Rosa Tankar


Ny gren


Världens snällaste storasyster

När lillasyster vinner världsmästerskap i "Slaska runt med liten sked" så tar Melia helt sonika och städare upp efter kladdfia.


Allahelgona

Blir en lugn Allahelgona helg här hemma. Vi hade planer på att hitta på något skoj men nu när barnen inte är på topp är det väl bra att det inte blev något av med det. Istället för Halloweenpartaj får det bli soffläge men kanske med Rihanna i bakgrunden ;-)


Oväntad utgiftJäklar! Diskmaskinen har gått sönder! Låter som en traktor när den är i gång och vatten kvar i hela botten av maskinen trots att den är färdig. Inte mycket mer att göra än att nalla på sparpengarna och beställa en ny. Testade trettio.se som jag vet att bekanta används sig av. Nu är det vara att vänta 2-7 arbetsdagar innan den levereras. Blir att ställa fram diskstället fram tills dess.

En plats i solen


Har lyssnat på Liza Marklunds nyaste bok. Den har fått väldigt dålig kritik så jag var inställd på ett riktigt bottennapp men jag tyckte den var helt ok. Spännande och lättlyssnad, men ibland var det lite väl mycket information om helt oväsentliga saker så jag förstår att "proffsen" inte tyckte den var en tiopoängare. Jag kan dock rekommendera den!

Eric är här!Blev en liten lillebror till Isabell i dag! Planerat snitt under förmiddagen som gick bra.  Har ett msm på mobilen på världens sötaste lilla grabb. Funkar det som det ska går det kanske att messa över till bloggen. Stort GRATTIS till nykomligen i familjen Högström!Torsdagkväll

Mathias har varit hemma med en två sjuklingar varav en av dem till och med har fått besöka doktorn i dag. Mollie har haft hosta länge och värst är det på nätterna men ingen medicin blev det. Melia har blivit dålig under dagen ich har rejält hög feber så fort Iprenen slutar verka. Väldigt ynklig  och vill inget mer än att ligga  i soffan och titta på "Bompa". Annat är det  med  lillan som har myror i brallan - som vanligt...
Pappa har gjort sitt för dagen och gick på hockey under kvällen


Sömntutor


Måndagmorgon

Ingen risk att man får en extra timmes sovmorgon här
 trots tidsomställningen...


Mommo och moffa

Dags för Stockholmstripp igen. Att åka över dagen så långt var verkligen ingen höjdare så den här gången passar jag på att våldsgästa Veronica och Olivia från torsdagkväll till lördag. Ska bli så mysigt att träffa dem igen! Mormor och morfar är gulliga och åker från Karlstad för att passa busfröna under helgen.


Morgontoaletten


Under bordet


18 oktober

Mathias och grabbsen fick för sig att gå en lååångpromenad en regning lördag - och det blev i dag! Åtta timmar efter avgång och en liten bit med hjälp med taxi att komma på rätt väg kom en blöt katt inkrypandes. Gissar att det inte blir några promenader på ett tag... Nu ska det bli tv, ett (eller två) glas vin och krypa under en filt. Har man tur finns det kanske några popcorn kvar efter flickorna smaskande till Bolibompa tidigare i kväll.


Lottas kyckling

Testade kusin Lottas recept på kyckling i ugnen - supergott! Skulle ni missat receptet på hennes blogg har ni möjlighet att läsa det här också. Jag la till svarta oliver eftersom det är en favvo här hemma - funkade bra.


Babargirls


Sol ute
Men vad har hänt med underläppen Melia?

Såja, nu var den i normalt läge igen :-)

Morgonstund

Två minuters pausande framför tv innan frukost. Fifi är också med förstås ;-)
Därefter lir det inte många minuter i sittande läge under hela dagen. Det här "dreamteamet" tar inte rast i onödan - tro mig!Två tröttisar...


... en fredagkväll framför tvn (och Mac:en)
En ny värld!

Besökte optikern för några veckor sedan som hade botemedlet för min kroniska huvudvärk. Ny har jag har jag fått mina nya glassögon och huvudvärken är borta och jag befinner mig i en helt ny värld!

After


Before

Sångstund

Kusinerna Viktor och Mollie fick för en gång skull gå till öppna förskolan utan storasyskonen i hasorna. Men bara ett par sånger in på sångsamlingen bröt Mollie fullständigt ihop. Troligen blev mammas skönsång bara för mycket ;-) 


Hållplats: Utmålsvägen


Full rulle i kastrull(e)
Klädgalen

Hinner knappt upp på morgonen innan  Mollie hunnit rota igenom lådor och garderober efter utklädningskläder - pust!


FödelsedagskalasPrinsessorna


3 åringen


Danspartners


Kiss and make up

Har varit en tuff dag hemma för en föräldraledig pappa med en otroligt trotsig treåring och en ettåring som går fram som en virvelvind. Men det slutade ju bra innan sänggående som tur var. 

Skenet bedrar!


Macarena

Hur kan man glömma bort allt med krånglande datorer och överfull mailbox  efter en lång arbetsdag? Jo, man får middagsunderhållning av en dansande Mollie! Men det skulle förstås ha varit på film eftersom det inte bara skakades rumpa. Det var dessutom sång till!


Cyberkids


Härligt med höst!


Varma Äpplen

Ett tips på en väldigt lättlagad efterrätt:
* Skiva äpplen och lägg i en form.
* Strö över kanel och farinsocker efter smak
* Hyvla över kallt smör.

Sätt in i ugnen på 250 grader och grillen tills det blir börjar bubbla av smöret och bli brunt.
Servera med vaniljglass.  


Kladdfia spexar till det


Höstigt


Uppåt Framåt


Upp igen!


Fredagslunchen

En bättre avslutning på veckan än att åka till Aludden i Lerum finns nästan inte och börjar bli lite av en mysig traditionen. Lek i parken och alltid suveränt god mat och trevligt sällskap med med Hampus, Vktor och Catrin.
Onödigt onyttig efterrätt till 3-åringarna- men bara för det var fredag!

Bulan Klint

Möttes av en glad men blåslagen Mollie när jag kom hem från jobbet i dag. Slängt sig ner från soffan rakt ner i stengolvet - och helt utan skyddsnät! Jag är i och för sig inte speciellt förvånad för om Melia är ovanligt försiktig lever Mollie mer "on the edge". Melia har alltid varit nöjd med att bara få sitta i knät och kolla in när andra leker medan Molliebus gärna slänger sig rakt in. Att två systrar kan bli så olika...  


Kvällsmat


Tangenttango


RSS 2.0