Sista mars

Vi har tillbringat hela lördagen utomhus. Melias farmor och farfar har varit här under dagen. Farfar och Mathias snickrar för fullt så altanen förhoppningsvis ska vara klar framåt påsk. Farmor, Melia och jag åkte till en trädgårdshandel i Landvetter. Jag vill dit mest och "reka" inför vårsådden, men fick i alla fall med två caprifolplantor hem som ska vara alldeles intill den snart färdiga altanen.

Catrin och Hampus kom förbi en stund på eftermiddagen. Kusinerna busade för fullt bland bräder och verktyg och det är verkligen så himla kul att se vad bra de leker tillsammans!

Till kvällen blev det invigning av både grill och kaminen i uterummet. Smaskade i oss helstekt fläskfile och bakad potatis. Var riktigt smaskigt trots min kritiska min på fotot.  Det får bli sista inlägget för mars månad 2007. I morgon är det 1 april så då får man se upp för luringar.

122218-425


122218-424


122218-426

Onsdag

Helt ljuvligt att vara ledig när det är så fint väder som det varit de senaste dagarna! Melia och jag gjorde oss en vända till Allum under förmiddagen för att inhandla lite dekorationer till uterummet samt att käka lunch. Efter det tillbringade vi hela eftermiddagen ute i trädgården. Melia lekte med Mathias gamla leksaksbilar och jag gjorde ett försöka att rensa ur det som inte skulle vara i rabatterna. Kan ju villigt erkänna att detta verkligen inte är mina domäner för nu rök allt som inte var grönt. Blir väl att sätta nytt till helgen när min sambo, alias Ernst, får se vad jag ställt till ;-)

122218-423


122218-421

Kungsbackabesök

I dag har Emmi och Jenny som numera är Kungsbackabor varit på besök. Varmt och skönt har det varit även i dag så det blev att fika utomhus. Melia och jag har även hunnit med en vända på Allum under förmiddagen. Trots att vi inte var där inne mer än max trettio minuter blev det en ny vårjacka till Melia (tillhörande vindbyxor var dock slut i hennes storlek vilket retar mig enormt!), en mamma-skjorta till mig och faktiskt ett par nya vårskor till mig också. Nu kan solen skina hur mycket den vill för nu slipper jag gå i vinterkängorna ;-)

Kungsbackabes?

Våffeldagen

Att det har varit våffeldagen i dag har ni väl inte missat? Farmor Monica kom upp med en stor trave nygräddade våfflor till två hungriga snickare och två, om inte ännu hungriga tjejer.  

V?ffeldagen

Äntligen!

Lyckan var gjord när farmor och farfar hade tagit svängen förbi familjen Larsson på Ellös och hämtat upp Josses dockvagn. Tusen tack! En överlyckligt tös har dragit runt på det mesta i vagnen under dagen!


?ntligen!


Morgonmys

Morgonmys

Lördagsmorgon 06:30

Tjejbesök

Fika här hemma med Eleonor, Emilia, Cissi med sin lilla Smilla, Maria, Sandra och Theo under eftermiddagen. Theo föll för tjejtrycket och konverterade över till "Theodora" med hjälp av ett diadem.

122218-413
Världens gladaste Emilia var på toppenhumör!

122218-411
Roa mig!

122218-414
Theo som nystylad tös

Lovely!

Varmt och gôtt var det när man satt i lä på verandan i dag!
Och i morgon ska det blir hela 15 grader - lovely!!!

122218-416

Varför inte...

...dra en truddelutt i mammas vattenkanna?

Varf?r inte

Snart klart

Nu är det bara garderoberna som ska monteras och lite småplock som ska upp på väggarna kvar, så är faktiskt Melias rum färdigrenoverat. Som ni ser blev det väldigt mycket mer "flickigt" med mycket rosa och vitt, än det färgsprakande rummet hon hade i Timmerslätt.

122218-409
Muntergöken till höger i bild är precis nyvaken...

Egen säng!

Melia har fått en ny säng- en "vuxen-säng". Vi hade förhoppningar att med den nya möbel så kanske vi skulle få Melia att både sova i sin egen säng- och i sitt egna rum.  Men vi var inställda på att det skulle bli en riktig pärs eftersom lilla damen är van att få sova mellan mammsen och pappsen. Men i natt är det tredje natten i rad som Melia faktiskt sover i den, utan några större katastrofer. Klockan två varje natt vill hon ha hjälp att hitta nappen och få på sig täcket igen, men sen somnar hon faktiskt om -i sin egen säng! Men jag vet att det säkert kommer nätter då det inte är lika smärtfritt... 

Eget rum!

Soligt men...

...inte speciellt varmt upptäckte vi när vi kom ut under förmiddagen. Vi tog oss en sväng ner till kyrkan där Melisen och jag delade på en bit äppelkaka med vaniljsås och saft. Sen fick Melia till sin stora lycka leka i lekrummet ett tag. Strax innan två mötte vi upp Sandra och förskolegrabben Theo. I sällskap med dem tog vi oss ytterligare en promenad runt i Furulund.  


