Justin

kommer till Göteborg i sommar!    Dans3
Meeeen EN biljetter kostar 695 :- ! Inget för en fattig föräldraledig småbarnsmor.
Får trösta mig med att jag med all säkerhet skulle varit äldst där
- och hur kul är det ?!

Justin

Tisdagen den 31 oktober

Ännu en dag i hostans och snuvans tecken, men Melia börjar piggna på sig. Hoppas att det inte blir så långvarig förkylning den här gången. Det mest spännande under dagen- och det var det verkligen!- var budgivningen på huset i Lerum som vi var och tittade på i söndags. Vi visste att det skulle gå upp mycket i pris för det var ett lågt utgångsbud om man jämför med andra hus vi tittat på med samma standard. Sju som var med och budade och vi gick ut hårt, men nr 7 var en tuff jäkel och var oss i hasarna hela tiden. Klockan fem slutade budgivningen för dagen, och då låg nr 7= jäkeln, med den högsta budet. Just nu ligger budet på 200.000 mer än utgångsbudet! Känns ändå bra att vi har natten på oss att fundera. Priset är nu högre än vad vi räknat med att klara, men vi har kollat på kalkylen och kanske kan vi vara med och ge ett sista bud. Vore ju så surt om det går för det sista budet. Gissar på att det blir en sömnlös natt! 

Tisdagen den 31 oktober
Inga roliga foton från dagen,
får bli ett på en hungrig Melia som hugger in i dagens lunch;
lax- och rispytt. Verkade vara godkänt ;-)

Nervös!

Nervös! Sitter mitt i smsbudgivning på huset i Lerum. Herre jisse vad nervöst! Varje gång det plingar till hoppar man till. Nu är det bara att hålla huvudet kallt och inte dras med, men budet ligger redan 150.000 över utgångsbudet!  Ber Hoppas, hoppas, hoppas att de andra lägger sig!

Höst

Vi tog en promenad mellan skurarna och märkte att det faktiskt hunnit blivit riktigt höst under bara ett par dagar. Men så är det ju faktiskt också november i morgon...

Höst
Samma färgnyanser på allt i dag, t.o.m lunchen blev "höstig".

Titta!

Melia passar på att botanisera i sin väska medan mamma fastnade vid datorn. (Ni har väl sett den riktiga klockan jag fick till på startsidan?!) Och vad hittade vi där?! Russin! Favoriten nummer ett! Klart att man kan få några russin när man är krasslig, men nu behöver vi inte riva runt i mer saker i dag? Pleeeease

Titta!

Städhjälpen

...har varit i farten igen!

Städhjälpen

I bland får man mer hjälp än man behöver *pust*

Regn!


Regn!

Gör inte så mycket att man måste vara inne och
ta hand om en sjukling när det ändå är så trist väder ute.

Måndagen den 30 oktober

Hade planerat att åka in och luncha med några kompisar och deras små bebbar i dag, men Melisen var alldeles för hängig för att orka med några utsvängningar! Fick bli att stanna hemma istället och roa oss på egen hand. Nu är det ju tur att Melia gärna leker själv i sitt rum, men det gör att jag ibland sitter mer än nödvändigt vid datorn som är i samma rum. I dag har det verkligen varit en sån dag! Är det fyrkantig i ögonen! Som inte det var nog med förmiddagens dator användande så har min nya kurs börjat i dag och vi ska ha våra seminarier via datorn med hjälp av webkamera och mikrofon (kändes lite muppigt att sitta och prata ensam i ett rum med en datorskärm!) så där satt jag i instängd i två timmar efter Mathias kom hem. Social varelse? Inte precis! Melia mår i alla fall bättre och verkar vara på benen i morgon så då får vi hitta på något datorfritt!

Måndagen den 30 oktober
I dag kom avin från posten att min nya kamera hade kommit. Lycka! Dans2 
Men det verkar som blixten är i starkaste laget...

Så var det dags igen!

Så var det dags igen!

Vår tvättmaskin börjar mer och mer likna en tombola, med vinst varje gång...

mera trix

med hjälp av "Moderskeppet".

mera trix
Sommardag i Grebbestad - och en fejkad kvällsbild.

teknikern

teknikern

Tur att vi har någon i  familjen som verkar vara intresserad av hårdvaran *hihi*


Moderskeppet


Moderskeppet
Jippi! Jippi
Har hittat en ny sida som enkelt beskriver roliga redigeringar
man kan göra med fotografier.
Den ligger för tillfället överst i listan på Favoriter!
 Nyfiken att kolla på den? Klicka
här! 

