Fjärde gången

Så var det dags för flickorna och mig för ett besök till karusellerna igen- fjärde trippen till kaninlandet sedan parken öppnade. Denna gång i sällskap med Josefin, Hampus, Viktor och Catrin. Den här gången behövdes som tur var ingen av attraktionerna stoppas mitt i banan på grund av en hysterisk Melia...

Kusinträff

Kusinerna från Ellös; Josse och Rasmus hade fullt upp med alla småkusiner under kvällen.


Utflykt till Borås

MMS

Utflykt till Borås


Svensk sommar...


Kärt besök

Veronica och Oliva lämnade huvudstaden och kom för att hälsa på oss på andra sidan Sverige. Fullspäckat schema för att aktivera de små; Allum, Slottskogen och Liseberg var några av de saker vi har hunnit med under dagarna de bott hos oss.

Tripp till Stenungsund

I dag åkte jag, Melia och Mollie hem till nyinflyttade Therese och Antonia. God sallad och ett överfullt kakfat så åkte man därifrån som alltid när vi ses -proppmätt! Extra speciellt var det i dag för att det var första gången vi träffade Antonia "live". Lilla vännen kom till världen under dramatiska former 1 september förra året och hon är verkligen ett underbart sött mirakel!

TisdagsTema:Förpackning hade nog varit ett mer passande ord, men Wilmas supergoda sticks har en en kartong som passar ypperligt till hårt bröd och kex förvaring när stickens tagit slut.

Kärleksförklaring


Enfärgat väder


Trotsar regnetMutan

Mutmetoden har fungerat bra. Blöja bara på natten och hem kom en ny röd cykel till tösen som gör sina behov på toaletten. Gladast är hon dock inte för cykeln utan för hjälmen med maskarna på - konstiga unge...

Deckarmaraton

Har precis lyssnat klart på Mankells Kinesen. Första halvan var superbra men sedan blev det för mycket Kina för min smak så då härdade jag bara ut med förhoppningen att det skulle ta sig mot slutet. Det gjorde det inte...
Nu ligger Tomas Bodström Rymmaren och väntar i spelaren. Ska bli spännande att se vad han kan åstakomma. Han måste i alla fall ha en del uppslag att ta av från sitt yrkesliv! Men hinner jag inte klart den innan Mari Jungstedt nyaste kommer ut så får den nog vara något utöver det vanliga för att inte få ligga i träda tills jag fått läsa Den mörka ängeln.  

Frukost


Matar ankorna


Midsommardagen

Tolv timmar efter godnatt och hejdå fraserna träffades vi igen -hela "kollektivet"- för en utflykt till Liseberg. Den här dagen var vi dock inte ensamma om att tycka att Liseberg är en bra aktiviering för barnen. Köer och barnvagnar så långt ögat nådde! 
Såg på håll ett par gamla klasskamrater från Sunne och en av dem gick jag faktiskt hela gymnasiet med också. Det var säkert på studentdagen för fjorton (!) år sedan som vi sist sågs. Får väl skylla på att det är tiden som är orsaken till att ingen av dem visade det minsta lilla igenkännelsetecknet... Lite lustigt är det att den som förr tydligen var en riktig hunk med sitt fönade hår i två av mina bästa vänner ögon, sprang nu runt och jagade tre ungar och grälade med frun iklädd i skrynkliga chinos, en nopprig mossgrön fleecejacka och metallicblå solglasögon med spegelglas!!


Midsommarafton

Firade midsommar hemma hos Jon och Marie tillsammans med Martin, Jenny och Kim -och en massa barn förstås! Som vanligt blev det mängder med midsommarmat när man kör knytis men vi har lärt oss från förra året att dra ner på inköpen. 2007 gick i regnet och matintagets tecken medan 2008 gick i regnet och fotbollens. Vi blev självklart sittandes med fyra fotbollstokiga killar framför Kroatien-Turkiet med popcorn och mineralvatten. Men att det var lugnt och städat var extra tacksamt i morse när första duracellkaninen här hemma ville upp redan 06.52.  


