Farit norröver

Packade in två ungar och mig själv i bilen tidigt i morse och for norröver- till Karlstad mer precis. Blir några dagar för husmålaren som blev kvar hemma att ägna enbart åt penslar och färgburkar. Själv har jag tänkt hinna med en hel del också i Värmland nu när man har barnvakt på heltid. Jobbfix är väl en av de mindre trevliga sakerna jag måste ägna ganska mycket tid åt, men sen hoppas jag få tid till att träffa nära och kära. Jag har dessutom redan hunnit bocka av en punkt på "to-do-in-Karlstad"-listan; nämligen klippning. Är numera rejält kortklippt i nacken och ett riktigt ljushuvud...

Fick inte in mycket mer än lokala P1 (?) på radion på väg upp... Tänk vad glad jag hade blivit om den här låten helt otippat hade hamnat på deras spellista mitt bland dragspel och valborgskörer!

Grannes träd

image1418

Grejar

image1416

Gott med glass

image1417

Fler tänder på gång

image1415

Tisdagstema: Fyrkantigt

Två bilder som fick illustrera fyrkantigt; dels ett fult, "nödvändigt ont", fyrkantigt objekt  som finns i alla våra rum. Ser Du vad det är? En ledtråd är att bilden är redigerad så det inte är chockrosa hemma hos oss utan vitt precis som hos de flesta andra. 
Den andra bilden är på en stor, grön och fyrkantig matta tagen i dag utanför min arbetsplats. 

image1414

Roligt i kanan

image1413

Fundersam

image1412

Söndagspyssel

Vecka 17 har varit en minst sagt fullbokad vecka. Massor av uppdrag på jobbet har gjort att jag använt meningen "Gör det i morgon" mer än någonsin. Hur mycket jag än önskade i morse att i dag inte var "i morgon" så var det bara att kavla upp ärmarna och ta tag i några av sakerna jag skjutigt på. Fem paneler skulle upp i uterummet och två kilo köttfärs skulle tillaga. Nu är det redan kväll och jag har en tuff arbetsdag i morgon framför mig så det kändes väldigt skönt att stryka några av punkterna på listan.   

image1411
image1410

Konstiga grejer...

image1409

Lycka till med tuppluren

image1408

Skåpletar

image1407

Invigning

Invigningen av lekställningen skedde i början av veckan. När solen fortfarande sken och det var varmt ute.
image1404
Stolt ägarinna

image1405
Självklart fick kompisarna och några familjemedlemmar också testa rutschkanan... 

image1406

Team Klint

image1403

Dedikering

Till han som sover för få timmar,
tar hand om mina barn och som jag möter i dörren.
Bara en månad kvar älskling- sedan är vi i mål!Vårtecken

image1402

TisdagsTema

image1401

Vad händer?

Inte tillräckligt mycket skulle nog Melia säga. Under eftermiddagen stod hon i uterummet och skrek "Jobba!" till sin stackars far och farfar (undra vart hon lärt sig det...) Vad det är hon väntat på hela dagen är tyvärr inte helt färdigt än, men förhoppningsvis är det i morgon och självklart är då invigningen dokumenterad här. 
image1400

Tolv timmar söndag

image1399

Över för denna gång?

Efter en vecka med en fruktansvärd magsjuka som drabbat tre av oss var vi i dag alla fyra för första gången på sju dagar på benen under eftermiddagen. Vågar knappt skriva att den yngsta klarat sig för då är det väl hennes tur i natt, men jag hoppas för allt i världen att det är över för denna gång. Det enda positiva med detta är att det inte går speciellt mycket pengar av matkontot men det jämnas troligen ut med att tvättmaskinen går på högvarv dygnet om...
image1397

Glassigt väder

image1396

"I baljan"

Nyinköpt sandlådesand och tristessen var över.
Melia kan sitta och leka i baljan (som hon själv döpt den till)  timvis.  
image1395

Fikadags?

image1394

Många Mollie

image1393

TisdagsTema

image1392
Tro det eller ej, men i dag var himlen faktiskt inte grå, utan blå.

