Julafton!

122218-295

122218-301

122218-299


122218-297

122218-296

122218-302

122218-300

122218-303

God Jul!


Vi önskar Er alla
en riktigt God Jul
och ett
Gott Nytt År!

God Jul!

Pausar

Tar en paus i bloggandet någon vecka eller så...
Nu får det bli julförberedelser, packning av väskor innan avresan till Värmland,
planering av flytten etc som får gå i första hand!


Pausar

Passar på att skickar en födelsedagshälsning i förskott
 till Melias kusin Rasmus som fyller 14 år på självaste julafton!

Bläääää

Mathias "migrän" visade sig lite senare på söndagskvällen övergå till magsjuka. Kvällens middag kom upp lagom till niofilmen. Nästan vid varje migränattack så brukar han få kräkas en eller ett par gånger så det var inget ovanligt med det egentligen. På måndagsmorgonen kämpade han ändå i väg till jobbet, säkert i tron att han haft ett migränanfall under helgen. Men så vid lunchtid när Melia och jag är nere på Allum och ska köpa de sista julklapparna känner jag att vi måste hem NU! Hann med bussen och av, men där orkade jag inte hålla emot längre... Ulkade som en kalv strax brevid busshållplatsen. Som tur var är det inte allt för många resenärer vid den tiden på dagen! Tre dagar senare är jag fortfarande lite skakig i benen men fått behålla maten i dag. Melia har varit väldigt dålig i magen också men inte spytt som tur är och humöret har det inte varit någon större fara med ;-)

Bläääää

helgen

Det har varit en lugn helg. Hela familjen har gått på lågvarv och inte haft någon direkt ork till att ta tag i något alls. Mathias morrade redan lite i fredags att han hade "skallebank" och la sig tidigt. På lördagen tog vi i alla fall en tur ner till Sävedalen där vi kollade in tapeter och julklappar. Blev faktiskt inget inhandlat förutom strömming med mos och en halv special hos Oves till lunch.  Söndagen var om än ännu lugnare, Mathias gjorde ett ryck med att tvätta bilen både in- och utvändigt och var en sväng ner till huset tillsammans med mor och far under förmiddagen. Till eftermiddagen blev dock hans huvudvärk betydligt värre och han ligger nu helt utslagen i ett kolsvart sovrum med världens migränattack. Hoppas att han kan sova bort eländet, stackarn! 

helgen

Fredagen den 15 december

Ingen feber i dag, men tog det säkra före det osäkra och tog en lugn hemma dag tillsammans med Melia. Vi tog oss dock en tur bort till huset eftersom vi inte kunde följa med och kolla igår kväll. Spännande att sätta in nyckeln i ett helt tomt hus där man nu äntligen kunde gå och kika i varenda garderob och skåp. Det tyckte jag inte att jag kunde med när de förra ägarna var hemma. Med lite nya tapeter, färg, ny färg på skåpluckorna och en ny fläkt samt eventuellt spis så kommer det säkert att bli jättebra. Känns just nu som det kommer att bli två tuffa månader tills vi kan flytta in, men samtidigt väldigt kul!

Fredagen den 15 december

Grattis Marie!

Grattis Marie på 28-årsdagen!
Hoppas att du får en riktigt bra födelsedag!!!


122218-288


122218-289
Det fick bli kort som nästan exakt är tre år gamla,
nyårsfirande i Lekvattnet 2003/2004
Det förklarar kanske ansiktsprydnaderna...
Det är ingen familjen Högström/Svensson har på sig till vardags.
En liten Isabell fanns i Maries mage annars var det väldigt barnfritt ;-)

