Emilia och Estelle

122218-708   122218-709
kom på besök under eftermiddagen med mammorna Eleonor och Caroline!
Melia fick två fina böcker och Mollie två leksaker som säkert kommer att bli flitigt använda bara hon växer till sig lite.

Måndag

image706
Så liten och tunn, men ändå en liten dubbelhaka!

image707
Kvällsmys

Baby M

image705

Grattis Darling!

Nu har jag bråkat med scannern i ett helt dygn men nu ger jag upp innan Veronica hinner fylla år igen. Blir att köra en helt annan metod; ta ett kort på kortet i stället... I går fyllde i alla fall världens bästa Vera 3* år. Hade så gärna varit på närmre håll så vi kunde firat i hop. Hoppas vi ses snart ändå!

image704
På väg till Gotland för nästan exakt fyra (!) år sedan. Det var tider det...

Lektyr

för alla väder!

image703


Utmat(t)ad

image702
Blev lite för mycket i går
kväll... bus alltså!

Somnat på mamsen

DSC00126.JPG
Somnat på mamsen

Mysigt

image699
Favoritplatsen

image700
Fredagsmys

Paket från Kil

Melia och Mollie fick ett stort paket med posten i dag! Gulliga
Malin, Leif, Sarah, Peter och barnen Filip, Isak, Nellie och Gustav Arnefur hade skickat fina kläder, en bok och pussel ända från Värmland. 

image698

dubbelt upp!

image697
Busfrö!

Besök från Kungsbacka

I dag har Emmi, Jenny och Martin varit och hälsat på. Melia fick en bok (ett säkert kort till den tjejen!) och Mollie jättesöta kläder.
Tack!

image696
Om bara två månader har Jenny och Martin också två små!

Passar "Molle"

image693
"Tittut!"

image694
"Du Molle, ska du vakna någon gång?!"

image695
"Nehe nej, då får jag väl klappa lite på dig då..."

Besök från Tjörn

I dag kom Therese och Pelle och hälsade på. Melisen fick en jättefin "mobiltelefon" som hon gått omkring och pratat i under hela kvällen. Mollie fick jättesöta rosa kläder. Therse provbar Mollie för om bara några månader kommer de själva att få en liten.  

image692

På tu man hand med pappa

image691
Melia och jag åkte ner till Allum och uträttade några ärenden under förmiddagen. Började lyssna redan på garageuppfarten när vi var hemma igen om jag skulle höra något barnskrik, men lillmys låg så nöjd och sov .

Öjersjöbesök

Nyin flyttade Öjersjöborna Jon, Marie och Isabell kom över på fika under eftermiddagen, och Mollie fick ännu mer presenter; jättefina Labankläder!
Tack!

image690

Grattis Sandra!

Sandra och Tobbe kilade förbi en snabbis under måndagen och lämnade paket både till nykomligen och till Melia. En supermysig filt fick Mollie och Melia en t-shirt med "vovve" på- helt perfeket!
Dessutom var det Sandras födelsedag som jag helt hade vimsat bort nu i kaoset som råder här hemma.
Hoppas du fick en riktigt bra födelsedag gumman!

image689

Morgonens fångst

image688
Mathias och Melia har varit ute under morgonkvisten och jagat sniglar. I med dem i vatten med diskmedel så de sjunker. Men man får inte låta dem ligga där för länge för då sväller de och börjar jäsa. Som de inte vore nog äckliga ändå!

Ringer Japan?

image686

Jaha ja...

Då är man brädad av en plastig nappflaska!


Men huvudsaken är väl att "chefen" är mätt och belåten och att mamsen inte får mjölkstockning en gång till, men det känns lite vemodigt eftersom det inte funkade med Melia heller...  Nu ska det pumpas och matas så ofta det bara pips det minsta så den lilla blir lite större någon gång. Viktkurvan går i och för sig sakta men säkert uppåt men det är ganska mycket kvar för att hon ska komma upp till sin födselvikt trots hon snart är två veckor gammal.

