskt ett för mig helt nytt och lättlagat recept från ett Arlahäfte som åkte ner i matkassen häromdagen. "Kycklinglasangen" är något jag verkligen vill rekommendera! Det var faktisk urgott!
Klicka på bilden för att komma till receptet!

Sjukling

Sjuklingar

Så då åkte Mathias till slut också på den mest utdragna förkylning jag någonsin varit med om. Det var väl väntat med alla baciller som farit runt här hemma i två veckors tid. Mollie är fortfarande förkyld så de två sjuklingarna får slappa tillsammans i sängen i dag medan jag får försöka roa den rastlösa Melia med något roligt.   Roar lillasyster

image1321
image1322

Dansafton

Även på Utmålsvägen gick det livat till i går såg jag när jag laddade över bilderna från kameran... Richard och Hampus kom över på kvällen för att kusinerna skulle få leka lite och att papporna skulle få se på Melodifestivalen. När det blev dags får sånggående fick Hampus låna Melia pyjamas men självklart får hoppetossorna inte tillräckligt med ro i varandras sällskap för att vilja sova- vilket syns på bilderna!  
image1319

Klackarna i taket!

Började kvällen med några drinkar hemma hos Mary i Lunden. Det blev att avboka restaurangbesöket i stan och besöka lokala pizzerian istället när vi började bowla med Wii. Herregud vad roligt! Tur att vi inte har det här hemma för då skulle möblerna slängts ut och vardagsrummet gjorts om till bowlingbana! Spelandet var också orsaken till att klockan hann bli ganska mycket innan vi väl var inne i stan. Fick bli ett säkert kort för att återuppliva gamla takter. Tror det var nästan exakt tre år sedan vi var på Valand sist men kändes som det var i går ;-)

image1320

Barnteater

Det blir så sällan av att Melia och jag gör något bara vi på tu man hand så i dag gick vi och tittade på Fickspöken. Väldigt uppskattat av oss båda!

image1317

Slut på arbetsveckan

En ovanligt stressig start på fredagen med en "taxirutt" med barnen; Mollie ner till farmor och Melia till förskolan. Det är väl bara att vänja sig för det är inte allt för länge tills båda barnen ska i väg tidigt till förskolan och vi till respektive jobb. Jag har i alla fall fått fyra välbehövliga timmar på jobbet i dag tack vare att farmor kunde vara barnvakt medan Mathias behövde sova efter sitt nattskift.
Bara hem och vända så gav vi oss av hem till Eleonor & co där Veronica med familj precis hade kommit från Stockholm. Tyvärr ses inte alla tre barnen (fyra med Molliebus) allt för ofta så det var extra kul att vi kunde träffas i dag. I morgon ska bara vi "mammor" träffas på kvällen och återuppliva gamla takter...
Självklart har även i dag lillkusinen varit i våra tankar vareviga minut. Ett samtal med farbror gjorde ändå att oron avtog lite under kvällen. Han var vid gott mod och lillkusinen som troligen kommer att lystra till Viktor hade visat tecken på rörelse. Richard berättade också att Hampus hade varit med till sjukhuset i dag och hade precis som Melia alltid gör när hon ser andra bebisar kallat lillebror för Mollie- sötnos!  

DSC00288.JPG
Vilken miss! Glömma kameran hemma!
En mycket suddig Olivia taget med mobiltelefonen.
Hoppas att Eleonor fick några bättre bilder till sin blogg.

 

Lilla vännen

                                                       image1315                                                       

Så kom han då äntligen, Melia och Mollies "nyaste" kusin. Tyvärr blir det inte alltid som man tänkt sig som mamma Catrin så klokt skriver på sin blogg där hon även lagt ut bilder på lilleman. Tänker så mycket på er alla fyra!  ♥
 

Vår på gång?

image1314

Nio år i dag!

image1313 


Hurra hurra hurra!
I dag är ingen vanlig dag,
för i dag är det Eric i Torsbys nio års dag!
Hurra hurra hurra!

Piggar upp

Barnens farmor och farfar var här under kvällen med en peng till födelsedags"barnet" och jättefina vita tulpaner.  

image1312

Trettio plus...

image1311Satt och filosoferade även i morse med min man vid frukostbordet; "Tänk om det bara var vissa utvalda som blev äldre. Om vissa stannade i sina piffiga 25. Medan andra blev krokigare, rynkigare och stelare. Vad orättvis det hade varit... Tur att vi alla blir äldre!" Ni kan gissa hur mycket nattarbetaren uppskattar dessa samtal (ja det är väl mer monologer om jag ska vara ärlig) efter åtta timmars hårt arbete och med siktet enbart inställt på täcket.

TisdagsTema: Cirkel

I dag har jag fotat ett föremål som jag kommer i kontakt med 
många gånger per dag - för många gånger...
image1310

Morfarsshow


Börja jobba i morgon!

                                                                                                                                                                      Börja jobba                

I dag har jag varit och pratat med min nya chef på mitt gamla jobb. Där möttes jag av en entusiastisk och trevlig karl som hade massor med roliga idéer. Så innan jag gick hem hade jag skrivit på ett nytt papper för föräldraledigt, för numera är jag bara hemma 75 % resterande 25 ska jag fixa och dona med skolans datorer och hemsida. Sämre kan man ha det ;-)

Barnvakterna har åkt hem

image1308

"Många Mea"

image1307

Ombyte förnöje...

Med förhoppning att den nya headern muntrar upp en aning i regnet ;-)

image1306

Testar en till...

image1304

Fikar

image1302

Läser...

image1301

Klonad

                                                 image1300                                                                                                                                

Faster Camilla gör så roliga redigeringar av foton så jag var tvungen att testa jag också. Vad passar bättre än en klonad morfar som minst sagt har fullt upp att hinna med alla sysslor ;-) 


Stylad av mommo

image1299

Bakat

image1298
Klicka på bilden för recept

Frukost-aktiviteter

image1297

Sjuk!

image1296

Söndagsmorgon

image1295

Storan

I går kväll "träffade" vi Måns, Anna och Peter - och en massa andra duktiga dansare och sångare i föreställningen Footloose. Sista föreställningen för ensamblen på Storan i Göteborg, nu far de vidare för nya äventyr till Stockholm.
image1294

365 dagar...

har gått sedan flyttlasset gick från Timmerslätt till vårt nuvarande boende.

image1289

Hysteri

Ett stort uppslag i GP i dag testar de semlor. Förstår mig inte på denna hysteri som råder varje år när det börjar närma sig en viss tisdag!  Kommer ihåg med en viss fasa hur det var när jag jobbade på ett fik inne i stan-fettisdagen var helt hysterisk! Vi fick ta in allt extrafolk vi fick tag på och lassade bokstavligen ut semlor från tidig morgon till sen kväll.
Jag gillar inte semlor. Kanske beror det på minnen som dessa men mer troligt är den vispade grädden och mandelmassan - urk! I dag slank det ner en slät bulle i matvagnen på ICA och den är ju inte helt olik en semla - bara betydligt godare! 

image1288

Innan förskolan

image1287

RSS 2.0