Babyblue eyes

Babyblue eyes

Sjuk

Det blev dessvärre inte som jag hoppades i går kväll; att Melia skulle kunna sova bort förkylningen. Hon är tvärtemot mycket sämre. Har fått en slemmig retsam hosta mitt i allt snorande som jag försökt dämpa med varm (riktigt sockrad!) saft . Det måste smaka riktigt äckligt men jag tror det funkar. Ja, ja det blir att hålla sig inne de närmsta dagarna...
 

Slängpuss
Mitt i allt hostande vill Melia visa sina nya gest; slängpussen! *Smack*

God natt

Var en väldigt trött tjej som somnade på tre röda i dag. Förkylning gör ju förstås sitt till att hon blir extra sliten. Hoppas verkligen hon är bättre tills i morgon, för i dag har det inte varit en rolig dag att vara Melia. Pappa Mathias kom insmygandes med kamera mitt i sagoläsande. Tycker väl att det är min tur att bli fotad i sängkammaren och  hamna på webben till allas beskådan *hihi* Suddigt som attan blev det i alla fall som tur var och  jag skyller det förstås på fotografen!

God natt

Vi tar en till!

Måste värma upp nya kategorin ;-)

Vi tar en till!
    En månad gammal Melia myser på pappa en dag i november.

Ny kategori!

Har tagit väldigt många foton sedan den dagen Melia föddes. Ibland kan det vara tio foton per dag, ibland några fler, i bland några färre. Om man räknar lite snabbt i runda svängar så borde det innebära att jag har ca 4000 foton på lillskrutt i datorn *pust* Får bli att sätta in några av dem i bloggens Fotoalbum då och då.

bild1
Två månader gamla  Melia är uppklädd för julfesten på öppna förskolan.

Söndagen den 29 oktober

Skönt med en timme extra i dag! I alla fall för alla er som inte har småbarn som inte alls är införstådda i vad vintertid innebär. Melia ville självklart upp som vanligt klockan 8. dvs kl 7, och hon struntade fullständigt i att jag förklarade för henne att hon skulle sova en timme till. Lillskrutt är sjuk; förkyld och febrig. Näsan rinner konstant och hon är rosslig i "rören". Humöret är inte alls på topp, men det blir lite bättre när hon tar en slurk babyPanodil, så det brukar hon få till kvällen så hon får ro att somna. Så snart är det väl dags att ta fram plastskeden och den bruna glasflaskan.

I dag har vi varit på husvisning i Lerum. Det är fruktansvärda huspriser, så man blir ju livrädd hur man ska klara det ekonomiskt. Men jag vill såååå gärna bo i hus! Tänk att få ha en egen gräsmatta, en normalstor veranda att sitta och mysa på till sommaren och främst att kunna gå ut genom ytterdörren och det inte står tio ungar utanför som du har haft i skolan! Vi har försökt att inte titta på mäklarnas glädjekalkyler utan ha försökt räknat utifrån en massa olika mardrömsscenarion. Vi får väl se hur det blir...

Söndagen de 29 oktober
Fint va? Men nästan tre miljoner (kan knappt skriva det!) 
 får man nog räkna att det stannar på...

Pannkaksfrukost!


Pannkaksfrukost!

Vet inte vem som var mest nöjd när det blev pannkakor till frukost i dag;
Melia eller pappa?
Duktiga att lassa in är de båda i alla fall!

Städhjälpen?

Vi har på senaste tiden sett att Melia gärna härmar det vi gör, om det så är miner eller saker man pysslar med så vill hon göra likadant. En sak som jag gör hela tiden är att tvätta, tvätta och tvätta. Måste vara något magiskt med tvättkorgen för jag lyckas aldrig få syn på botten! När tvätten ska hängas så hjälper hon gärna till att dra ut alla kläderna på golvet. Så i dag när jag skulle ladda maskinen hittade jag ett reklamblad och fodralet till filmen som vi såg i går, inne i trumman! Kan gissa att det är den lilla hemhjälpen som varit i farten...