Soligt men...


Varför?!

Den lilla virvelvinden har tydligen hittat bordstabletterna, för de var snyggt utlagda över hela golvet i hennes rum. Vart får de alla idéer ifrån?!

Varf?r?!

Tapas

Träffade Maria, Eleonor och Cissi från Eleonors mammagrupp över ett antal smårätter på restaurang Mañana i går kväll. Med tre relativt nyblivna mammor blev det väldigt mycket snack om graviditetsbesvär, förlossningar, amning och annat "baby-talk". Stackars Maria som fick stå ut med detta tjatter om bebbar i flera timmar!

122218-405

Stamkunder

Melia och jag tillbringade största delen av måndagen på det blågula möbelvaruhuset. Strosade runt bland husgeråd och möbler innan vi passade på att även luncha där. Skulle egentligen inte ha mer än ett par smågrejer men som alltid var vagnen nästintill full när vi kom till kassan.
 
Så igår kom då äntligen möblerna som vi beställt från ovannämnda varuhus efter fem långa veckors väntan. 570 kg (!) lastades av och ett antal tusenlappar  flög i väg *suck*. Medan jag stack i väg in till stan lämnades Mathias och Melia kvar här hemma med ett trettiotal kartonger i alla dess storlekar. Men det var endast TV-bänken som var uppmonterad och på plats när jag fyra timmar senare var hemma igen. Melia hade nämligen fått för sig att leka "gömma skruvarna" så Mathias hade haft fullt upp att leta muttrar och skruv under kvällen. 

Stamkunder

Blomsterinspektörer


122218-403

122218-402

Melia och jag var tvungna ut och kolla hur vår lilla tuva med vårblommor klarat sig efter hagelstormen tidigare i dag. Den verkade må fin fint och från att det bara var en stackars liten blomma får bara några dagar sedan hade den nu fått massor med kompisar där bakom brevlådan.

Marsväder

Äntligen fick vi köpte Bobbycaren som Melia fick pengar till i födelsedagspresent av kusinerna på Ellös. I oktober var tyvärr bilarna slut men i dag när vi var nere på Allum hittade vi äntligen en! Hon fick åka runt på den i uterummet, där det var förvånansvärt varmt, trots det riktiga busvädret ute. Hagel, snö och åska på en och samma gång. Till och med Melia förstod att detta inte var riktigt normalt och skulle visa att det helt plötsligt började  snöa. 

122218-401

Lördagspyssel

I dag har vi haft utbildning i "traditionella könsroller" här hemma. Mathias och hans pappa har spikat och sågat på verandan medan jag har sytt en gardin till Melias rum och lagat mat. Precis som det var på 1800-talet. Melia tyckte väl inte att vi var världens roligaste ´päron´i dag men hon var i alla fall nöjd den stunden hon fick stå på stolen och kika på pappsen genom fönstret. Då hade hon ju samtidigt koll på vad som hände vid symaskinen. I morgon ska Mathias vara borta med fotbollen hela dagen. Undra vad Melisen och jag ska hitta på för något då för att upprätthålla rollerna här hemma? Spinna garn eller väva mattor kanske?   

122218-400

122218-399  122218-398

Härligt vårväder!

Melia och jag passade på att strosa runt och kika i vår helt egna trädgård under förmiddagen. Alldeles vid trottoarkanten, bakom brevlådan hittade vi detta lila lilla vårtecken.

122218-397

För tidigt på morgonen

Alla i den här familjen har inte riktigt lika mycket energi 7.30
på morgonen som den här lilla Duracellkaninen...

122218-392

122218-393

122218-394

Jo, det är kjolen som hon satt på huvudet!
Vem vet kanske är det nästa modefluga ;-)

Vår på g?

Hittade den här lilla damen ut rastandes den lilla gula plastvovven när jag kom hem från jobbet i dag. Underbart skönt att kunna vara ute och leka! Visst känns det som det är vår på gång? 

V?r p? g?

Värmlandsvisit

Vi har tillbringat helgen i Karlstad tillsammans med Melias mormor, morfar och morbror. Underbart med barnvakt från det man kliver in tills dess man stiger in i bilen för att fara hem. Under lördagen traskade Mathias och jag runt i affärer i lugn och ro nästan hela dagen. Förutom shopping har vi, som vanligt när man är på Karlstadsbesök, smällt i oss mängder med god mat, både hemma och på restaurang. Tyvärr blev Melia förkyld under helgen och ibland tog orken slut alldeles för fort. Men som tur var så var det alltid en mormor eller morfar  där som kunde trösta och roa lillskrutt. 

122218-390
Matlusten har inte varit på topp sedan förkylningen bröt ut men
morfar kunde fresta med ett smaskigt äpple mitt köksgolvet.

Barnkalas!

