Storm

image1285

Rinner lite ur näsan

image1284

Andra natten i rad...

122218-1283

Skickade det här mms:et till nattsudderskans pappa i natt. Mathias har börjat arbeta nattetid och tänkte att han kanske skulle vilja veta att han inte var ensam om att vara ofrivilligt vaken 2.23 en tidig torsdagsmorgon...

Fundersam

image1281

Obefintligt sömnbehov

Hållit sin mamma vaken halva natten men pigg och glad ändå på morgonen. Hur fixar en sex månader liten tös det? Den hemligheten skulle jag vilja veta!
image1279

Bränt var det här!

image1280

Efter mycket "om" och "men" så fick jag äntligen till en skiva som funkade i vår dvd innan det blev dags att krypa till kojs. Somnade väldigt nöjd.
Dagens lärdom: lyssna alltid på lillebror- installera inte Vista ;-) 

Muntrar upp

image1277

På eller av

image1276

Fota på tisdagar

Min mamma har hittat en kul grej när hon har varit ute och sett sig om på nätet.
Tisdagstema är en utmaning för din kamera varje tisdag. Varje tisdag får man ett ord som man kan tolka som man vill med hjälp av ett foto. I dag var temat ensam. Mitt bidrag finns nedan...


TisdagsTema: Ensam

image1275
Klicka på fotot för att komma till sidan för tisdagstema.

"Vi har det bra"...

image1274
Lillasyster kör coola looken

Måndag

Mollie fick vara hemma med pappa som ska jobba natt och därför var hemma under dagen. Melia och jag gav oss av till Öjersjö för att få träffa lite andra barn på öppna förskolan. Där var kompisen Emila alias Melal och mamma Eleonor.

image1273

Två år och tre månader

Många barn som är betydligt yngre än Melia svischar gång på gång ner flör rutschkanan. Men i dag snart tjugoåtta månader gammal vågade Melia för första gången åka helt själv utan att hålla handen. Bättre sent än aldrig... 
image1272

Solen kikade fram...


122218-1271även i dag efter en regnig start på dagen. Det var en riktigt skönt att promenad hem från Öjersjö i dag.  


*

                                                                                                                                                                                                                          

Kåsjön

image1269

Filmtips

                                          image1268                                                                                                                                                                                   En jättebra film om en oönskad graviditet men som samtidigt speglar den högsta önskan att få bli gravid. Mycket skratt men självklart fick jag fälla en tår också. Sevärd! 

Aningen grov sockerkaka

Ägget var vispat och formen smörad när jag efter en lång tids letade konstaterar att vetemjölet är slut. Däremot hittade jag vetemjöl special med fullkorn -måste vara bättre än det gamla paketet med rågsikt som var alternativet. Använde Melia som försökskanin och det verkade bli godkänt!
image1267

Rediga som attan ;-)

Båda ungarna somnade i vagnarna på promenaden som inte blev så där lång som vi hade planerat. Blir ju ofta så.... Väl hemma igen hade jag hoppats på att även vi skulle passade på att vila en stund under tiden som vildarna laddade sina batterier ute i vagnarna. Tyvärr är det väl så att vi har vilat lite för mycket andra dagar, för i dag var det inte mycket att välja på. I dag skulle det städas varken viljan fanns eller inte. Fram med dammsugare och mopp och tänk vad fort med går när man inte har "hjälp" av M & M ;-) Någon timme senare kändes livet mycket bättre och jag kunde gå det tre metrarna från sovrummet ut i köket utan att fasta med strumpan i något kletigt en enda gång - solen skiner här inne också! 

image1266

På g

Tog en runda i rabatterna innan vi gick på promenad. Där är det full fart! Växer så det knackar. Men det är ju faktiskt bara i slutet på januari- känns väldigt tidigt.

image1265

Abstinensen avtar

Vaknade av att solen äntligen visar sig igen.
I dag blir det en heldag utomhus!

image1264

Grattis!

I dag är ingen vanlig dag,
för i dag fyller Josse 13 år!
Hoppas du får en riktigt bra födelsedag!

image1263

Hungrig?!

Mathias måste ha trott att vi skulle ha ett fotbollslag på middag med
tanke på den mängden rotfrukten han skalat till middag!

image1262
Vi var två och en halv...