Rent

Lördagen den 28 oktober

I dag har det verkligen inte hänt mycket spännande här i Timmerslätt; städat lite, varit och handlat, sett på filmen "Köpmannen i Venedig" och jaaa, det var väl det... För mamsen är det dock en speciell event till kvällen! Det är ju säsongspremiär på "På spåret"! Thjohooo! Pensionärsvarningen? Jo, det vet jag, men det struntar jag i! 

Lördagen den 27 oktober
Försökte få lilltejejen att skåla med kameran,
men hon verkade mer intresserad av köttfärsbiffarna och ädelostsåsen ;-)

Tips nr 2

     ljudbok       Ljudbokstips nr 1

Den senaste boken jag lyssnade på heter Kvinna i grönt. Jag har lånat även den av mamma och hon rekommenderade den, och det gör verkligen jag också! Intressant och spännande historia som utspelar sig på Island.  


Ljudbokstips nr 1

ljudbok        ljud2       ljud3

Är smått besatt av att lyssna på ljudböcker. Min mor tyckte under sommaren att hörlurarna till slut var en utväxt på mig i örontrakten ;-) Två av favoriterna är Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" och fortsättningen "Flickan som lekte med elden".

Helgstädning


122218-93


122218-94
    122218-95 



Melia hjälpte till att röja här hemma,
men tröttnade efter en stund och
satte sig och läste om lilla Anna medan vi
bäddade om i sovrummet.

Lördagsfrukost

Hann faktiskt med att baka i gårkväll så vi fick nästan helt nybakt bröd i morse. Catrin la ut receptet på paneterbloggen för någon vecka sedan, men det är så smidigt och gott så det kan läggas ut igen. 

Frukost


Sandras lätta bröd

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havrekli eller vetekli
1 dl linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl mild yogurt
Ev kan man ta i russin i smeten om man gillar det
(Lite rågkross eller solrosfrön ovanpå innan det ställs in i ugnen.)

Blanda alla torra ingredienser först i en bunke. Fram med elvisp och degkrokar.
Blanda i resten. Vispa runt. Häll den kletiga degen i en smörad och bröad form.
Direkt in i den 175 graders uppvärmda ugnen i ca en timme.


Äntligen!

Fy satan vilken kväll! Melia somnade som vanligt vid åttatiden men vaknade efter bara en halvtimme. Har sedan dess varit helt omöjligt att få henne att somna om! När vi lagt henne ner har hon bara gallskrikit, så vi har låtit henne få sitta med framför tvn, men när klockan började dra sig mot elva (!) så funkade det ju inte längre. Ungen måste ju sova! Vi testade med en lugn verson av Imse vimse spindel och boken om Nalle som ska sova- inget funkade. Till slut gav Mathias henne Alvedon -och då dånade hon (och pappsen)- ÄNTLIGEN!

Äntligen!

Fredagen den 27 oktober

Hela förmiddagen var det regnigt och fruktansvärt blåsigt utanför fönstret så vi gjorde ingen bråtska att komma ur pyjamasarna. Det har faktiskt varit en skön slappardag i det stora hela. Melia och jag tog en kort promenad runt i området, dels för att jag behövde hämta böcker från postutlämningen inne i kiosken och lite smågrejer från Oriflame hemma hos Hanna, men även för att vi skulle få lite frisk luft i näsan. Blir så tung i huvudet när man är inne hela dagen. Till kvällen blev det mys med lite nyttigare pizza med kyckling, lök, sallad och tomat- om man nu kan lyckas lura sig själv med att en pizza kan vara nyttig *hmmm*
Kvällens stora happening blir väl Idol som vanligt. Har bytt favorit- numera lägger jag min röst på Marcus!

Fredagen den 27 oktober
Buselisa lyckade peta ut alla fetaostbitarna ur pastasalladen
vi åt till lunch och mumsade i sig dem med ett nöjd -"Mmmm".



Så kan man också göra

med ett foto i Photo Shop! haha

Så kan man också göra

Loooove

Loooove

In the sofa

In the sofa

Söderlund & Bie

Söderlund & Bie  

Såg ni halvtimmen med Söderlund & Bie i går kväll?
Vilket superbra program!
20.30 kommer bli en helig tid för mig på torsdagarna framöver!

Sovmorgon!

Sovmorgon!

