På vägen hem

På vägen hem från förskolan måste vi stanna varje dag
vi promenerar hem vid lekplatsen.
Vanans makt är stor...
Upphittat I


Emmis lillebror Noel hittade en kul kompis när vi var i kyrkan förra veckan!

Upphittat II


En bild från skaldjurskryssning med jobbet hittades också i kameran-nice!

Bandykväll

En timme i veckan har Mathias "fri lek" dvs bandykväll med bland annat bror Rickhard. Onsdag är den enda dagen i veckan som jag blir sittande framför tvn hela kvällen. Inte så konstigt kanske eftersom det inte är så lätt att resa på sig med två flickor som använder en som saccosäck ;-)


Barfotaplask

Fiket i kyrkan fick några färre besökare i dag eftersom hela gänget drog till Kåsjön i stället. Melia hade med badbyxor och armpuffarna men det fick räcka med att springa runt i strandkanten. Ni kan tro att mina kollegor på hemsidemötet under eftermiddagen var avundsjuka när jag berättade vad jag ägnat dagen till medan de varit inburade i fönsterlösa lokaler!TisdagsTema: Randigt


Tyckte det var svårt att hitta ett passande motiv för tisdagens tema men så hade jag något väldigt randigt mitt framför näsan! Sen kan man fundera på hur lillskrutt kan gå med toppluva i denna värme -och inne! Det skulle mina elever på skolan se så som jag skäller på dem som går med mössan på inne ;-)

Här finns mer randigt

Den dramatiska dirigenten


 Hektisk vecka

Vecka 21 har varit en vecka full av aktivitet för oss alla här hemma. Mamma och pappa har varit här -igen - och hjälpt oss med barnen de dagar som jag behövt jobba. Jag har knappt träffat mina föräldrar men flickorna har haft det väldigt mysigt med mormor och morfar under de här dagarna. 

Dessutom har vi möblerat om i tre av husets fem rum. Melia och Mollie har blivit "roommates" i vårt gamla sovrum och vi har flyttat in i Melias gamla rum. Mollie rum är numera ett mycket efterlängtat arbetsrum. Kan lova att vi inte suttit och lapat sol en minut den här helgen ;-)   Kameravan...


TisdagsTema:

En favorit i repris får illustrera veckans tisdagstema.
För flera ömma foton klicka här


2007-07-27
Mollie bara 16 dagar gammal

Matvrak?!

Äter ni alltid? Inte oftare än andra skulle jag tro, men att det blir många matbordsbilder beror på att det i stort sett är enda tillfället i vaket tillstånd som både sitter still.  Förundrar mig gång på gång över att två systrar kan vara så olika; Melia som tiomånaders bebis satt gärna still i knät och lutade sig lugnt tillbaka. Mollie däremot är full av myror i blöjan. Henne gåtränar vi inte, där är det full fart så det räcker redan i krypfasen. 

  

Kvällsmat


Frukost


The trip to Lekvattnet

Tydligen är tystnadsplikt utfärdad för det är inte mycket information som yppats om killhelgens aktiviteter sedan Mathias kom hem under söndagskvällen. Men jag "råkade" få händerna på kameran som låg instoppade längst ner i väskan. Att sedan Mathias bekände att han inte kommit på hur man raderade bilder gjorde inte saken sämre ;-) Men för att inte väcka allt för stor anstöt så har vissa bilder fått stanna i kamerna.

BusHuset

Blev ett besök till Bushuset i Mölndal under lördagen. Syftet med resan dit var dels att barnen skulle få träffas och leka och dels att de skulle rasa av sig så det föll i säng av total utmattning när vi väl var hemma igen, så att mamma skulle få en lugn lördagkväll på egen hand. Dessvärre gick min plan inte i lås, tydligen har mina barn ärvt en uthållighetsgen i maximal styrka  från flera släktled tillbaka...

  


Isabell och Emmis mysiga kram föll bort från collaget-
men det måste förstås vara med!


Cirkus!

Pappan till dessa två vildvittror drog till stugan i Värmland i gårkväll med kompisarna och kvar här hemma blev jag med två virvelvindar. Hoppas verkligen han njuter av lugnet i Lekvattnet för det här är sista gången han får ge sig av hemifrån på egen hand ;-)


Så söta - när de sover!