Veronica och Oliva från Stockholm var på besök i Göteborg under helgen. Under fredagen kom de, Eleonor, Emilia, Maria, Paulina, Lisa och Alva på lunch. Melia var till en början väldigt reserverad och var väldigt mån om att bara hon fick ha alla leksakerna. Till slut tinade hon upp och hon och Oliva busade i sängen och hjälpte mig att sortera i garderoben.   

122218-389

Regn, regn och åter regn...

Tror min regndans måste gjort intryck på vädergudarna för nu töar snön bort med hjälp av plusgrader och regn. Dessvärre blir inte rasterna lugnare för det eftersom de små underverken jag har hand om under dagarna verkar förtvina om de får vatten på sig. I morgon ser det ut på prognosen som det fortfarande ska vara grått och mulet, men inget regnande, så vi håller tummarna för att de förströr sig under rasterna under morgondagen. 
I dag har jag och Melia fått lyxen att få ta bilen till Öjersjö. Mathias åkte med sin pappa, så vi tjejer slapp traska den biten i regnet. Sen hann vi till och med att åka ner och storhandla efter Melias middagslur innan Mathias kom hem från jobbet. Underbart skönt att hinna med sånt under dagtid!

image387

"Gör som Sandra"
 Vet att Sandra inte vill att jag lägger ut denna bild men tycker den är
så på pricken hur småttingarna är nu- riktiga härmisar!
 
 

Tuffa kvällar

Hela förra och denna veckan har jag i stort sett utvecklingssamtal med föräldrar och elever samt andra jobbrelaterade möten varje kväll. Mathias och jag går om varandra i dörren och pratar med varandra i mobilen på väg hem för vi hinner inte prata när vi väl ses, för då står den andra redan med skor och jacka på, redo att rusa i väg. På torsdag har jag sista mötet för den här veckan och sedan börjar det lugna ner sig. Tänker på de familjer som alltid har det så här. Situationen är ju inte på något sätt ovanlig då man båda arbetar heltid och har fritidsysselsättningar på kvällarna. I går så passade vi i alla fall av att njuta av lugnet under dagtid, då vi traskade till kyrkan tillsammans med Sandra och Theo. Melia drog som vanligt runt på barnvagnen där. Kanske får det bli en barnvagn i present framöver...

122218-384   122218-383

Superlugn helg

Helgen började med fredagsmys på kvällen tillsammans med Therse och Pelle. Två pepparkakor precis hemkomna efter tre veckor i Malaysia. Lördagen blev det en kortis in till IKEA och lunch på stan. Kvällen blev väldigt lugn med te, mackor och en väldigt seg "Andra chansen". I dag söndag har det om än varit ännu lugnare; Mathias har haft fotbollsmatch och var borta i fem timmar. Trist, tyckte både Melia och jag som inte tog oss för att göra något roligt under tiden pappsen var borta. Kvällen blev det filmmaraton med Beck. Melia vägrade att sova middagsluren så hon däckade redan till förtexterna så det blev ännu en väldigt lugn kväll - gôtt!  

122218-382       122218-381

Lördagsmys

122218-380

122218-379  122218-378

122218-377

Tog en sväng in till stan och lunchade på Hard Rock under lördagen.
Hamburgare, glass och ballong- kan det bli bättre?

Twighlight zone

Höll på att bli galen igår. Jag erkänner. Höll verkligen på att bli skogstokig! Började med att jag skulle sopa undan den stora avfallshög som blivit under Melias stol när hon åt kvälllsmat. Borsten hittade jag, men ingen skyffel. "Melia hade den tidigare i dag". Strax därefter letade jag halvt ihjäl mig i kökets alla skåp efter honungen till mitt varmvatten som skulle lindra mitt halsont. Jag hade skrivit det klart och tydligt överst på inköpslistan. "Jodå, vi köpte det i dag, men Melia hade den tidigare i dag". Okej, letar efter skyffel och honung i tänkbara vrår utan resultat. Fick bli att torka upp med hushållspapper och dricka varmt vatten utan honung. Så blir det dags för nattning och Melia ska borta tänderna. Men tror ni vet ... Tandborsten är borta! "Melia hade den tidigare i dag". Det fick bli att använda en gammal äcklig tandborste och sedan blev det sängen för lillskruttan. Äntligen lite lugn och ro. Placerar mig framför tvn, men upptäcker då att fjällkontrollen är spårlöst borta. Låt mig gissa? "Melia hade den..." Nu börjar jag bli riktigt irriterad! Vad är det som händer?! Kan saker bara försvinna ut i tomma intet?! Känns som man befinner sig i en j-a Twighlight zone! Det fick bli tidningen och sängen för min del också.

Så i morse kommer upplösningen på mysteriet. Längst ner i sorteringslådorna hittade vi diverse spännande saker bla en stycke skyffel, en flaska honung, en liten tandborste, men dessvärre ingen fjärrkontroll. Kanske har den upplösts i atomer under natten, who knows...


Twiglight zon

RSS 2.0