Ahhh *sträcker på oss* sov till kvart i tio i morse.
Så skönt! Det behövde Melia och jag ;-)

Torsdagen den 26 oktober

Efter vårt besök hos familjen Jansson i Frölunda (se tidigare inlägg) bar det av till Gullbergvass och hämta upp pappa från jobbet, och därefter snabba ryck till ICA. Hem och hacka ner lite sallad och fixa kycklingwraps i en flygandes fläng. Klockan 18.00 kom Maria och henne Patrik även känd under namnet hemlige Mollgan. Om ni inte vet varför han går under detta alias tror jag ni lätt kan klura ut det ;-) Nu äntligen (!) fick vi äran att träffa Marias man med stor M. Melia fick en supersnygg jeanskjol som hon skulle ha att impa på grabbgänget med. Det kommer lyckas kan jag lova! Foto kommer efter nästa mannekängvisning. Melia blir överlycklig varje gång Maria kommer på besök, och även en dag som denna när det varit full fart hela dagen, blev hon förstås stormförtjust när denna skojiga människa kom in genom dörren. Och det kan man ju förstå när man tittar på bilderna...

MM3

MM2

Håll i hatten!


Håll i hatten!


Håll i hatten! I natt kommer Gudruns efterträdare in över västkusten!
Läste i tidningen att man skulle bunkrat upp med batterier, konserver och värmeljus...

Hemma hos Hanna, Hugo och Märta

I dag har vi varit i Västra Frölunda och hälsat på min gamla klasskompis Hanna. Vi läste på gymnasiet i Torsby tillsammans för ungefär hundra år sedan. Hemma var också Hugo som är fem år och Märta som är ett (samt en halvknepig hantverkare som gjorde i ordning deras badrum). Pappa Per var på jobbet. Vi smaskade god kasslergratäng och fikade. Självklart hann vi också med en massa skvaller. Blir ju en hel del att prata om när man inte ses så ofta. Familjen Jansson har tills nyligen bott i Stora Höga men eftersom det blir långt att pendla när man jobbar i stan köpte detta huset i stället. Det var ENORMT, det tog aldrig slut på rum! Hoppas att vi kommer ses oftare nu när det inte är riktigt så långt mellan oss. Tack för en jättetrevligt dag!

hanna och Hugo
Mysiga Hugo ger mammsen en puss.

JAAAA!

Vi Vann! Tjohoooo!
Tävlingen för v.41 avslutades igår på Familjeliv. Tryck här så länkas ni vidare till sidan om ni är nyfikna på de andra bidragen. Så här ser vinnarbidraget ut:

Scrap

Piggar upp i höstmörkret!

Känner du dig som mig; trött, blek till gränsen till genomskinlig, smådallrig och glåmig? Testa en makeover! På Datestar kan du bli den du är på insidan, men som du inte är när du tittar dig i spegeln.

Piggar upp i höstmörkret!



Onsdagen den 25 oktober

Klockan nio bar det i väg mot Öjersjös öppna förskola för att få tralla lite i ring. 7 grader visade termometern bara, men inget regn *jippi hurra*. Sandra och Theo gjorde oss som vanligt sällskap dit. I dag var det MASSOR med barn och vuxna där så efter sångstunden traskade vi åter mot Furulund. Cissi och hennes son Alwin gjorde Melia och mig sällskap in på pizzerian där vi käkade smarrig lax med hummersås till lunch. De andra gick före till kyrkan, dit vi efter födointaget också hamnade. Vid tretiden var det hem och röja bort det mesta av kaoset som vi lämnade kvar efter oss från i morse och börja med middagen till grovarbetaren.  

I kväll blir det Meliamys på egen hand. Mathias ska träffa tränare och styrelsen för sitt "gamla" fotbollslag Björndammen. Kanske får vi se vänsterback Jakobsson springa runt med visselpipa och tidtagarur och gorma på sina forna medspelare under träningarna framöver- vi får väl se... 

ÖF



Melias matvanor kapitel 3

mos1   mos3 mos2   mos4

Dagens "matbords-bild" föreställer en mos-smaskande ettåring i full action.
(Märks att vi blivit en storätare till i familjen. Skalade nämligen fjorton stora potatisar för att ha till moset- allt gick åt!)

Tisdagen den 24 oktober

Så fort det började lugna sig det minsta i regnandet, drog vi på regnskyddet på vagnen och drog oss neråt mot Allum och biblioteket. Lånade tre ljudböcker och  fick hjälp att reserverad några böcker som jag ska ha till distanskursen som börjar nästa vecka. Skönt att det är klart!