Myser med "Molle"

image684

Hej kompis!

image683

Fina presenter

image682
Både familjen Larsson och Maria och Patrik som kom förbi under måndagskvällen hade varit på Lager 157 och köpt superfina presenter till Melia och Mollie. Tusen tack !

Barnvakter från Ellös

I dag kom faster Susanne, Roger och Josse precis lagom till vi skulle ner med Mollie till bvc så då fick det bli att stanna kvar när vi for och passa Melia. I dag var farbror Roger favoriten. Inte helt självklart eftersom hon varit lite fundersam på farbror innan, men i dag var det inga oklarheter; helt klart godkänd som lekfarbror!

image680

image685
Josse med nykomligen i kusinskaran

Tuff helg

Har varit en ovanligt tuff helg här hemma. Fått anlita barnvakterna Catrin, Richard och Hampus på Ridhusvägen ännu en gång för att återigen göra besök på sjukan. Nu var det inga större katastrofer och i dag är jag nästintill på benen igen. Nu hoppas vi innerligen att det behöver bli fler besök till vårdinrättningar på ett tag och att saker och ting börjar falla på plats här hemma. I dag har det i alla fall varit en riktigt mysig måndag trots det urtrista vädret.   

image678

image679
♥ Våra två mirakel

Middagslur

DSC00122.JPG
Middagslur

Städhjälpen

image676

Ökat...

i vikt!
Duktigt tjej!

122218-675

Mommo x 2

I dag åkte mormor och morfar hem till Värmland igen. Lekkamraterna kommer att bli väldigt saknade. Här läser morfar och Melia en av alla de böcker som hann avverkas under dagarna de var här. Till pappa Mathias lycka *harkel* hade mormor dessutom med en hel flyttkartong med mina gamla böcker och leksaker!

image674

Ett litet rött paket

image673

Invägning

Precis som Melia har Mollie svårt att få i sig tillräckligt med mat och har därför tappat i vikt sedan födselvikten. Sista vägningen var i tisdags, då hade hon i och för sig gått upp 20 gram (det var det lilla det!). I dag kommer bvc hem hit för en ny vägning av lillmys. Vore väl katten om hon inte lagt på sig något mer med tanke på att varenda eftermiddag ammar jag från klocka fyra till nio när det är sängdags. Har blivit "rekommenderad" att amma varje gång hon önskar så produktionen ska öka så fort som möjligt... Gissa om vissa kroppsdelar är aningen ömma?! 

image672
Mätt och belåten- för stunden i alla fall...

I startpaketet...

som medföljer från BB ingår för nyblivna föräldrar även ett varsitt par mörka ringar under ögonen samt  en matchande sliten look ;-)

image671

Barnvakten

image670
Morfar, Mollie och Melisen knôr ihop sig i fåtöljen.

Dagens bubblare

image668

image669

Inom räckhåll

image667
var tydligen kesoburken...

Morgonbestyr

image664
Mollie nannar hos mormor...

image665
Melia borstar tänderna och..

image666
det kanske mest otippade kortet; Mathias ligger och meckar med den trasiga tvättmaskinen!

På banan igen...

Melia hade sin "magsjuka" över natten, sen sov hon bort den under förmiddagen och därefter var den ett minne blott. Mollie har tydligen fått lite mer mat i magen nu och sov duktigt under större delen av natten tills i dag. Tänk vad en natt med några timmars sammanhängande sömn kan göra underverk- för både stor som liten!

image663
Mommo och mommo kom ner från Karlstad under tisdagen.

Puuuuh...

Kort uppdatering...
Melia har ätit något olämpligt och har kräkts hela natten. Mollie har genomgått en personlighetsförändring och vill inte sova alls, nu ska hon äta oavbrutet för att någon minut däremellan bli buren och vyssjad för att inte gallskrika.  Med andra ord inte så mycket sömn här för nuvarande. Återkommer till bloggandet när vi fått ordning på tillvaron. Wish us luck...

image662
Ev tar Melisen över bloggandet nu när mammsen har fullt upp.

