Åsas foton

Conny var här med en skiva fullproppade med bilder från min möhippa nr 1, Mathias svensexa samt dop+bröllopet. Här är några smakprov från Åsas kamera...

image926

image927

image922

image928

image923

image924

image925

image929

image930

Trist...


Kompisar

Jon, Marie och Isabell kom över på middag. Medan vi fikade pratade vi om vad skönt det är när barnen blir så gamla så de kan leka tillsammans utan att mamma eller pappa måste vara med. Isabell och Melia försvann nämligen så snart maten var uppäten in på Melias rum där de lekte och busade. För inte så länge sedan lipade Melia så fort det kom ett annat barn in här hemma. Men i dag var tjejerna riktigt bra kompisar!  
image921

MC-queen



Melia testar pappas nya hjälm som han ska ha nu när han ska ta moppen till jobbet istället.

image920

image919
Blev lite tungt så det var bättre att grodan fick testa hjälmen istället.

Morgonpigg!

image918

Frågesport

Fråga: Vad är det som är så intressant så man inte kan höja blicken ens för ett endaste litet foto?

image916
Svar: Tabellerna i del 2

image917
"Ok då, men ta ett fort!"

Molliesen

image915

Mums!

image914

Smilfink

image913

Tillsammans

image912

Filmtajm

 
Regn och rusk, lördagskväll = film, god mat och massor av godis.

Tjohooooo!

Sista matchen är spelad!
Tre poäng till i dag gjorde att laget som varit farlig nära att åka ur division fyra nu faktiskt hamnade i mitten. Helt underbart att säsongen är över!
Tror alla fyra här hemma faktiskt känner så.


Systrar

image911

Darling

image909

Trött

DSC00170.JPG
Trött

Mannekängar

Mollie och jag hann ner till Allum under förmiddagen för att inhandla lite varmare kläder nu när det är kyligt på morgonkvisten. Melia rev ut allt ur påsen som stod i hallen så fort hon kom hem från förskolan. Självklart skulle nya mössan och vantarna provas med detsamma. Och tro inte att Mollie slapp undan heller, hennes mössa skulle självklart också på.

image907
Redo för snöstorm!

"Kama Molle"

(= Krama Mollie)

Det var med hjärtat i halsgropen som jag la Mollie i Melias knä för "gruppfotograferingen". Storasyster har på sistone gett utlopp för alla sina aggressioner på sin stackars lilla lillasyster. Det är inte en gång om dagen man får skicka in henne på sitt rum för att hon har använt Mollie som slagpåse. Så ser Mollie något skräckslagen ut på några av korten, så är det troligtvis för att hon sorgligt nog är det. Men i morse gick det över förväntan, bara en av pussarna som hon passade på att trycka till lite extra hårt.

image906

image905

Storasyster

Letade igår efter en bild på Emmi som i måndagsnatt blev storasyster, men då hittade jag ingen. Men det gjorde jag i dag! Äntligen Emmi så kom lillebror Noel ut, så som du har längtat! 
 
image902

"Molle"

image900

Inte illa

Theo Hultberg 2 år och några dagar gammal beställde helt på egen hand "tre pannkakor med sylt och grädde på sidan" i fiket vid kyrkan i dag. Du är för söt grabben!image898

image899
Theo berättar något spännande för Hanna ;-)

En pojke!

Emmi har blivit storasyster till en liten pojke, eller liten och liten...
3615 g och 52 lång!
Stort grattis till hela familjen!! 

image897

Lugnt

Mathias gör näst sista träningen i kväll och Melia och Mollie sover- för en gångs skull. Alltid är den någon av dem som kör solosång under kvällskvisten. (Kan säga att det är en upplevelse att se på Idol utan att höra hur de sjunger!)  Skulle inte förvåna mig om de kommer att somna tidigt varenda kväll nu framöver när träningarna snart är slut. Hör det redan " Det här är väl inget att gnälla över. De är ju hur snälla som helst"...
image896

Förtydligande

Det man skriver om i en blogg är minst sagt en romantiseringen av verkligheten. Man (skriver inte jag, för jag tror faktiskt det är så för de flesta) vill väl inte besvära er stackars läsare med sömnlösa nätter, tjafs med maken, bryt på barnen, knaper ekonomi, flagnande husfasader, krånglande bil, för trånga skor, flimrande tv-bild, skitiga golv, för osalt mat, felinställda värmepannor, växande tvätthög etc etc. Jag tror att de flesta av oss har nog med detta ändå -eller? Så tro för allt i världen inte att vi lever som det "ser ut", men lyft gärna på luren och slå en signal så lovar jag att man kan få en utläggning på hur pissigt livet är, om det är det man vill höra ;-)

Bilderna (även om en del tydligen får kväljningar av dem...) är främst för våra nära och kära som vi inte träffar dagligen. Alla med barn vet vad fort det går!