Skulle in och handla både det ena och andra inne på Allum när jag upptäcker att jag inte har kontokortet med mig *ironiskt jippi* Tänkte att det var lika bra att traska hemöver, men ändrade snabbt planen då det blev kolsvart på himlen och det kom en rejäl och långlivad skur. In tillbaka på Allum där Melia och jag fick ta en lunchdate på Paprika och fönstershoppa tills pappsen behagade komma och hämta upp oss - x antal timmar senare! Var inte på toppenhumör just då... Hem och få i oss lite mat och leta rätt på kontokortet innan det var dags för tur nr 2 till Allum. Ner och handla mat samt en t-shirt som jag hittade tidigare i dag som jag tänkt ha på lördag då det är planerad utgång *sant jippi* Hoppas nu verkligen att det blir bättre väder i morgon för jag är trött, trött TRÖTT på regn nu! 

SUSHI
På tal om ettåringen som äter ALLT; i dag smaskade hon sushi för glatta livet! YaMMY!



Nanar

Lilla damen brukar inte få roa att sova inne på dagarna,
utan det brukar bli en powernap ute i vagnen.
Men i dag har det regnat så fruktansvärt så nu fick
det bli att sova inne ändå!

Nanar

PS. Bilden blev väldigt suddig pga av att jag med förståliga skäl inte använde blixt...

Blääää!

Vilket fruktansvärt tråkigt väder!!! Får muntra upp mig själv och andra också förhoppningsvis med lite sköna foton från i somras, när det var betydligt bättre väder!

Cool
Melisen och pappa poserar vid badplatsen i Grebbestad.

Baddarna
"Baddarna"

I solhatt
-"Aha en kamera! Då sitter jag här stilla och ler!"

Tuggummi...

... i huvudet! Har suttit och fixat och trixat lite tillsammans med Jenny på hennes (eller rättare sagt hennes sons) sida http://isacsblogg.blogg.se Därefter började jag ändra designen på Melias sida. Grå streck blev gröna, lila text blev rosa osv. Man kan hålla på i evighet!! Men nu är min hjärna overload och det är dax att logga ut både från den OCH datorn. Natti Natti!

Tuggummi...



Måndagen den 23 oktober

"Regnet bara faller ner, na na na", men ut kom vi en sväng ändå! På med stövlar, regnkappa och regnskyddet på vagnen så var vi i väg ner mot kyrkan. Där mötte Sandra, Theo, Catrin och Hampus upp. Kaffe och en köttbullssmörgås med rödbetssallad hann jag slänga i mig innan det var dags för en stunds lekande i barnrummet. Innan vi gick hemöver följde vi med Sandra, Catrin och pojkarna på en promenad i regnet. Till kvällen får Melia och pappsen roa sig bäst de vill för Jenny kommer och vill ha lite support med Isacs blogg. Vi får väl se vad vi med gemensamma krafter kan knåpa ihop.

Regnigt!



"I´m Popeye; the sailor man" trallala!

Något fel på aptiten är det ju inte! Melia tyckte jag tog för lång tid på mig innan jag satt mig vid matbordet, så hon högg in på potatisen, fisken och som ni ser spenaten... 

122218-61     122218-62
122218-63     122218-65
122218-64

Längtar...

tillbaka till sommaren när jag hittade detta kort! Regnet smattrar ihärdigt mot rutan, så man för trösta sig med minnen från en varm och skön sommar.
Längtar...
Hampus och Melia badar i en varsin pool, för säkerhets skull...

Måndagmorgon...

Passade på att smyga upp lite tidigar än vanligt i dag. Melia sover fortfarande i sin säng och jag kände mig både utvilad i ögonen, hungrig i magen och lite nyfiken på "Bostadsbilagan" som kommer på måndagar, redan innan klockan slagit sju. Måndagar ja, förr var det de dagar som det var alldra värst att gå upp på. Usch, vill inte tänka på att det kommer en dag, snart, då det är sådan måndagmorgon.

