Klättermusen


I gungning


Små fossingar


Morgonpigg

Hade planerat att genomföra EFiT (ett-foto-i-timmen) i dag och detta är dagens första foton. Mollie vaknade i samma veva som hennes pappa kom hem från nattjobbet dvs strax efter sex. När han sedan sex timmar senare klev upp fick jag och husets morgonpiggaste gå och lägga oss. Tre timmar senare vaknar vi! Svettig, illamånde och yr efter att ha blivit kokt i ett trettiofemgradigt sovrum med en luftfuktighet liknande regnskogen. Känner mig faktiskt lika trött och slö som innan jag la mig.  


Fröken som är överallt!
Mormor och morfar kommer få fullt upp bland alla skåp och hyllor!

Stora tjejen

Bara två veckor till sen är "sommarlovet"  över för denna gång. Melia ska börja på stora avdelningen på förskolan efter sommaren. Även om hon själv inte är så pigg på att släppa sina älskade fröknar från lilla avdelningen så tror jag det blir bra med lite nya vyer och utmaningar.

TisdagsTema: Hopp


Under hatten


Mitt i natten

Hittade ett kort i kamerna som jag inte är skyldig till. Inte den mest  fördelaktiga men det bjuder jag på.

Tydligen har nattsuddaren fått för sig att plåta i sovrummet halv tre på morgonen-kul kille! Båda flickorna hade vaknat några timmar innan och varit otröstliga. Men en varsin mugg med mjölk (bildbevis) och muta med att få ligga i mammas säng gjorde susen. Snacka om att man kan ligga hur som helst bara man får sova!


Nej, Mathias klämde sig inte ner mellan alla armar och ben
utan gick och sov sin skönhetsömn i Melias säng istället.

Mollesund

Farbror Rickhard behövde upp till sin familj i Mollesund så vi passade på att trycka in hela vår  familj i en varm bil och hänga på uppöver. Började med ett dopp; Melia doppade ner benen medan Mathias bar henne och sen var det nog. Hampus däremot hade fått upp farten under dagarna hos sin mormor och morfar. Hoppade från kanten, simmade själv till stegen, upp och sen hopp i vattnet igen!  

Promenad till hamnen

Efter en helt fantastisk god söndagsmiddag hemma hos
Catrins föräldrar fick det bli att röra på sig lite...


Plåtat


Motto

Läste en intervju med Camilla Läckberg i GP i morse. Hennes motto i livet är enligt henne själv  "En kvinna utan man är som en fisk utan cykel". Helt underbart svar men undra om hennes nya karl Martin-Robinson-Melin visste det innan han flyttade in till henne? :-) 


Som i en gryta!


Närmare 33 grader i skuggan kl 17:45 är i varmaste laget till och med för en frusen prick som mig. Värmen sliter även på barnen så det blir med all säkerhet en lugnare kväll för mig än för pappsen som knôt tillsammans med flera tusen IronMaiden fans på Ullevi i kväll.   

Badkruka

Ingen risk att den här damen tar sig frivilligt  vatten över huvudet. Men med lite hjälp på traven blötte hon till slut ner håret och svalkade att sig lite i värmen.


Blir badad

Den här damen däremot har inte mycket val....


Full i bus


Sovklar

Sovkojan är klar!
Blev lite förändringar i planen så det fick bli en sväng till IKEA även i dag. Till och med jag som alltid har IKEA-katalogen på nattduksbordet tycker att nu räcker det med dagliga besök på det varuhuset. Nu sussar barnen varsin säng brevid varandra. Hoppas nu att de får en god natt sömn i sin nya koja.  

Tvättlinan

http://www.styleroom.se/ hittade jag ett tips på hur man kan göra en egen fondvägg. Mitt experiment fick bli inne i flickornas sovkoja där inte alltför många kommer att se det. Tyvärr hade jag varken tillgång till overhead eller projektor så det fick bli på skakig frihand som tvättlinan tog form.  