Torsdagen den 14 december

Började ana oråd redan klockan två i natt när Melia inte ville sova. Upp och gjorde välling och hon somnade om i någon timme,sen var det dags igen. Denna gång märkte jag att hon var rödhet! Stackarn hade jöttehög feber. Upp och fixa med saft (mitt i natten!) så hon skulle få i sig vätska. Förstår inte nu varför jag ville vänta med Panodilen men trodde kanske inte det var så illa som jag märkte klockan sex. Då var hon fortfarande väldigt varm och jätteledsen. En vanlig dag hade det varit att acceptera att i dag fick det bli en dag i sängen, men just i dag skulle vi ner till banken och fixa det sista med huslånet och få nycklarna till huset av säljarna. Efter att ha ringt och redogjort med Catrin om läget sa hon med bestämd röst att hon tog med Hampus och kom hit redan vid nio, så Melia skulle slippa att gå ut alls. Ni som känner Catrin vet att när hon talar med den där bestämda tonen då är det liksom ingen idé att komma med invändningar. Kändes helt underbart att kunna lämna Melia i tryggt förvar hos faster här hemma under tiden vi gjorde en av vårt liv största affärer. Tusen, tusen tack för hjälpen i dag med en sjuk, gnällig unge!!! Julgruppen nedan är till dig ;-)  

Torsdagen den 14 december

Luciadagen

lucia


Upp vid sjutiden och kollade julkalendern innan det var dags att sätta fart så vi hann i tid till öppna förskolans lussefirande. Med dit följde också kusin Hampus och Catrin med. Glögg, pepparkakor, lussebullar och lussefirande av en  ursöt småbarnsgrupp från en förskolan i närheten, bjödes det på.

Till kvällen var det på med förklädet och kavla upp ärmarna för nu skulle det bakas! På farmor Monicas jobb har de ett storkök med alla förutsättningar för storbak. En hel låda med tunnbröd och solrosfrallor fick vi med hem.

Datorstrul på bloggen

Minnet i dataservern har utökats och
det har inte gått att lägga in nya inlägg under tiden.
Därför har det varit lite tunt med inlägg de senaste dagarna.
122218-286

Ljudbokstips

Har precis avslutat tio cdskivor som jag i stort sett har sträcklyssnat på de senaste dagarna. Fruktansvärt hemsk bok med extremt grova beskrivningar av två utsatta unga flickors liv i Stockholms undre värld. Verkligen ingen "må bra"-bok men väldigt spännande och viktig!

122218-284

Tisdagen den 12 december

Tog en promenad och lunchade därefter på pizzerian med Catrin och Hampus under dagen. Kom några små stänk av regn då och då men inget i jämförelse med gårdagens regnkaos. Hittade några bilder på GTs hemsida från Partille centrum. Vägar är översvämmade, affärer och kommunalhus har fått utrymmas, tågräls under vatten och vägar har rasat sönder!

122218-282


122218-281

Måndagen den 11 december

Sprang ner till kyrkan i spöregnet och träffade kusin Hampus och Catrin. Väl där fick vi väldigt tråkiga nyheter av Sandra i telefonen. Theo ligger på sjukhus och har fått brännskador på arm och bålen efter att ha fått varmt tevatten från en mugg över sig. Stackars söta lilla Theo! Vi tänker på dig och hoppas att du snart blir så frisk så du kan vara med och busa igen!

122218-280

Söndagen den 10 december

Melia brukar vara ganska punkligt när hon sovit färdigt; 9.10 brukar alltid klockan vara när vi traskar upp på morgonen. Så var det dock inte denna söndag! Från klockan sex på morgonen var inget bra, lillan orkade inte få ro att somna om utan vaknade till var femte minut och var ledsen. Halv åtta gav vi upp och gick upp och åt frukost alla tre. Det var tydligen mat i magen som behövdes för strax efter åtta låg vi alla tillsammans i sängen igen och sov till elva! Annars har vi hunnit med en promenad ner till Allum i dag där vi rekade lite inför julklappsköpen. Fick tag på en i alla fall till en av Melias kusiner, mer vågar jag inte skriva. Efter shoppingrundan blev det en lugn eftermiddag och kväll här hemma. Mathias är med all säkerhet trött efter sin fruktansvärda fredagskväll då han inte var hemma förrän strax efter nio! De hade lovat att vara där senast halv sex med saker han behövde lasta (lite svårt med klockan de där speditörerna *mutter*). Jag har ingen sådan ursäkt utan är fruktansvärt trött ändå. Det kanske smittar?