Läste min kusin Lottas blogg http://dagboken.se/alvinssida där hon skrev om sin vånda inför att skicka in ansökan om förskoleplats till snart ettårig Alvin. Hon skulle ta vara på det sista halvåret till max! Jag ska ta vara på hennes ord och stanna upp och tänka efter hur himla bra en måndagmorgon också kan vara- som den här ;-) 

Godmorgon



Söndagen den 22 oktober

I dag har vi varit på Tjörn och hälsat på hemma hos Pelle och Therese. 
Ni ska få slippa mitt svammel och istället ska bilderna få berätta.


I bilen
Melia njuter av den fina utsikten...
 
Utsikt
...vid Klädesholmen.

Fina huset
Therese och Pelles urtjusiga hus vid Djupvik, Tjörn.

Therese
Therese hade lagat helt underbar god mat; smörstekta kantareller och
västerbottenost fylld rödtunga med vitvinsås  och...

Pelle
...pressad potatis. Yammi ,yammi, yammi!

Pussel med pappsen
Urgulliga P och T plockade fram systersonen Eltons leksaker som
Melia fick låna och leka med.

Busunge
Melia passar på att visa att hon varit på besök på det spegelblanka glasbodet
- not any more...

Pelle och Melia
Melia mös med Pelle innan det var dags att dra sig hemöver igen.

Tusen tack för en trevlig dag och förstås för supersmaskig middag och
den smarriga ananaspajen!


Frukostbus med pappsen

Frukostmys med pappsen



Efter påtryckningar...

...från en familjemedlem måste jag publicera en  "dementi". Skrev ju igår att det inte fanns någon risk att Färjestad skulle förlora mot Frölunda, men dessvärre blev det en hemmaseger för Frölunda med 3-0. Jag är inte den som är den, utan gratulerar Frölunda för att äntligen vunnit en match. Det var väl på tiden!

Efter påtryckningar...



Charader!

Sötnosar

Mathias och Melia leker charader på morgonkvisten.
Mathias föreställer Melia, och Melia föreställer... hmmm... Melia?



My darling Mary

Skulle egentligen varit och drinkat med en av mina bästa kompisar inne på något hett nytt inneställe som jag inte ens visste existerade, men dessvärre har jag ett hål i min plånbok (ett STORT!) Sist vi var ute ihop var för nästan två år sedan. Jag hade ett litet gryn i magen då, men det var så tidigt så jag visste inte om det än. Mitt i vintern var det, men den galna människan fick mig att dra på mig ett par av hennes enorma solglasögon, eller om det var tvärt om... In på en av Göteborgs "hippaste" krogar traskade hon självsäkert förbi hela kön (även hon beprydd med brillor storlek xl) och ville få in sig själv och resten av tjejgänget gratis: -"För vi var så himla snygga och stället skulle tjäna på att få in oss". Tror ni inte hon lyckades! Hoppas verkligen att det är dags för ett nytt partaj när föräldrapenningen ramlat ner. 

 
122218-46
Eleonor och Maria på min 30-års fest 2005.

Lördagen den 21 oktober

När det är så grått och regnigt väder ute som det varit i dag i Göteborg kan man med gott samvete hålla sig inne och mysa. Det har vi också gjort, nästan hela dagen. Var tvungen ut en sväng och handla. Ägnade säker tjugo minuter till att cirkulera runt på alla de olika planen för parkeringar nere vid Allum. Kan ju lova att man kan bli irriterade för mindre när man har en gallskrikan unge med sig. Hon är inget stor fan av bilkörning den damen! Fasar verkligen för resan ner till Danmark om två veckor, när hon blir halvhysterisk av att åka ett par kilometer!

Blir en lugn lördagskväll i Timmerslätt i kväll. Mannen som partade loss bland Tyrolerhattarna igår kväll är lagom loj i dag så det blir att käka gotta och häcka framför tvn även denna lördag...

Hjälper till

Melia hjälpte till att rensa i servett- och värmeljuslådan. Tack älsklingen! 


Festprissar!

Fetsprissar!

Det tar hårt att var på oktoberfest!
(Åhhh vad Mathias kommer att bli sur när han ser att jag fotat 
honom när han sover OCH lagt ut den på sidan *lurigt fniss*)



Frölunda vs Färjestad!