Så vill du gå in och läsa och titta på hur familjen Klint tråkiga (om dock förskönad) vardag är så får du mer än gärna göra det, men snälla bespara mig från tykna kommentarer. Det är mer än en sliten småbarnsmammas psyke orkar med...

Lev väl!


Pausar

Luften har gått ur och motivationen att "blogga" har försvunnit.
Tar en paus och hoppas att lusten återfinner sig.

image895

Satisfied???


Help me!

Måste, måste, MÅSTE få ordning på våra matrutiner. Förra veckan åt vi mackor eller hämtmat varje dag *skäms* Sitter och plitar på inköpslistan för nästa vecka- men det är helt tomt i skallen! Kommer inte på en endast maträtt , är helt omotiverad till att ens öppna kylskåpet och se vad som finns. Mathias är hjälpsam och bidrog med ett förslag; bacon och bruna bönor. Skrev inte ens upp det...

 
Tips mottages gladeligen på lättlagad och god vardagsmat!

Så kan det va`...

image893

Söndagen GP

Tips från coachen

Tack för hjälpen med bloggen Camilla!



In the paper today!


Hurra hurra hurra!

Vad är de för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Isacs 2-årsdag!
Hurra hurra hurra!


Grattis!

Detektiv


Nyfiken på anonyma skribenter?
http://www.ip-adress.com/




Lite snuvig

image892

Organiserar

bland skorna...

image891

Flera födelsedagsbarn!

I dag fyller Oskar 3 år och Alwin 2 år!
Glömde ju Estelle *skäms* Grattis på 1-års dagen sötnos!
Hurra hurra hurra hurra!

image890
image889

Bakslag

Efter en hyfsad onsdagsförmiddag blev Melia jättedålig i gårkväll. Över 39 graders feber och frossa. Stackars liten orkar inget annat än att kolla på Lotta i dag. Det hör verkligen inte till vanligheten att "tromben" Klint har ro till att sitta still framför tvn ,så viss är hon sjuk alltid.

image888

På bättringsvägen

Ingen feber i dag men näsan rinner...

image887

image885

image886

Mellan Dig och Mig

Detta inlägg är till Dig, min hemliga beundrare/beundrarinna. Ja, jag får ju skriva så eftersom Du envisas med att skriva med kluriga och underfundiga alias och jag därmed inte känner till något om Dig. Måste kännas spännande att vara så "hemlig"!
Om det är ett program på tv som jag inte gillar brukar jag greppa fjärrkontrollen och byta kanal. Ett tips till Dig är att om Du inte gillar det som finns här - GÅ INTE IN PÅ DEN HÄR SIDAN! Det kan inte vara nyttigt för någons blodtryck att hålla på att reta upp sig varje dag som Du gör. Så även om Du med all säkerhet inte tror det så avslutar jag med en replik som jag faktiskt fått säga förr till efterhängsna beundrare; " låt mig vara i fred och skaffa ett liv"!
Mvh Blogginnehavaren

PS1 Om du inte fattat det så blockeras alla dina kommentarer så dessa, darling, kommer bara fram till mig.
PS2 Att avsluta alla sina inlägg med TRE utropstecken känns aningen överarbetet.

Hurra hurra hurra!

Vad är de för en dag?
Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag,
för det är Theos födelsedag!
Hurra hurra hurra!

Grattis på 2-års dagen goding!!!

image884

Gäsp...

image883
Två trötta föräldrar + två förkylda och febriga småttingar i en 180-säng.
Say no more...

Trixat

Lånade med skivan med ett fotoredigeringsprogram hem från mor och far och hann testa lite medan barna sov middag. 

image882

Sympatiserar

image881
Melia är jättesjuk i dag med feber och snuva. Lillasyster passar också på att ta en tupplur medan storasyster försöker sova bort det "onda".

Hurra hurra hurra

för i fredags var det min farmor Kjellaugs födelsedag!
(Hann inte lägga ut innan vi for till Värmalnd så det får bli i efterskott)
image880

Värmlandsvisit

Packade in ungarna i bilen och hämtade upp Mathias efter jobbet på fredags eftermiddagen och drog norröver. En glömd kamerakabel gjorde att det inte blev några inlägg på bloggen under hela helgen, men desto fler under kvällen när vi kom hem.

image878
Bara så ni vet att vi också var där, för nu blir det inte mer kort på oss från helgen!