Söndagen den 10 december

Lördagen den 9 december

En väldigt lugn lördag har det varit här i Timmerslätt. Vi sov alla tre till strax efter nio, men då bestämde lilla fröken att nu var det färdigsussat så då var det bara att pallra sig upp. Mathias har varit och inspekterat träningen med fotbollslaget under dagen. Kanske provblåste han i visselpipan också så han värmt upp till han ska in i tränarrollen till våren.  Gjorde mig till och gjorde Janssons frestelse med köttbullar och rödbetssallad till kvällen, men till min stora sorg var det ingen favorit för varken Mathias eller Melia :-(

n    f

Grattis!


Grattis!

Igår hade Isacs mamma Jenny födelsedag.
Hoppas du haft en riktigt bra tjugoåttaårsdag!!


Fredagen den 8 december

Tidigt i morse knackade det försiktigt på dörren. Utanför stod Melias farmor som under förmiddagen skulle passa lilla fröken. Den stora fröken skulle nämligen till jobbet och hälsa på nya klassen. Jätteroligt att vara i gång igen, men herrejisses vad trött jag var när jag kom hem redan vid elva! Blev att krypa ner tillsammans med Melia under täcket när hon skulle ha sin middagslur. Tack farmor och farfar för i dag! I kväll blir det lugnt och förhoppningsvis kommer Mathias hem från jobbet i någorlunda tid så vi hinner åka och köpa lite fredagsgotta.

Fredagen den 7 december

Torsdagen den 7 december

I dag har vi bakat lussebullar här hemma. Tog lite, eller ganska mycket faktiskt, längre tid än jag räknat med så det blev att slänga sig i väg ner till kyrkan bara en halvtimme innan de stängde fiket. Hann få i oss pannkakor och lite fika innan barnen fick rasa av sig i lekrummet. Strax innan tre gick vi med hem till Catrin och Hampus där Melia fick stanna medan jag besökte min arbetsplats och hade möte med den nuvarande läraren. Hade med Lillbus förra veckan jag var där på möte och det var rent ut sagt fruktansvärt! Melia hann inte sova klart och var supergrinig när hon vaknade. Hon ville absolut inte vara inne i den lilla bunker vi satt i, vilket jag i och för sig mycket väl förstår! Så hon ålade runt på golvet och tjöt som värsta "dramaqueen"! Min chef, skolans rektor, såg lite fundersam ut och jag liksom såg tankebubblan ovanför henne" Hur ska hon kunna ta hand om trettio elvaåringar, när hon inte kan tygla EN ettåring?" Så tusen tusen tack Catrin att du ställde upp och passade virvelvinden i dag!

Torsdagen den 7 december

Onsdagen den 6 december

Ok Alvin, nu har vi tränat lite på lite konster. Tycker du din tremänning får godkänt? Annars kan du kanske visa henne lite nya "moves" om vi syns till jul ;-)

m

"Flirta"


mmm

 "Arga blicken"

Förutom att träna Melia på att göra konstiga grimaser var vi i kyrkan en stund under den regniga onsdagen. Under kvällen hann vi ner och handla lite på ICA tillsammans med pappsen innan han for i väg och spelade innebandy. Ska försöka få lite julstämning här inne, eftersom man inte får så mycket av den utomhus med 9 grader varmt och spöregn, så det fick bli saffran till lussebullar, anjovis till Janssons frestelse och ett par burkar sill. Vore väl katten om det inte blir lite julstämning här i stugan till helgen!

mm

Tisdagen den 5 december

Regn på tvären och blåsigt ute, fick bli att ta ett rejät ryck här med saker som bara blivit liggandes. Ringt Folksam och tecknat ny (dyr!) hemförsäkring, mailat elbolag och fixat adressändring. Skönt att kunna stryka några av punkterna på listan som ska vara avverkat tills vi flyttar i februari. 