Tur till Nol

Eleonor, Emilia och Jonas har för inte så länge sedan flyttat -igen... Har blivit ett en sväng i Gamlestan, Frölunda och även i Sävedalen men nu tror jag myrorna i brallan har flytt för det här som de flyttat till i Nol måste vara det perfekta boendet. Jättefint radhus med fyra sovrum och ett vardagsrum som söker hade minst 5 meter i takhöjd!

Emilia och Melia lekte i sin något försiktiga stil. Ingen av dem brôtar på speciellt mycket så de två tillsammans blir väldigt stillsamma lekar. Eleonor höll på att bli tvåbarnsmor några månader för tidigt för Melia ville absolut inte följa med hem.

Boktips


Två böcker som utspelar sig i en värld långt i från min.
"En skildring av samhällets mörka sida där känslokalla psykopater
som saknar spärrar styr."


Grillad lunch

Under onsdagen kom Therese och sötnosen Antonia samt familjen Högström hem till oss på lunch i värmen.

Badväder

Jon, Marie och Isabell hade med sig en uppblåsbar pool.
Lycka!


Mysdax


Kvällsjobb

Jobbet med att få i ordning flickornas sovhörna har fortsatt under dagen:

I morgon ska jag försöka mig på en fondvägg på frihand!
Får väl se om det slutar med att jag köper de där svindyra stickers
vi såg hos färghandlarna i dag ändå...

TisdagsTema:


Bilden är från Furulundskyrkan i Partille. Kyrkan har de ett café med mackor, bullar, kaffe, pannkakor och mycket annat sött och gott till självkostnadspris. De har dessutom ett superfint lekrum med massor av leksaker där barnen leker medan mammor och pappor pustar ut över en fika. Melia älskar att gå hit! När vi var på besök i Karlstad syns domkyrkan från kolonin men Melia har koll på läget: "Det där är inte min kyrka". 

Ombyggnation

Sol och ljumma vindar brukar locka semesterfirare ut till stränder och bad. Vi däremot har gett oss på projekt "Sovkoja".i flickorna rum. Förhoppningsvis hinner vi måla väggen i en rosa kulör (vad annars!) och sy tyget till ingången. Kanske blir det första natten för systrarna i kojan redan i natt! Fortsättning följer... 


Var lite förvånad över att det inte kom en endaste liten protest från mannen när jag la ner de oranga och lila gardinerna i glansig, genomskinlig chiffong i påsen på IKEA igår. Kanke var det tunnelseendet  bland alla köpgalna tanter för väl hemma och tyget på väg upp på stången var det en som trodde jag förlorat vettet! 

Semester i Grebbestad

Farmor och farfar drog till Gotland och var gulliga att låna ut sin husvagn till oss under en hel vecka. Veckan började bra med sol om än väldigt blåsigt. Tyvärr verkade det som om någon dansat lite väl ivrigt regndansen så vi packade ihop våra shorts och linnen och for hem några dagar tidigare än beräknat. Fem sköna dagar hann vi i alla fall få bland glada campare, vindbitna seglare och överförfriskade norrmän.  

Utflykt till Fjällbacka


En plan

Jon, Marie och Isabell gjorde sig en tur över dagen till Grebbestad. Medan barnen rasade av sig på lekplatsen passade pojkarna på att återuppleva gamla minnen på fotbollsplanen intill.

Darlings


Som en tavla


Promenad till Tanumstrand


Helt o(t)rolig!

Inte ens tre år fyllda men snabb som en vessla och vig som en katt. Hann knapp blinka innan Hampus hann upp i den höga klätterställningen på lekplatsen. Inte utan att hjärtat satt i halsgropen. Dock inte på den som satt två meter ovan marken utan vi som var åskådare! 

Tisdagstema:


En dag med betydligt bättre väder än i dag. I dag är himlen grå men då var den blå.