Systrarna Klint

Systrarna Klint somnade båda framför tvn
och med händerna på nästan exakt samma sätt!
Kan ju tro att bilderna är arrangerade, men så är det faktiskt inte!  

image659

image660

Liseberg med papporna Jakobsson

image658
Kusinerna i samma båt.

image661
Farfars bilar killar tydligen i magen på liten som stor.

Fått lite gjort...

Ok jag erkänner! Stängde aldrig av burken, men fick faktiskt lite nyttigt gjort ändå; mailat in födelseannonsen till GP (kommer i tdningen på tisdag) och sen har jag surfat runt efter en bärsjal att ha Mollie i. Vet att Hanna hade en till Lukas när han var bebbe och eftersom Linnea och Melia borde ha varit i samma ålder när de blir storasystrar så visste Hanna vad hon pratade om när hon sa att man behöver ha två händer till två små. Nu var det ju en smärre bärsjalsdjungel ute på Internet men till slut fick det bli den nedan.  

BÄRSJAL TRICOT-SLEN RÖD

Gäsp!

Nu börjar tydligen det mesta av den berömda förlossningsenergin ta slut. I dag är jag riktigt sleeeepy... I natt har vi varit fyra i dubbelsängen! Men jag kan inte skylla min trötthet på barnen (eller sambon för den delen), de sover hur snällt som helst, men jag får liksom inte ro till att sova ändå. Ligger där och funderar, uppe och kissar, blir törstig, måste kissa igen, blir väldigt svettig av två små kaminer som ibland kommer väldigt nära, byta till tunnar nattlinne, uppe och äter fil klockan fem för jag är så fruktansvärt hungrig bla bla bla. Håller man på så där får man skylla sig själv för man går och gäspar i dag!

Mathias och Melia beslöt i alla fall att Mollie och jag skulle få lite egentid=sovtid i dag (gulliga sötnosar ♥) så de fick med farbror Richard och kusin Hampus till Liseberg. Nu är ju inte Mollie den mest pratsammaste människan jag mött och verkar ha sömn som den stora favoritsysselsättningen, så nu hamnade jag förstås framför datorn i dag- också- fast jag hade lovat en "datorfri" lördag. Så jag får väl knäppa av nu och krypa ner under täcket innan de M och M kommer hem igen och ser att jag "syndat"! Natti!

image657

Måste...

visa hur Mollie ser ut när hon för en gång skull är vaken!

image656

dubbelpremiär

image653
image654

Otäckingar!

Melias fotdyna har svällt och kliat väldigt under nätterna. Började ana att hon eventuellt kunde ha fått en sticka eller glas i den, så Mathias har varit nere med henne hos doktorn. Diagnosen var aningen chockerande; typiska tecken på borelia! Det knepiga är att ingen av oss sett någon fästing på henne, men kom på att hon har haft ett märke på armen och ett på kinden. Kanske har det varit en usling framme där som hon hunnit få bort själv utan att vi sett. Blodprov taget och besked på onsdag...


Bättre i dag

I dag har det varit en riktigt bra dag att ha en lillasyster. Melia har provat lillsängen flera gånger, fått ha Mollie i knät och vågade till och med pussa henne på kinden. Ibland är det svårt att komma i håg sig att hon är lite, som när Melia hämtade ut halva kökslådan och skulle väldigt närgånget visa upp tårtspadar och stekpincetten!

image651
Jodå visst fick man plats två i lillsängen!
image652
Ingen vidare fart på lekkamraten under dagtid!