Hisingen

Tog oss en tur genom tunneln för att få bocka av några saker på inköpslistan. Blev en sväng till min nya favoritbutik NetonNet och till Babyproffsen på Backaplan. Den sistnämnda tillhör dock inte topp tio på affärer jag älskar att besöka en lördag. Blev i alla fall bland annat en efterlängtad hårdisk, kamerastativ (testbild på mig och Mollie) och grejer till kameran i den roliga affären. I den mindre roliga källarlokalen slog vi till på en bilbarnstol till Mollie och en svart tripp-trapp till Melia. Den röda vi har hemma är ju trots allt Mollies. Äntligen hemma igen efter en hemresa med två helt hysteriska barn, blev det mat till de små på tre röda och sen somnade den äldsta av de två grinsillarna på golvet. Den endast sex månader gamla "bebisen" ville inte alls sova (som vanligt) utan hade tydligen tyckt att det fanns för lite att göra i bilen, för så snart hon fick leka med sina leksaker torkade tårarna fort.

image1261

Konkurrens

image1260

Äntligen fredag!

Regn och grått ute, mysiskläder och film inne. I dag har Mollie och jag haft en riktigt slappardag. Den enda fysiska aktiviteteten blev promenaden till och från Melias förskola. Trots att det inte varit en speciellt betungande vecka är det två föräldrar som är väldigt trötta en fredagkväll som denna. Underbart att det är helg!

image1259

Inte speciellt spännade torsdag...image1258

Status på Mollisen

Besöket på bvc i dag visade att stumpan endast växt en cm på längden medans vågen däremot visade att Mollie nästan blivit ett helt kilo tyngre på sex veckor. Inte utan att det syns ;-)  
image1257

Ockuperat

I dag var det ett stort kompisgäng som ockuperade lekrummet i kyrkan; Alwin, Theo, Hanna, Emmi och Melia. Småttingarna Mollie och Noel fick också vara med på ett hörn förstås.

image1256

So sad...


image1255
Tycker att det är så tragiskt med skådespelaren Heath Ledger död! Såg en repris för inte så länge sedan med honom på Oprah och de andra skådespelarna i Brokeback Mountain. Tyckte han verkade så himla snäll och mysig och dessutom var han och Michelle Williams nyförälskade så det verkligen strålade om dem. Tänker på deras gemensamma lilla dotter Matilda Rose som i dag förlorade sin pappa.  

På önskelistan

Synd att det är så jäkla långt till tomten kommer bara!

image1254

Varifrån? Klicka på bilden

Tusen strålande solar

                          Tusen strålande solar                                           
Får erkänna att jag var väldigt skeptisk när min mamma berättade om en författare vars namn var Khaled Hosseini. - Han måste du väl veta vem det är ?! - Neee... Det gjorde jag ju inte, men jag vet att "bibliotekarien" har en näsa för bra böcker så jag förde över boken på spelaren och har väldigt motvilligt och bara i nödfall tryckt på avstängningsknappen sedan dess.

Vad handlar den om då? Svårt att förklara kortfattat men på Adlibris där jag även hittade bilden på boken skriver de en bra sammanfattning tycker jag: Med nästan plågsam spänning visar Hosseini hur en kvinnas kärlek till sin familj kan driva henne till heroiska självuppoffringar, och att det i slutändan är kärlek, eller kanske till och med minnet av kärlek, som är nyckeln till människans överlevnad.

(Våffel)kalas

Barnens farfar hade födelsedag i dag och vi kom på ett riktigt våffelkalas. Det verkade säkert som om vi aldrig fått mat för vi tryckte i oss farmors våfflor för glatta livet!  

image1252

Full koll

Trött på att surfa runt på allas bloggar efter uppdateringar? Nu kan man lägga till sina favoritbloggar på bloggkoll och där ser man direkt när någon skrivit något nytt - finemang tycker jag! 

image1251
Klicka på bilden för att komma dit.

Ny vecka

I dag har vi haft besök av Eleonor, Emilia och Maria. Skönt med lite vuxen sällskap under dagen då Mathias bara var hemma och vände eftersom det vankas hockey i kväll.
image1250

Sent ute

image1249
"Tomtemyssa" på vid sänggåendet i går kväll
och samma huvudbonad på vid frukosten i morse.

Direkt från baljan

image1248

Promenad runt Delsjön

image1246
image1247

Väckning beställd

image1245

Morgonvisa


Vilken tjej!

image1244
http://www.mama.nu/blogg/mias-blogg/

Druknar!

Några kompisar har frågat varför deras kommentarer måste godkännas. Saken är den att jag får mängder av konstiga kommentarer till bloggen varje dag. De olika Ip-adresserna går alla till Polen så det är med all säkerhet inga gamla bekanta som fått för sig att kommentera i bland flera månader gamla inlägg och på engelska dessutom! Kommentarerna är på inget sätt otrevliga men är helt orelevanta, goddag yxskaft liksom och eftersom jag är aningen paranoid börjar jag ana att det kan finnas virus i denna mängder kommentarer som ramlar in. Därför har jag har tagit det säkra före det osäkra och ställt in spärren. Låt nu inte detta stoppa er från att skriva en rad eller två för det är ju alltid trevligt! 
image1243

En lördagskväll...

image1242
i sällskap av sovande barn och Stjärnorna på slottet. 
Mannen befinner sig vid tvn i ett annat rum tittandes på handboll ...