Fruktansvärt!

image1391
Till lilla Engla som bara fick bli 10 år gammal

Hemsk helg

Så var det då dags igen; den där slängen av magsjuka som jag tycker drabbar oss allt för ofta. Inte så konstigt att man tycker att det kommer ofta för det är ju inget man saknar och längtar efter precis. Började i alla fall som vanligt med Melia på fredagskvällen. Vid skrivandets stund (måndag fm) har hon fortfarande inte ätit nästan någonting. Sen i går kväll var det även min tur. Att jag nu sitter upprätt är något jag inte kunde drömma om halv tre i natt när det var som värst. Vi får väl se vem av de två återstående som är på tur...
  
image1390

Ge mig vår!

image1387
Snö, täckjacka, duggregn och grå moln.
Ge mig vårsol och värme innan jag blir tokig!

Livet

Fick ett tråkigt besked för några dagar sedan; min farmors sambo har hastigt gått bort. De hade tagit en promenad i det fina vårvädret innan det bara tog slut hemma i köket. Tänk vad fort stora, avgörande saker sker. Sen har vi fått betydligt gladare nyheter då det är flera små kompisar till Melia och Mollie på intågande. Visst är det som på fotot; vissa dagar är man över vattenytan, andra inte...
image1389

TisdagsTema

image1384
Dagens TisdagsTema får illustreras av två MAT-glada ungar!

Mollan

image1385

Lättbakat

Hittade ett recept bakpå havregrynspåsen som jag skulle vilja dela med mig. De gick snabbt att göra, man använde normala ingredienser så man slapp till affären innan och det blev faktiskt riktigt goda mackor.
image1383


Hjälp

Skulle behöva prova ut nya glasögon. Mitt gamla par håller inte riktigt måttet har jag upptäckt på sistone. Men jag har ett problem; jag behöver tips på bra optiker!

image1381

En "hjälpreda" till...

image1380

För sent

image1379

Mys

image1378

Mollie äter

image1377

Melia poserar

image1376

Halvt decennium

En ritad ring kring den 5 april på den gemensamma väggkalendern gav en stunds huvudbry men efter lite funderingar kom vi på att det var 5 års jubileum just i dag! Efter lite överläggning vid frukostbordet och tömning av spargrisen bestämde vi oss att lyxa till det och luncha på Aludden. Precis så där lagom; lagom långt bort, lagom pris, lagom mycket folk. Det enda som inte var lagom var maten- den var faktiskt väldigt god!
image1375

Gruppbild...

Försökte oss på ett gruppfoto i dag... Trodde att mina barn skulle ha fotovana som filmstjärnor vid det här laget men det visade sig inte stämma. Kom på mig själv gapandes som en hysterisk amerikanska som tvingar sina barn att posera vid de där hemska barnskönhetstävlingarna: "Nu ler ni! Tiita in i kameran!"  Då stängde vi av kameran.

image1374

Väntar...


Tjohooo!

Äntligen, äntligen fredag!!!
image1373
Efter en vecka med helt fruktansvärda nätter med gråtande barn och en desperat "skönsång" i form av tvåstämmig "Bä bä vita lamm" för att lugna(?!) lillasyster är jag överlycklig att även Mathias får krypa ner i dubbelsängen i natt.
  

Ebb i kassan...

Har numera servicenummret till Försäkringskassan i huvudet. Efter en och en halv månad utan ett öre i föräldrapenning har det hunnit bli ett antal samtal till denna myndighet. Handläggarna i Stockholm som man kopplas till via ett 0771-nummer och jag är alltid väldigt överens men sen faller det på någon vimsig person i Lerum. Några pengar har det dock fortfarande inte kommit in efter alla dessa samtal så i dag fick vi hoppa över smågodispåsen och satsa på något mer ekonomiskt...
image1372
och utan transfetter ;-) 

Öppna förskola

I dag gjorde Emilia och Eleonor oss sällskap till en helt kaotisk öppen förskola. Kul att vi äntligen kunde ses efter ett allt för långt "avbrott" men miljön kunde vara betydligt bättre. Varför går inte mamman hem när ungen bara skriker, gråter och är hysterisk i flera timmar när man är femtio personer på 50 kvm?!  Men våra snälla ;-) barn  verkade inte bry sig så mycket utan tog beslag upp kanan som vanligt! 

image1371
Melia passar upp på lillasyster

Fotosession

image1370

Mosaik

122218-1369Tisdagstema: ?!

Tisdagens tema är ett ord på fyra bokstäver. Kom verkligen inte på något som kunde illustrera detta adjektiv i vår kortväxta familj. Under tiden Mollie fick gröt blev det lite kladd bakpå ett kuvert. Så därför får en rebus fick mitt bidrag bli denna gång.
image1367

RSS 2.0