B Ä S

Lilla Mollie är verkligen jättesnäll under dagarna Bajsar, Äter och Sover. Likt en hamster verkar hon ha sin vakentid under nätterna. I natt somnade hon inte förrän fyra men bara hon fick bli ammad och buren mellan sa hon inte mycket. Det är ju självklart ovant för Melia med barnskrik mitt i natten så i natt fick hon sällskap av pappa i sin 90 säng för att få ro. Får väl se hur länge han står ut att sova på högkant ;-)

image650 

Tillbaka till verkligheten!

Under de senaste dygnen har man gått i runt ett fnittrigt, rosa lyckorus (kanske efterverkningar av lustgasen?!) men så kommer då verkligheten i kapp. I gårkväll gav tvättmaskinen upp! Efter  en tuff vår för den lilla fyrkantiga med ett helt fotbollslags kläder som tvättas en gång i veckan gav den i går sin sista suck. Har ju befarat detta länge för alla som har en familjemedlem som spelar i BBK vet att kläderna blir fulla av de små gummikulorna som håller plastgräset på plats. Kan bara föreställa mig antalet kulor som ligger inuti och sliter den stackars maskinen. En ny maskin betälldes i panik nu under morgonen, så den ska vara här någon gång under nästa vecka. Hur överlevde man innan Internet?!!


Tack!

Tusen tack alla söta som har skrivit in gratulationer på bloggen! Blir väl att fixa om lite med layouten när tid ges nu när det är två små bustjejer som huserar här hemma. Lilla Mollie var tydligen helt utsliten (inte undra på det!) för hon har sovit sedan dess vi kom hem från BB vid 12-tiden. Blir väl full rulle under natten kan jag tänka... 

image649


Storasyster!

image648
Det här med att bli storasyster var ju tydligen inte bara kul, man blir tydligen väldigt svartsjuk också. Har hunnit bli ett antal tårar för att mamma eller pappa måste bära lillasyster. Blir nog bättre tids nog...

Hemma

Så var man då hemma igen... Blev ju en väldigt annorlunda förlossning denna gången! Började må illa vid tio-nyheterna på tisdagskvällen. Innan vädret hade jag hunnit kräkas kopiösa mängder och fick fruktansvärt ont i magen. Somnade en lite sväng men vid klockan ett ringde vi förlossningen. Då hade jag hunnit kräkas ett antal gånger till samt att magen värkte nåt så fruktansvärt. Fick beskedet att ni måste komma in för observation. Ringer farmor Monica, hämtar henne och slänger oss i väg. Hinner till och med göra en riktig "fyllle-spya" längs motorvägen innan vi är framme i Mölndal. "Helt klart matförgiftning" låter dommen och eftersom jag fortfarande har så ont blir jag kvar över natten. Klockan nio på morgonen kommer förlossningsäkaren in och säger att blir du bättre under dagen kan du ev åka hem i eftermiddag. Lägger mig och vilar en stund men vaknar med jämna mellanrum; först 15 min mellan, sen 10, sen 6! Gör så himla ont i magen, men mycket längre ner... Sköterskan och läkaren får smått panik! "Nehej, du ska inte föda barn! Du är inte i skick för att klara en förlossning! Minst två dagar innan du ska orka med det." Nu är det bara tre minuter mellan "ontet" och sköterskan frågar gång på gång "Vart är din man? Är han hemma? Är han på väg? Du bör nog ringa på en gång!" Förstår fortfarande inte vad det är som håller på att hända. Jag har ju bara väldigt ont i magen! Klockan halv ett ramlar en något förvånad Mathias in i förlossningsalen och helvetet bryter ut. Det är då bara någon minut mellan värkarna och jag förstår hur chockad han måste blivit. Ett par timmar senare 15.56 kom då äntligen Mollie. Det var verkligen ingen ljuvlig förlossning, men som tur är glömmer man fort ;-) Ut kom i alla fall en riktigt liten sötnos som var lite mindre än storasyster; 3315 g och 50 cm. Jättesnäll- så länge hon får ligga på mammas mage.
Sköööönt att det är över!    

image647

Stolt som en tupp!

image646
En timme gammal Mollie myser hos pappsen.