Doftar ljuvligt!


TisdagsTema:


Vår för tisdagen nyinköpta bil för illustrera veckans tisdagstema.
Vill du se fler baksidor? Klicka
här!

Äntligen klart!


Det har haft en minst sagt hektiskt period på jobbet det sista. Jag ska egentligen bara jobba 25% men jag har vetat ända sedan jag hoppade på jobbet i våras att i början på maj då smäller det! Och det får man säga att det gjort ordentligt. Vår nya rektor satsar rejält på det som ligger mig varmt om hjärtat; den där kuben med sladdar i ni vet ;-)
I dag hade vi studiedagen med datoranvändning som tema som jag skulle vara ansvarig för. Tyvärr var tekniken inte riktigt med oss så det blev inte riktigt som jag planerat, men det är otroligt skönt att det är klart för denna gång. I natt ska jag inte drömma om trådlösa accesspunkter och tagentbord!

Natti natti

På Ridhusvägen

Blev ett antal timmar hemma hos kusinerna i det fina vädret i dag!

En stor leksak!


Vad händer bakom buskarna?

Vad tror ni bröderna sysslar med bakom lövverket en söndagseftermiddag?


Att tvätta bilen var ingen högoddsare, 
men att fylla i texten på lastbildsdäck kanske inte var lika lättgissat?!

En applåd!

Mollie hejade på farbror och pappa och tyckte tydligen att de gjorde ett bra jobb!

Kalas

I lördags var det kalas i Kungsbacka för Jenny som fyllde 30 år.
Supertrevligt som vanligt- och fantastiskt god mat- som vanligt!  

Nannyjouren


Mormor kom ner från Karlstad under fredagen och gjorde morfar sällskap i "Kindergarten Klint", Hela veckan har han lekt med barnen ute och därefter lagat mat på kvällen. Tusen tack för all hjälp under veckan! Skulle aldrig fått ihop det utan din hjälp ♥

Skål?!

De flesta dricker ju ur glas och om man är riktigt törstig kanske man tar tll en vas men en skål?! Mormor måste vara väldigt törstig för när hon sa "Skål" sa rättade Melia med -"Glas".

Oooops!


Telefonen ringde och youghurten stod ju redan serverad så det var väl bara att hugga in!

Men nakna ben...

Tur att inte allt för många grannar var ute; pippin skulle matas iförd endast blöja, pyjamas jacka och två omaka stövlar...

TisdagsTema


Vill du se fler orangefärgade saker - klicka på bilden

En flicka!

En extra stor grattiskram till Åsa och Conny som fick
en liten Ella igår på utsatt datum; den 3 maj.


Ute väder

Fick uppdatering av mamma/mormor som ligger nerbäddad hemma i Karlstad. Hon mådde inte bättre av att det var så fint väder ute meddelade hon. Det kan man förstå för i dag har det varit ett riktigt "vara ute väder". 

I blom


Klippt till


Lång lugg med spänne blev i dag kort kort
alá Hagabarn = faster Camillas benämning på frisyren ;-)

Back home

Planen var att stanna tills på söndag i Karlstad men eftersom mormor blev sängliggande for vi hemöver igen redan i dag lördag. Med oss i bilen fick vi morfar som är snäll och följer med som "nanny" hela nästa vecka. Skulle egentligen träffat min kusin Lotta och hennes två pojkar Alvin och Martin i dag. Men förstårligt nog ville de inte bli nedsmittade. Hoppas det snart kan bli en visit till Göteborg så vi får umgås ordentligt då istället.


Morbror Andreas var också i Karlstad på besök.

Marknad i Sunne


Förväntasfull var ordet


I kaffekoppen...


och mamma med som börjar bli lätt grön i ansiktet av allt snurrande!


Kärt återseende; gamla grannar från Frykenvägen


Milis med två av sina tre barn; Rasmus och Elsa. Storasyster Emma var på egna äventyr.


Och mera karusell...

Hos mormor och morfar

None
Kvällsmat i lätt klädsel

None
Gott med yoghurt!


Duktiga tjejer som diskar efter maten ;-)


Redo för sängen!

RSS 2.0