Men under eftermiddag får vi kränga på oss regnkläderna och ta bussen in till stan eftersom både Mathias och jag ska klippa oss efter han har slutat jobbet. Till kvällen ska jag faktiskt på julbord med jobbet. Ska bli helt underbart att få komma till dukat bord och bara koncenterar sig på att själv få in maten genom munnen!

trött
En snuvig Melia tog en tupplur i fåtöljen under förmiddagen.

Öppna förskolan

Några bekanta ansikten finns det faktiskt med...
Öpp
Kan du hitta Theo, Tuva, Hampus och Melia i högen?

Måndagen den 4 december

I dag har vi varit inne i stan och hälsat på Josfin och Arvid. Vi fick jättesmaskig soppa med grillade mackor till lunch hemma hos dem vid Redbergsplatsen. Ester och Ylva skulle varit med också men lillan hade blivit dåligt så de åkte in till sjukhuset med henne. Krya på dig Ester!
Vid fyratiden gick vi hem till Sandra där hon bjöd på glögg, pepperkakor och lussebullar. Mysigt! Hann roffa åt mig några Me&I-plagg på stången som  var på utförsäljning, innan resten av mammorna kom!
Till kvällen blev det lugn, Mathias hade köpt med thaimat och sen var det egentligen bara att hoppa till kojs efter en lång dag.

u
Tuva och Melia inspekterar Theos leksaker.

Första advent

I dag har vi mest pysslat här hemma. Jag fick i lugn och ro pluggat hela förmiddagen. Medan Melia och Mathias busade och stojade i vardagsrummet fick jag fixat med uppgiften som jag låg efter med i kursen jag läser. Känns så skönt att komma i kapp, tror till och med att jag ligger före i schemat nu, vilket inte är helt fel när man tittar i den fullbokade kalendern *pust*! Tog en snabbtur ner till Allum där vi införskaffade en kalender för 2007. Var i stort behov av att få rafsa ner alla viktiga datum som jag hade nerklottrat på en skrynklig lapp; banken, överlämning av elever på skolan, julbord, frisörbesök, inlämningsdatum för kursen och en massa annat "viktigt". Nu är det i alla fall ordning på datumen och jag behöver inte ha den där obehagliga känslan längre att jag har glömt något. Till kvällen fick vi upp julgardiner, tomtar och ljusstakar. Jo lite mer julstämning blev det faktiskt!  

Första advent

Lördagen den 2 december

I dag har vi haft födelsedagsfirande för Mathias. Melias farmor, farfar och Catrin kom klockan fyra på middag. Pengar i två kuvert fick Mathias (blir att börja ringa in åtråvärda verktyg i Julakatalogen), och en dvd med Baberibagänget. Kusin Hampus var på semester hos sin mormor tills på söndag-eller var det mamma och pappa som hade semester ;-) Farbror Richard dök upp lagom tills vi ätit klart efter en natts rajtantaj i Motala för att lyssna på Lasse Stefans. Åh Richard vad du skulle ha älskat att bo i Sunne- dansbandens Mecka!! Avslutade lördagen den andra december med På spåret på tv och att krypa ner tidigt i säng.

Lördagen den 2 december
Faster Ellens ugnsbakade lax med purjolök, dill och räkor.

ty
Farmor Monica, farfar Pelle, Melia, mams och Catrin.

Fredagen den 1 december

Första december?! Det kan man verkligen inte tro när man tittar ut! Vill ha snö!!! Om det i alla fall blev minusgrader så skulle man kanske få hopp om en vit jul, men den verkar låååångt borta. Mathias får förhoppningsvis känna av julstämning i kväll. Han ska nämligen på julbord med jobbet. Konstigt det där med julmaten; varje år verkligen längtar man att stoppa i sig mängder av Janssons frestelse, skinka, sill och köttbullar. Men efter ett par dagar av intensivt ätande är man väldigt glad att det är ett ett helt  år till nästa frossa.

Fredagen den 1 december

RSS 2.0