Osociala klubben har årsmöte

Lördagskväll...


På jakt efter...


I portfoliopärmen

I dag var Melias sista dag innan sommaruppehållet men också sista dagen på lilla avdelningen. Efter sommaren blir det att traska in i en annan dörr med de lite äldre barnen. Med hem i dag fick vi Melias portfoliopärm och en skiva fullproppad med foton från första dagen tills midsommarfirandet i dag. Kan gissa att det är en pärm som kommer att tittas i titt som tätt innan den ska tillbaka till förskolan till hösten.

Det lilla buset


Julafton!

I dag kom ett paket fullproppat med "nyttiga" ting till kameran. Har suktat efter ett nytt objektiv ett tag och när jag väl bestämde mig för ett fanns det paketerbjudande där de skickade med andra användbara saker till kameran för ett bra pris. Det enda som jag inte fått koll på vad man ska ha den till var Snickersen- ?!
 

Ett objektiv med en zoom som får med det mesta på långt håll och en fjärrkontroll för linslusar som både vill vara framför och bakom kameran på en och samma gång var några av sakerna som var med i paketet.

Lunchar

MMS

Lunchar


Sommaravslutning

I dag var det svslutning på Melias förskola. Föräldrar, syskon och en och annan moster gick tipspromenad och fikade tillsammans med sina barn. Radarparet Melia och Hanna umgicks mest på egen hand i sandlådan. Till hösten väntar stora avdelningen. Som tur är ska även Hanna börjar med de lite äldre barnen så det blir säker bra ;-) 


Inte helt säker på Hannas vara eller inte vara ute på nätet
så det får bli några av de sämre korten.

Öppna förskola


Melia och Mollie

Jag frågade Melia vad vi skulle skriva för rubrik.
-"Melia och Mollie"  med ska-du-ens-behöva-fråga-något-så-uppenbart-blicken


Lillbus


"Dä"?


Poserar


TisdagsTema:


Mollies bruna får  representera temat denna vecka.
Här finns fler ögon.

Innan förskolan...


Två månader senare...


I lekparken


Mollie-Bus


Mea


En liten fossing i det blå


Seeeg Söndag...

                                                                                                                                                                                                                                          
Varken orkade eller ville springa ut och in mellan skurarna i dag, så vi har hållit oss inomhus mest hela dagen. Melia och jag tog oss en sväng till Allum för att leta efter "göra-sina-behov-på-toaletten"-mutan. Men höll på att trilla i backen när jag såg vad affärerna har mage att ta för plastiga sparkcyklar. Nix, det får bli att vänta till det diper ner något erbjudande i brevlådan- och behoven blir faktiskt gjorda på toaletten utan sparkcykel också har vi upptäckt. En vecka med bara ett par "olyckor" tycker jag är helt godkänt.

Annars har dagen mest gått i datorns tecken. Har lagt ut ännu en laddning med gamla kläder på Tradera. Men börjar inse att det är mycket mer jobb med det än vad det ger utdelning...

Sen har jag hunnit med att fixa till bilderna till skolans hemsida. En av figurerna som fanns med i förra veckans skörd var sköning här ovan.

Halvlek

I halvlek blev det en sväng ut till gungorna. Mollie och pappa fick hålla sig i uterummet för att rapportera när pausen var slut.


Röda bär


Boktips

                                                                                                    Det föregående inlägget var ett musiktips och nu kommer ett boktips. Har lyssnat på Camilla Läckbergs senaste: Sjöjungfrun. Jag har älskat hennes tidigare böcker men den här levde inte riktigt upp till mina förväntningar. Så kan det vara när man gillar en viss författare; man sätter höga krav på allt sm släppts. Men visst var den bra -och fruktansvärt ruggig precis som kriminalare ska vara! Hade svårt att stänga av mp3 för jag ville gärna fortsätta lyssna för att få veta vem mördare var.

