Tar aldrig slut!

Nya stora vita flingor kommer ner i dag också. Hade jag inte jobbat hade jag tyckt detta var underbart, men snö och barn tycks inte längre gå ihop.  Det enda rasterna går ut på nu är att kasta snöboll och ge sig på varandra i närmsta snödriva. Känns som man lever i ett laglöst land när det är som värst. Ingen går säker, varken elever eller lärare, snöbollar kommer farande när man minst anar! Kommer faktiskt inte ihåg från min skolgång att det var så här?! De starka grabbarnas föräldrar tycker att det bara är skojsigt att barnen får "leka" ute i snön när man kontaktar dem och de lite mer försiktiga barnens och dess föräldrar är helt förtvivlade/upprörda. I morgon ska vi i alla fall åka skridskor i Vallhamra och då blir det inte en enda rast tillsammans med de andra barnen på skolan så då blir det kanske inte några tråkigheter i morgon. Har jag tur hinner det töa bort tills på tisdag när jag jobbar igen.

122218-375 
Tar aldrig slut!

Fysikens lagar

Melia exprimenterade under morgonkvisten:
"Vad händer med håret om jag klämmer mina badbrallor på huvudet?"
Slutsats: gravitationskraften slutar att verka på de små fjunen!

Fysikens lagar

Trist dag...

Trist dag...

122218-371

Ja speciellt skoj kan man inte ha det när man väljer att sätta sig och se på tvätten som rullar runt i maskinen. Efter att ha röjt upp i köket efter frukosten hittade jag nämligen lilla damen sittandes i sin korgstol på första parkett inne i tvättstugan. Tyvärr blir det nog inte roligare än så i dag. Känns som snöplogen tog ett varv över mig också i går. Ont i hela kroppen, värst i öronen och halsen. Näsan rinner och huvudet känns som en stor degklump. Det blir att krypa ner i soffan som står i Melias rum och låta henne härja fritt och hoppas att Mathias kommer hem i tid från jobbet i eftermiddag.

Söndagslunk

Efter ganska många dagar av ihärdigt snöande verkade vädergudarna helt plötsligt bestämt sig för att all snö ska bort! Plusgrader och småduggande regn tar hårt på snödrivorna, men vi hann i alla fall ut en promenad under dagen för att föreviga en av snöhögarna i kvarteret.

Efter en för vissa mysig eftermiddag i soffan med fotboll på tvn och en inte fullt så angenäm eftermiddag med rättning av en halv meters provbunt för andra, ska det nu snart bli söndagsmiddag med stort S; köttfärsbiffar, klyftpotatis och kantarellsås! Mums fillibaba!

Snö!

Helg!

Helgerna går i en rasande fart! I går morse, lördag, hade Mathias till och med klockan på ringning för allt som skulle hinnas med under dagen. Vid halv nio tiden ilade han i väg till Angered där det skulle spelas match i snön. Efter drygt tre timmar var han hemma igen och då var det inte många minuter tills det ringde på dörren. Familjen Larsson från Ellös hade med en stor marängtårta och innan dess hann vi även äta smörgåstårta som Melia och jag hade hunnit smälla i hop på morgonkvisten. Det var födelsedagar och namnsdagar skulle firas eftersom det varit många som fyllt år de senaste veckorna. Med och firade var förstås också farmor och farfar, Catrin, Richard och Hampus. De tre sistnämnda stannade så barnen fick busa ihop en stund till. Vi hann faktiskt till om med smälla i oss pizza och grabbarna x antal öl. Halv nio somnade en liten tös av total utmattning. Tretton timmars full fart utan en endaste liten middagslur på hela dagen! 

Rasmus och Melia
Kusin Rasmus hade fullt upp att roa småkusinerna!


Klicka för större bild!

Kan själv!

0

2

1

3

5

6

Nyklippt!

Nyklippt!

Söndagslyx

Lyxade till det i morse och åkte till Lerum och åt en tidig brunch. På inrådan av Catrin testade vi restaurang Aludden. Jättemysigt ställe med härlig utsikt över Aspen, även om jag tror att den blir än bättre till våren. Under eftermiddagen tog vi ett rejält röj i förråd och garage där vi bara knôtt in grejer som vi inte vet vart vi ska göra av. Lite mer ordning blev det och några lådor till som får gå till Östhjälpen. Helt otroligt hur mycket två människor i trettio års åldern har hunnit hamstra på sig!

Söndagslyx

Konstiga unge

En bild som blivit kvar i kameran sedan helgen då vi flyttade. Mössorna var redan nerpackade så Melia hittade en av sina gamla t-shirtar att trä över huvudet. Men mössan som hon ska ha på sig när vi är ute är hon inte vidare förtjust i, utan drar och sliter i den för den ska av.

Konstiga unge

Bye bye!