Vill bara sova på mammas mage.

DSC00121.JPG
Vill bara sova på mammas mage.

Två trötta tjejer ef en tuff dag!

DSC00116.JPG
Två trötta tjejer ef en tuff dag!

Vår lilla Mollie är här!

DSC00114.JPG
Vår lilla Mollie är här!

Rabattfynd!

Vi passade på att göra ett ryck i rabatterna under eftermiddagen när det äntligen var uppehåll. Jag kan ju erkänna att jag även hade en annan baktanke än ogräsrens när jag klev i stövlarna och letade fram krattan... Lite trädgårdsskötsel skulle kanske få fart på den bebben som verkar tagit semester?! Hur som helst så verkade det inte locka den lille , det heller! Men en annan "vinst" blev det på utsidan, i dag fanns det nämligen lila små blommor i hela rabatten och några av dem fick följa med in i köksfönstret så nu doftar det ljuvlig lavendel än in till datorn!  

image642

Alingsås

Tog en tur norröver under tisdagen och tittade på djuren i Nolhaga djurpark.
Mest spännande verkade Melia dock tycka kråkorna vara som hoppade omkring på gräsmattorna...

image641

Dagen D

image640
Ingen bebbekänning i natt heller tyvärr.  
I dag ska vi åka på utflykt till djurparken i Alingsås och förhoppningsvis får man tankar på annat där...

Blivande expedit?

Man borde skaffa sig en barnprylsaffär. I dag var vi nämligen och köpte nya däck till barnvagnen. De gamla hade punka alla fyra så nu fick det bli gummidäck istället. Inget i butiken hade mindre än tre siffror på prislappen och då är inget decimalkomma inräknat.  Sen köper ju alla högravida mängder! Man blir ju helt galen när man går där inne; "den borde vi ha, den måste vi ha och den skulle verkligen vara praktiskt i fall"... Så självklart kom jag på när vi var där att vi faktiskt behöver en barnvakt. Melia har klarat sina snart två första år utan denna elektroniska pryl, men jag kom på vad smidigt det är att ha en sådan om man nu vill ha bebben ute sovandes utan att behöva ha vagnen alldeles vid dörrern eller fönstret. Dyrt som attan blev det, men behagar bara lillbebben anlända någon gång så känns det säkert som väl investerade pengar - I hope...

  

"Muss"

Hampus är hemma med farmor den här veckan eftersom förskolan tagit semester. De båda kom över och käkade lunch i dag och Melia och "Muss" fick leka en stund. Strax innan det var dags för farmor och Hampus att ge sig av hemöver hittade vi de små busfröna uppkrupna i sängen, under täcket med en varsin bok!

image638

image639

Nedvarvning?


image637

Snart läggdax...

Ingår snabel?

Hade ju siktat på ett jämt datum för bebbe nr 2 också... 070707 hade ju varit lätt att komma ihåg och lite skojsigt på samma gång men icke- ingen bebbe under gårdagen. Ska jag vara ärlig känns det just nu som 080808 vore mer att hoppas på med tanke på att det inte verkar vara på g under den närmsta tiden. Vem vet, kanske är det en liten elefantbebis som tittar ut eftersom deras mammor är dräktiga i nästintill två år?!

image636

Fikar med pappa

Lyxade lite extra på söndagsförmiddagen med kaffe och chokladboll efter frukost nr 2. Melia verkar väldigt lycklig över att kunna bjuda bort en bit till pappsen, men det lär hon snart lära sig att han är inte så svårbjuden ;-)

image635

Alldeles för tidigt- gäsp...

DSC00111.JPG
Alldeles för tidigt- gäsp...