Duffy

Fick ett tips från mamma på en helt fantastisk tjej för några månader sedan. Så om någon skulle vara lika "off" som mig från allt vad spellistor heter så måste jag tipsa om Duffy. Skivan går om och om här hemma!


Mea och mamma


På gång!


Tittut!


Sommarlov!

Är något speciellt med skolavslutningar. Alla barn, till och med de mest trumpna, är glada, nöjda och förväntasfulla inför sommarlovet. I dag svischade jag förbi alla dessa barn för att vara på ett inte lika mysigt möte och jag hann tyvärr inte ut förrän de började plocka ihop bänkarna och ljudutrustningen. Men hur som helst; det är SOMMARLOV! Jippi! Nu är det bara ett par dagar kvar sen ska jag plocka undan allt var hemsidor, nätverk och kablar heter- för att sedan damma av det i augusti igen...


Lisebergs tur

Har dåligt samvete vareviga kväll när jag krypit till kojs och tänker igenom dagen. Bara att inse att det inte blir mycket skojigt för barnen här hemma just nu med mycket jobb på eftermiddagarna. Men så i dag var Lenita, en klasskompis "från förr", på Liseberg med sin klass så då var vi självklart tvugna att ta oss en sväng till kaninernas Mecka vi också!


Mollie är inte på humör... Amatördiagnosen lyder; ont i munnen

TisdagsTema:
Vad passar bättre under temat retro än att återanvända en ett år gammal bild;
Melia i mammas trettio år gamla nattskjorta!
Flera retrobilder finns här.

Ingen "mysofobi" här!


Dagen efter...

...bjöd mamma och pappa på frukost på kolonin!

 

En mycket glad överaskning var när mamma överlämnade en "knycksäker" sparbössa till mig och Andreas att tömma. Man var tvungen att använda konservöppnare för att få upp den! Där har hon samlat alla de 50-lappar hon fått i växel. Vi började veckla upp och räkna men insåg efter en stund att det skulle ta till middagen att få ordning på alla sedlar. Med hjälp av Linneas familj hade vi till slut en väldigt tjock bunt bestående av flera hundra femtiolappar ! Tusen tack för pengarna mamma!


Psykologerna!

Efter väldigt många års kämpande med böcker, tentor och CSN-lån var det i torsdags sista dagen i skolan för Andreas, Linnea och deras klasskompisar i Örebro. Nu väntar ett år praktik innan både bror och hans flickvän får kalla sig "riktiga" psykologer. Bra jobbat!!! 

 

 

 


Examensfest!
Det här var några av alla de som kom och firade A och L.
Troligen dyker andra festdeltagare upp på mammas blogg
http://kolotten.blogg.seTisdagsTema:


Något jag tittar upp på ofta är detta låååånga monument på "torget" i Furulund. 
Flera upp-foton finns här.

Vilka är det?


Vill du göra din egen tecknade look-alike?
Klicka in på http://www.doppelme.com/

RumsRotation

Nu gäller det att hänga med!
Vårt sovrum blev lekrum...

Mollies rum blev arbetsrum med sovplats för Meila...

Melias rum blev vårt sovrum...


Mollan


Trädgårdsmästare Klint


Matdags!


Skurtant


Grebbestad

Lördagen tillbringades i ett underbart somrigt Grebbestad. Både farmor, farfar, Catrin, Richard, Viktor och Hampus var redan på plats på campingen. En tur till Sportshoppen där det inhandlades skor och kläder med tillfredställande prislappar, mat vid hamnen och en promenad på bryggan var det vi i stort sett hann med.  


Kungsbacka

Under fredagen laddade vi bilen och for ner till Emmi, Noel och mamma Jenny. I en annan bil men strax efter kom Hampus, Viktor och mamma Catrin. Ungar, leksaker, lunch, blöjor, nappar och fruktsallad i ett enda virrvarr. Hoppas vi får komma igen ;-) 


RSS 2.0