På djupt vatten

Storebror Rickhard hade under midsommarafton slagit vad med campingens atlet om en kajakfärd modell längre. I dag var elddopet och han fick med lillebror. Det blåste som bara attan och både Catrin och jag började fasa för att vi skulle få ta hand om våra barn på egen hand i all framtid. Men ett par timmar senare var de tillbaka på land- och vid liv. Trötta i armar och ljumskar och blöta in till kallingarna. Och resultatet för bröderna: delad andraplats.  


Grebbestad

Om det är havsluften eller all lek och stoj som gjorde att Melia bokstavligen slockande på tre sekunder.

Kalasdax



Paketöppning


Mathias kommentar efter någon minut efter paketet var öppnat: "Vad tänkte vi med när vi köpte en trumma?! Eftersom jag inte ens kunde höra mig själv tänka i oväsnet uteblev svaret...

Mollie 1 år!


För 365 dagar sedan


Café August

Mamma och pappa bjöd ut oss med efternamnet Klint till mysiga café August innan vi for hemöver till Partille igen. 


Molnfritt


Livet bland småstugorna


Morgonstund på kolotten


Utflykt

I dag for vi norröver till den ort jag tillbringade mina första nitton år. Vi hade tänkt besöka Laban och lilla Anna i Rottnerosparken men som tur var innan vi betalade de tvåhundra kronorna i entréavgift upptäckte vi att båda barnaktiviteterna var "tipexade" och borttagna. Tog en sväng kring Kolsnäs istället och spanade in nya vattenlandet och lekplatsen. Hann även med god lunch vid Fryken, lite shopping och en promenad i gamla välkända kvarter.  


Bio-tajm

Barnvakt = fria aktiviteter. Ögande igenom Karlstads biografers utbud och kom fram till att det fanns två möjliga "The Happening" och "SATC". The Happening var helt slutsåld (så syyyynd-not!) så det fick bli Sex and the City. Stackars Mathias och två till av det manliga könen trängdes i en biosalong full av flickor, töser, damer och kvinnor. Superduperbra tycker i alla fall jag den var. Har dock lovat min man att följa med honom så snart Rambo 15 kommer ut nu när han stod ut i 2 timmar och 25 minuter av kärlek, vänskap och en massa kläder.   


Karlstads museum


Vi flydde det ihållande regnet och gjorde ett besök till museet. Vi började med en utställning med foton och saker från 60-talet: Mathias tyckte dock att det såg ut som kläder i min och Melias garderob...


Mathias hittade mysiga fåtöljer från förr.

Därefter hamnade vi i en mer aktiv avdelning. Här fanns speglar som gjorde att man ibland grät och däremellan log belåtet, båttillverkning med båtrace, uppstoppade hästar, värmekameror och mycket, mycket mer!



Skiner inte solen varje dag ni är i Karlstad är museet ett mycket trevligt ställe att besöka- suveränt god lunch har de också!

Happy faces


Konstant intag

Svarta och röda vinbär, hallon och smultron. Mollie äter sig igenom dagarna på mormor och morfars koloniträdgård. Som tur är har inte plommonen mognad än för det är full produktion som det är med alla bären i dagsläget!


Titta på djuren


Vid Vänerns strand

I torsdags hälsade Melia och jag på Marie och hennes barn Elsa och Adam i Karterud som ligger några mil söder om Karlstad. God lunch och ett underbart väder bjöds vi på vid deras sommarställe som ligger så nära vattnet det går att komma-helt fantastiskt! Där var också Karin och Åsa med sina pojkar. Grabbarna ville helst ägna sig åt vattenaktiviteter; bada, fiska och skjuta vattenpistol medan Elsa och Melia trädde armband i skuggan. Inpräntade könsroller vid tidig ålder -?   

På stegen


Mot himlen


Orange


Utflykt till Mölndal

Hann med en lunchutflykt till Gunneboslott innan avresan till Värmland på tisdagen.  

Vilar


Sol i Karlstad


TisdagsTema:


RSS 2.0