I går var det sista besöket i lägenheten på Timmerslätt. Gjorde en sista titt så allt var ok innan vi åkte ner till banken. Nu är alla papper påskrivna, pengarna är på kontot och nycklarna lämnade. Lite konstigt kommer det kanske att vara att gå förbi där framöver, och att inte få gå in. Mathias däremot som har slitit som ett djur de senaste veckorna tyckte det var helt underbart att slippa åka dit och köra hem den brôte som har blivit stående på vind, förråd och garage.  Kommer kanske en dag när han saknar stället lite, lite grann...


Bye bye!

Öppna förskolan

Traskade i väg till Öjersjö i morse, men kom lite sent så sångstunden hade hunnit börja. Tror de klarade sig utan våra skönsjungande stämmor ändå... Under tiden hann busungarna härja fritt i lekrummet.


122218-355

 122218-357 122218-356
Farbror Richard, Hampus och Theo var också med till öppna förskolan.

Supportern

Supporter
Melia fick sova i Färjestads t-shirten i natt.
Undra om det var därför de vann med 6-0 mot Frölunda igår?!


Yammy!

Måste tipsa om en fantastisk pryl- nämligen min nya juicemaskin! En mycket uppskattad och använd födelsedagspresent från mor och far. Helt suveränt att få färskpressad juice direkt i glaset. Smaskigt till tusen!

Yammy!

Nyförvärv

Första bilden på familjen Jakobsson/Klint nyförvärv togs i dag på ultraljudet på Östra. Allt såg normalt ut, vilket var fantastiskt skönt. Man är ju alltid lite nervig innan. H*n får svalpa runt ett bra tag till och ladda upp inför den stora premiären till sommaren. Beräknad ankomst är den 9 juli, men vi får försöka stressa på lite så det blir den 7/7 för att inte bryta trenden (Melias födelsdag är 10/10, morbror Andreas och morfar 11/11, mormor 9/9 etc.)

bebbe

Vardagsrummet...

är väl det enda rum som börjar bli någorlunda i ordning.

Vardagsrum

Vardagsrum

Riktigt mat!

Så blev det då äntligen ett lyckligt lut på den förskräckliga "spisköpshistorien"! Efter att ha väntat i fyra långa veckor fick jag till slut tillbaka mina nästan nio tusen (!) från den inte allt för seriösa Internetbutik jag beställde spisen ifrån. Men med pengarna på kontot skickade jag en ny beställning till Onoff och tre dagar senare stod spisen på garageuppfarten. Vilken lycka- äntligen riktig mat! i dag står det en linsgryta på spisen. Måste försöka få ur alla transfetter vi satt i oss under veckorna utan spis...

Riktigt mat!
Min andra baby!

Tekniska problem...

Man kan ju tro att den mesta av min tid går till att packa upp kartonger, men så har inte fallet varit de sista dagarna. Jag har nämligen tillbringat åtskilliga timmar i Telias supportköer. Inte en gång har det varit mindre än 45 minuters väntetid för att få prata med en riktig människa. Nöjer man sig med en digital röst med instruktioner kan man ju få hjälp snabbare men i bland behöver man ju ha lite mer hjälp än så... Har i alla fall fått besked om att något är riktigt fel och att vi behöver kolla telefonkablar och eventuellt byta modem. Stånk och stön! Varför kan inget funka smärtfritt när det gäller teknik?! Nu har jag i alla fall krypit runt i huset och letat telefonjack för att eventuellt få lite mer power i kablarna. Sovrummet verkade funka bäst för nu kommer jag ju till och med in här- så länge det varar!

Jippi!

Då var man på banan igen! Fick ett mycket efterlängat paket från Telia i dag så efter en lång dag på jobbet vara det bara fram med kablar och instruktionsböcker för att komma ut på nätet igen. En glad överraskning var att vi fick väldigt mycket mer "kräm" i kabeln nu- faktiskt tio gånger så mycket som i Timmerslätt! Nu är i alla fall alla virusskydd och annat knappande klart, så nu ska jag bara få igång routern så vi slipper ha datorbordet i hallen! Men det får vänta tills i morgon. Nu har jag en date med John Blund...

122218-348

Utan nät!

Jodå vi har överlevt flytten! Dessvärre var vi tvugna att förnya vårt Internetabonnemang och det verkar ta ett par dagar innan de får igång det nya hemma i huset. Vi trivs kanonbra trots att det känns som det aldrig tar slut på kartonger! Hade hjälp av mor och far från Karlstad med flyttstädning i gamla lägenheten så det känns helt underbart att vi inte måste vara där och härja också! Höll även Mathias föräldrar och bror sysselsatta under helgen; Pelle fick köra släpkärran, Monica lagade supersmaskig fisksoppa till utsvultna flyttare och bror Richard åkte på att bära alla tunga möbler tillsammans med Martin.
Skriver detta inlägg på en av skolans datorer, så så länge vi inte har någon dator hemma blir det glest med inlägg.

122218-347

RSS 2.0