Nitisk diskare

image1241

Vägrar vilt!

Melia har gjort ett jättefint halsband på förskolan i dag. Självklart ville den stolta mamman ta kort på underverket men som ni vet gör man ju inte som man vill med den ovannämnda och något halsband ville hon inte ha på sig och då blev det förstås inget halsband på - trots idoga försök. Istället fick Mollie ställa upp som modell, som än så länge är aningen mer hanterbar...

image1240

Testar hoppgungan

image1239
På bilderna ser det ut som Mollie uppskattade att hoppa i gungan.
Sanningen är att det verkligen inte var någon favoritsysselsättning!

Full fart i vagnen


Fredagsgott?

Så trött på alla denna köpmat som det oftast blir här hemma på fredagar. Surfade runt lite igår kväll för att eventuellt få lite inspiration till annan mat än nudlar eller kebab. Hittade laxburgare med mangosalsa på Arlas hemsida- tycker det gott ut! Frågan är bara om jag orkar ställa mig och börja mixa och greja med laxfileér en fredagskväll?!

Laxburgare med mangosalsa

I gamla banor

Efter kyrkans juluppehåll var det i dag dags att utforska
lekrum och pannkakor igen! 

image1238

Örongodis

Om man vill fly från vintermörkret en stund rekommenderar jag tre böcker som jag lyssnat på det sista. De är väldigt lättsmälta och är berättelser om "vanligt" folks liv och öden. Värmebölja utspelar sig som man kan förstå på titeln på en stekhet Saltö. Inte helt fel att drömma sig bort till varmare årstider en dag som denna...

image1237

2 x 6 månader

image1236

"Tvättstuga"

Köpte en liten badbalja till Mollie eftersom badkaret kan kännas lite väl stort för en liten bebis ibland. Första gången vi skulle testa inköpet ville förstås den största badkrukan av dem alla också bada (hon som aldrig vill bada i vanliga fall!). Av for hennes kläder och blöja i en hastighet jag aldrig tidigare skådat (brukar ju vara lite trögt att ta av sig kläderna själv annars...) och sen klämde storasyster resolut ner sin rumpa i baljan där stackars Mollie redan var placerat. Melia har man alltid fått vara väldigt försiktigt med när det gäller vatten annars har hon fått panik och gallskrikt. Lillasyster får gå i en helt annan skola när Melia är i närheten. Badoljan smörjdes in och vatten hälldes över huvudet som om den förstfödde aldrig gjort något annat än badat bebisar och den lilla som premiärbadade i baljan verkade tro att det var så här det skulle gå till och satt snällt och lät sig rengöras av sin syster. 

image1235

"Efter regn"...

Håller på att bli tokig av allt regnande och att man inte kommer utanför dörren en enda dag! Har haft huvudvärk i flera veckors tid och har hela tiden trott att det är nya glasögon som behövs men har mer och mer börjat fundera på om det inte är bristen på frisk luft som faktiskt är orsaken till min dova huvudvärk. Men som en viss värmlänning lär ha yppat "efter regn kommer solsken" och även om jag starkt betvivlat det i dag så ska det ju finnas en sol där bakom den molntäckta himlen...

image1234
Grebbestad juli 2006 - det var väder det ;-) 

Mellis


Hurra hurra hurra!

                                                                                                                                                                                                      
image1233


I dag är det Lotta i Karlstads födelsedag!
Hoppas du får en riktigt bra dag.
Kramar i massor!

Blött

Blött

Inomhus

image1232

Kliar i munnen

image1229

Vilar en stund...


En erfarenhet rikare

 Fick äntligen ändan ur vagnen och beställde en tandläkartid häromdagen. Dessvärre var det inte bara jag som kommit på att det var dags för tandbesiktning så det vara bara att ta den tid som erbjöds även om det skulle innebära att Mollie skulle behöva göra mamma sällskap hos tandläkaren. Tänkte passa in så Lillan skulle sova under beöket- men se det ville inte hon som bestämmer. Hon fick sitta i insatsen till vagnen och de första tio minutrarna gick strålande! Mollie skrattade år personalen och lekte med de medhavda leksakerna. Jag började ana oråd när allt för bekanta stönande ljud började komma från golvet det bajsfia satt. Då var det inte roligt att sitta där längre. Försiktigt frågade tandläkaren om jag kunde ta upp bebisen och ha henne på magen under tiden. Sagt och gjort; liggande med en lampa i plytet och en tandläkare gröpandes i munnen placerades en stinkande och väldigt klåfingrig Mollie på min mage. Det positiva i det hela var ju att jag inte alls hann tänka på vad obehagligt det är att vara hos tandläkare...