Gammelmormor och Mollie

image877

Besök från Rud

Det var som självaste julafton när Susanne och Isabell kom över på fika under lördagen. Bok till Melia, jättesött halsband till Mollie, bröllopspresent till mathias och mig och födelsedagspresent till mormor. 

image874

Synkroniserade

Ingen kan väl missa att det är mor och dotter?!

image873

image872

Melia bakar äppelpaj


image871

image868

image870

Tur att morfar sätter ribban så lågt när det gäller vad Melia ska få hjälpa till med i köket här hemma i fortsättningen ;-)

Morfar och Mollie

image866

Visst kan man se att Mollie brås på "Persson-släkten"?

Nannat


image865
image863

Under helgen har för en gångs skull fått sova ut -alla fyra!
Lovely!!

Hurra hurra hurra

för i dag är det Hampus födelsedag!

image862
Kusin Hampus fyller två år i dag. Här tillsammans med Isabell och Emmi.
Får fira bättre i morgon goding. 

Något nonchalant

image861

Stora - syster

Melia grät lika mycket i morse som hon gjort de senaste gångerna jag lämnat henne på förskolan. I dag testade jag att stannade med henne en stund inne i lekrummet medan Mollie låg kvar ute i vagnen, men det gjorde ingen större skillnad, krokodiltårar strömmade längst kinderna ändå. I dag kom hon dessutom på att Mollie "slipper" gå på förskola och började ropa "mamma och Molle" vilket inte gjorde att det kändes lättare att gå därifrån... Lilla Skruttan!

image860

Mia och Klara

Har fått ett nytt favvoprogram; Mia och Klara kl 21.30 på SVT1 på onsdagskvällar. Helt hysteriskt roliga sketcher! Jag bara älskar hårfrisörskan från Karlstad som är gift med en hockeyspelare (kan kanske bero på att man haft en och annan sådan i håret själv).  

image859

Smakprov

från fotograferingen

image856

image857

image858

Oj oj oj!

Vad fort det går! Efter att kyrkans fik har haft sommastängt var det dags för ett besök där i dag tillsammans med Sandra och Theo. Där träffade vi Cissi med Alwin och Helena med lilla Hanna som hunnit bli fem månader. Sist vi såg henne låg hon bara i vagnen och sussade timme in och timme ut. Nu var hon stora tjejen som satt för sig själv i barnstolen. Tänk, om bara tre månader är det Mollie som sitter så! 

image855

Payback time

Min nyblivne make kan, som ni som känner honom, vara en riktig retsticka. Det är inte många som undkommit hans vassa tunga. Kan erkänna att jag hade väldigt svårt för detta i början och det är inte en gång det har slutat i tårar efter en kanske för träffande kommentar... Så jag är inte det minsta förvånad över att man tar chansen att ge igen nu när Jakobsson blev en Klint. Herrn i fråga verkar ta det hela med ro medan jag börjar känna en viss olust eftersom det är mitt  och barnens efternamn det till slut blev som vi bestämde som vårt gemensamma. Vet inte var detta kommer sluta eftersom inga papper är klara än. Kanske det blir "Klintsson" på brevlådan till slut ;-)  

image854

Gott

morgonhumör!

image853

Dockan

image852

Lilla M

image851

Middagslur

Melia bäddade för dockorna på hallmattan innan hon virade in sig i pappas pyjamasbyxor och somnade -även hon på golvet!

image850

Gift-ig

En arbetskamrat sa till mig att det bästa hon gjort i sitt liv var att gifta sig. Mathias och jag pratade igår om att vi har gjort två saker som slår detta; Melia och Mollie, men på en bronsplats kommer ringbytet. Stort att få vara fru till någon! Gick runt i lördags kväll och försökte lobba för äktenskapet bland mina kära vänner (främst den manliga delen eftersom det är de som ska fria!). Vet inte hur jag lyckades, men är ändå ganska så säker på att det blir fler "herrar och fruar" inom en ganska snar framtid- undrar bara vem som är näst på tur???

image849

Som en sol

DSC00174.JPG
Som en sol

Enveten

DSC00172.JPG

Fick inte ut Melisen utanför dörren utan den hemska "solmössan". Jag fick förklara det för fröken på förskolan i morse när hon tittade lite förvånat på lillans huvudbonad. Att lämna i dag var tyvärr lika jobbigt som de senaste gångerna. Melia var helt hysteriskt, grät och ville absolut inte gå in. Usch, man känner som sig världens elakaste mamma! Måste ändå tro att Melia mår bäst av att få leka med jämnåriga och få vara med duktiga pedagoger under några timmar i veckan. Hade det inte varit för att Melia helst leker med farbröder i femtioårs ålder och att hon är så ovan att vara med jämnåriga barn utan att kunna hålla mamma eller pappa i byxbenet så hade jag kanske börjat tveka på att vi gör rätt. Försöker intala mig att vi gjort rätt val och att det blir bättre längre fram...   