Flera kusiner

Kusinerna från Ellös kom med mor och far på en visit ner till Partille under lördagen. Hampus och Catrin kom också över på fika. Tyvärr var inte farbror R med eftersom han befann sig på något lerigt fält i Vårgårda i full färd med att ställa ut sin (nåja... chefens) lastbil. Vi får väl hoppas på första pris med tanke på all energi och tid han lägger på det röda fordonet.

image633

Kusinkärlek

Tillbringade hela fredagen hemma hos Catrin och kusin Hampus. Under tiden barnen busade utfodrades jag och Angelika med supersmaskig hemlagad thaimat till lunch och fika med ett bullfat av modell större. Kusinerna busade på som alltid och som alltid blev det tårar när det var dags att säga hej då. De är väl för söta!

image632

Nada...


Ingen bebbe i sikte!

Syndafloden?


image631

Avslöjad!

Många av Er har nog redan sett serien någon annanstans på Internet,
men den är ju så söt!

image630

Icke!

Personlighetsdragen börjar framträda allt tydligare för lilltjejen. Högt upp på listan kommer envis. Vägrar sedan ett par veckor tillbaka att sitta i sin barnstol när hon ska äta. Nu ska hon bara sitta på de vanliga stolarna. För att näsan ska komma över bordskanten får det bli en att sitta på en kudde.  

image629
Enligt farmor som var här häromdagen och fick se spektaklet så är det tydligen ett släktdrag- faster S var tydligen exakt likadan!

Väntar...

på "startsignalen"!

Längtar...

Onsdagkvällar...

kollar vi på What about Brian på kanal 5 här hemma. Inget program man blir mer intellektuell av, men tror att "generation Beverly Hills 90210" uppskattar serier som är sådär lite lagom blajiga...


Brian-himself

En vecka kvar!

pregnant

Fikar med farmor

Fikar med farmor
Farmor och farfar kommer över under kvällen på kaffe och rabarberpaj.

Bus med Mary

I dag kom fröken Fredler över med supersmarriga mackor och ett paket till Melisen. I paketet låg en söt Kitty-keps som jag gissar kommer bli den nya favvon till att ha på sig- både inne och ute. Som synes på bilderna var det till Melias förtjusning bus från första sekund!

image626

Slemmiga kräk!

Dessa jäkla slemmiga varelser har frossat lös i mitt minimala trädgårdsland under dagarna jag har varit i Värmland. Inte ett endaste litet blad fanns kvar *snyft*! Och efter kvällens regnskur kryllade det av svarta, stora, feta, äckliga sniglar på hela gräsmattan. Mathias har varit på Jula och köpt ett "mördarvapen"; en stor käpp med en knivsudd på som man ska sticka igenom snigeln. Men hur mycket jag än avskyr kräken kommer jag ju inte att kunna avliva dem på det sättet! Inga andra tips på hur man kan utrota slemmet?! 


Vardag igen

Blev en kortis ute mellan skurarna för att vädra näsan innan lunchen. Sedan åt Melia faktiskt en hel portion pasta *jubel* innan hon sov middag i två och en halv timme (!) Ur sängen kröp en betydligt piggare och muntrare tös än den som slocknade vid tolvtiden.   

122218-624  122218-623

Nybadad och go!

122218-622
I dag fick Melisen sällskap i badkaret av en valross; modell xxl. Behöver ju inte skriva mer än att det inte behövdes fyllas på med så mycket vatten innan karet var fullt efter att hennes mor också klämt ner sig där....

Hemma igen

Efter nästan en vecka hemma hos mor och far i Värmland var det i dag dags att åka hemöver igen. Melia har ju tyvärr varit sjuk större delen av visiten men verkar äntligen vara på bättringsvägen nu. Hade ju varit himla skönt om hon var helt kurant till lill*n behagar komma ut (vilket gärna får vara nu!) Känns verkligen som jag har fått laddat batterierna under den här veckan, och skam vore det ju annars när man har haft "barnvakt" dygnet om! 

122218-621   122218-620
Melisen hann ta en truddelutt för mormor och morfar innan bilfärden.

RSS 2.0