Trött

image1228

Favoritsysselsättningen


Back!


Melia gjorde sin första dag på förskolan i dag på väldigt läääänge, och det var en väldigt glad tjej som stod och väntade vid grinden när Mollie och jag skulle hämta henne. Trots hon bara var där i knappt fyra timmar verkar hon tycka att det räckte gott och väl i dag. Många av de andra barnen har säkert också varit lediga länge och det var inte en som grät när vi lämnade stället. Nu blir den en dags paus och då kanske allt lugnat ner sig. Man vet ju själv hur det brukar vara första dagen på jobbet efter semestern...
image1226
                                     
                                                                                                                                                                            

Stora lillasyster

DSC00267.JPG 

Flickorna hemma...

men pappan är tillbaka på jobbet efter en veckas härlig och välbehövd ledighet. Men jag tror faktiskt vi båda tycker det är skönt att vara tillbaka till vardagen igen. Har ägnat förmiddagen till att ringa de där samtalen som man inte kunnat gjort under de två veckors lång ledighet som de flesta faktiskt verkar ha haft. Nu har jag hunnit fixat en välbehövlig tandläkartid, pratat med en kollega på jobbet och en fd chef. Syskonsämjan har blivit bättre med tiden och de kan hålla varandra sysselsatta mer och mer vilket är skönt när man vill få något gjort.

image1223

Börjar oftast lugnt...

Melia ville "gunga" lillasyster och det brukar gå bra när man har lite koll, men allt för ofta flippar storasyster ut och lever rövaren istället! Kan lova att Mollie kommer att bli ordentlig härdad tills det är dags att börja förskolan.


Läggdags för två små


image1222

Oxå mé

image1221

Bidde ingen snögubbe


image1220
men väl en snö-stol (?!)

Pyntat lillasyster

image1219

Mina halsband brukar vara flitigt använda av Melia. I dag skulle tydligen även Mollie få prova en av mammas associarer.

Pratar med Mommo


:)


Det var länge sedan...

... det var 25 mars 2007.

Här fanns ett gammalt videoklipp som låg i gömmorna på mobilen. Dessvärre "lyckades" jag trixa så klippet försvann! Får se om jag kan få in den igen... 

Snögubben tar form

Trodde jag ja!


Ovanlig utsikt

image1218

Gråskala

image1217

Strål-ande

image1216

Upp och ner

image1215

I hörlurarna

                             122218-1214                                                                                                                                                                                  

Inget jag rekommenderar att lyssna på innan läggdags men huuu så spännande! En riktigt bra ljudbok som gör det väldigt svårt att trycka på stoppknappen.

Simultanförmåga


Inte ensamma

om att tycka att IKEA verkar vara ett trevligt ställe att besöka en lördag...

DSC00266.JPG

Fundersam

image1212

Till Ellie

image1211

"Mel-lal" och "Muss"

I dag har vi haft besök av Emilia och Hampus med respektive mamma. Melia har som vana att döpa om saker och ting, så även med kompisarna som numera går under namnen Mel-lal och Muss. Hampus och Melia fick för sig att sortera samtliga kort till TP, Geni och På spåret-spelet. Tack, tack ;-)


image1210

Gäsp...

Efter en minst sagt "hackig" natt har vi alla varit trötta och småkinkiga i dag. Vi hade en massa saker inplanerade nu när Mathias var ledig men orken fanns knappt till något av sakerna på "to-do-listan". Mollies dåliga sömn beror med all säkerhet på att det är tänder på gång lite här och där i hennes lilla mun. Vad som orsakade Melias mardrömmar vet jag dock inte. Dåligt med sömn blev det i alla fall för oss alla fyra. Blir att krypa till kojs tidigt i kväll och hoppas på att det blir en natt med mer sammanhängande sömn i natt. God natt! 

image1209

Fortfarande i pyjamas...

trots klockan börjar närma sig lunchtid!


Men se!

image1207

Full fart i gåstolen

image1206

2008

Nyårsafton firades tillsammans med Carin, Richard, Martin och Jenny hemma hos Jon och Marie. Självklart var alla barnen med också, som vid 2008 första timmar var sex stycken till antalet. Spekulationerna gick varma efter att antal mousserande om hur många småttingar det skulle vara till nästa årskifte! 

image1208

"Vad dä?"

image1205

Kändisar hemifrån

Inte illa att hamna på första sidan på Göteborgsposten!
Befara dock att det var brist på andra, skandaliknande nyheter - ?
image1204

RSS 2.0