Lägger ut...

några av bilderna från festligheterna i lördags och vill samtidigt be alla ni som tog foton att bränna en kopia av era kort till mig så är ni supersöta!!!

image846

2 månader i morgon

image845

My sunshine!

image843

image844

3 år!

 
I dag hurrar vi för sötnosen Isabell som fyller tre år!!

image842

Hurra hurra hurra

för i dag är det mormors födelsedag!

image841

Married!!!

image840

Inte så kul

Smekmånaden var kort! I dag fick inskolningsfröken ringa på oss och be någon av oss vara med under lunchen när fröken slutade tidigt i dagen. Melia var inte alls på humör att vara med de andra barnen eller någon av de andra fröknarna. Det dåliga humöret började redan när Melia skulle börja för dagen. Tårarna sprutade och det var bara "pappa och bia" (bilen) som gällde. Som Mathias sa när han kom hem igen; "Det var tur att det var jag som lämnade och inte du"... Håller tummarna att det går bättre i morgon, för är det jag som ska lämna.

image838

Mitt och ditt...

är tydligen lite svårt fortfarande.
image839

Mollies säng?

Pappa säger: "Det är Mollies säng. Melia har en egen säng." 
Men Melia tycker tydligen något annat...

image835

image836

image837

På egen hand

I dag var Melia själv på förskolan för första gången- ja fröknarna och de andra barnen var förstås också där ;-)
Tre timmar efter "inlämningen" möttes vi av en mätt och nöjd Melia som hade ätit massor med strömming och mos. I går hade det inte blivit mycket i magen till frukosten men desto mer pannkakor till lunchen, så kokerskan verkar få högt betyg! I dag var det tydligen väldigt trevligt i "Körsbärsdalen" för så fort hon förstod att vi skulle ut genom grindarna så blev det ett himla liv! Måste ha det himla trist här hemma med sina päron och Mollie...


Fixat och klart

Mathias har målat och tillsammans har vi varit på IKEA (jo då igen!) och köpte saker så grovköket som ska bli lite mer funktionellt. Det fanns inte ens torkmöjligheter innan- i en tvättstuga! Nu hade vi ju inte valt en blå kulör utan en grå, men så blått blev det och blått får det vara. Det blev i alla fall bättre än innan och det är huvudsaken - for now...

image832
"Gult är fult...

122218-833
och blått är flott!"

Influerad

Lillbus hämtade sin pall och nallade en korv direkt ur paketet. Käkade i sig hela gladeligen; kall och go! Jag känner till minst en släkting som har samma vanor. Någon som känner sig träffad tro ?!

image830

image831

Influerad 2

image828

image829

Tror lilla M blev sugen på lite partymoves efter att ha läst om Stockholms kändiselit i skvallertidningen...

Influerad 3

I går var det fulla huset av barn och jag tror Melia blev influerad av de äldre barnen... Emmi och Isabell går nämligen helt på egen hand på "stora" toaletten och Melia var med och inspekterade varje gång någon av tjejerna skulle göra sina behov. Sedan har ju kusin Hampus, som är den stora idolen, precis i dagarna också kommit på vad den där stolen inne på toaletten faktiskt har för syfte. Så i dag kissade Melia helt på egen hand på potten! Duktig tös!

image827

Lurad!

Trodde aldrig jag skulle lyckas få med Mathias till IKEA en lördag efter löning men det gick! Efter en runda i möbelvaruhuset hördes plötsligt i högtalarna "Kan ägaren till en grå Renault laguna med reg nr *** *** komma till receptionen". Gissa om en något svettig Mathias halvsprang med stackars Mollie i selen på magen ner till receptionen. Nere vid receptionen stod fyra smilande killar redo att ge igen för gammal ost (läs svensexbus). Medan killarna roade sig på sitt håll gav sig deras kvinnliga halvor av hem till Utmålsvägen där barnen fick leka och mammorna skvallra ;-)

image826
Emmi som snart ska bli storasyster övar på Mollie och om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag Isabell är ganska sugen på ett litet syskon också, men känn ingen press Marie ;-)

Lilla Antonia

Tänk vad lite man vet om vad som komma skall. För bara några dagar sedan träffade jag en urfräsch och pigg Therese som såg fram att bli mamma om sådär tre månader. I dag kom en liten Antonia till världen efter ett par turbulenta dygn på sjukhuset. Stackars Therese hade drabbats av havandeskapsförgiftning och det var fara för bådas liv och det enda alternativet var att förlösa barnet så snabbt som möjligt. I skrivandets stund mår både mamman och bebisen så bra som man kan under dessa omständigheter. Tänker på er ♥ 


RSS 2.0