I dag spelar Färjestad här i Scandinavium. Det är lite extra spänning i luften här hemma de dagarna Frölunda möter Färestad oavsett om det är i Karlstad eller Göteborg. Det är inte på grund av att jag är nervös över att det ska bli seger för Frölunda, för det kommer inte ske, utan att vi har ett speciellt minne till ett av deras möten. För tre och ett halvt år sedan var det slutspel och Frölunda mötte Färjestad i sista avgörande. Den kvällen hade jag och Mathias vår första "date" på tu man hand hemma hos honom. Då var man pirrig för matchen OCH för hur den där gaphalsen skulle vara när det bara var vi. Ja, med tanke på hur situationen är i dag så var han nog helt ok. Hur det gick för Färjestad behöver vi dock inte lägga på minnet...  

Finn två fel ;-)




Extreme makeover!

Extreme makeover!

Tack och lov att det finns Photoshop *fnissar högt*


Very young?

Very young?

Catrin kände knappt igen mig (och inte Melia heller för den delen) när hon fick syn på den här bilden häromdagen. Ja, vad kan man ge som förklaring? Att det senaste året har varit hårt, för många sömlösa nätter och sen kan det hu bero på att tjugokilo fett borde trycka ut rynkorna så det är därför jag ser så ung ut på fotot;-)


Fredagen den 20 oktober

Var nere och handlade med Melia på ICA på förmiddagen. Där har de självscanning, vilket innebär att du scannar in streckkoden på varan och lägger den direkt i påsen, för att sedan betala det du scannat in i kassan utan att behöva plocka upp alla varor. Nästan framme vid kassan skulle jag köpa glass och det var en väldig oreda i kassarna så jag la upp några av de varor som jag redan scannat in kanten av en kylbox. Tror ni jag kom ihåg och lägga ner dem tillbaka? Väl hemma ser jag att flera av varorna jag har lagt i påsarna och betalt för- inte är med hem! De ligger fortfarande kvar inne på ICA! Trött man blir...

Haft två kompisar som jag lärde känna när vi läste tillsammans på IT-universitet för några år sedan, Ylva och Josefin, här på lunch i dag. I somras fick de en liten Ester respektive en liten Arvid . Sötingar! Försökte med lite besvär på en gruppbild. Gick ju sådär med en vild ettåring *hmmm*

Melias pappa är på "Oktoberfest" med jobbet så i kväll blir det Melia, jag, en stor påse Cheese doodles, Sanna och Mogge som ska umgås. Håller tummarna för min favvo Johan som verkar vara i en svacka. Skärp dig grabben, du är ju bäst!

122218-40

Martha Stewart ?!

Martha Stewart

Man kan kanske tro att man kommit till amerikanskan mrs Stewart hemsida eftersom hon är en av de få människor som tar kort på sin egen tillagade mat och lägger ut den till allmän beskådan. Men så är inte fallet, nu har nämligen även jag gjort detta. I brist på sysselsättning i väntan på vänninor och deras barn testade vi hur en kycklingpaj med kantareller och grönmögelost gör sig på bild.  


I väntans tider...

För mindre ön en timme sedan var jag superstressad! Svampen stektes så det osade i hela köket, Melia grät för hon var hungrig, sängen obäddad och matkassarna var inte uppackade! Nu sitter jag och skriver på datorn, damerna med bebbar som ska komma på lunch har inte dykt upp än och allt är faktiskt klart, t.o.m efterrätten står i kylen och bara väntar på att få bli uppäten. Kanske beror det på att vi hann så bra pga av min lilla assistent!

Köket




Torsdagen den 19 oktober

I dag tog vi en sväng till kyrkan tillsammans med Theo och Sandra. I dag var det väldigt lugnt där, förutom två barn till med sina mammor.
Dagens i-landsproblem: både Sandra och jag fick ett rejält "bryt" när vi skulle gå hemöver. Vi hade plockat undan de saker våra barn hade lekt med och de två andra barnen lekte kvar i rummet när vi skulle byta blöjor och klä på våra små (den ena mamman pratade konstant i mobiltelefonen, men hon var med inne i lekrummet). När vi var påklädda och klara var även de andra barnen med respektive mamma på väg hemöver. Dörren till lekrummet stod öppen och där inne var det ett kaos! Kapplastavar och leksaker över hela golvet, soffan som man kan göra till en stor ring var fortfarande utfälld. Sandra blev galen och gick in och plockade i ordning allting. Då kommer den ena mamman och ställer sig i dörren och TITTAR PÅ men säger inget. Så förväntar man sig att barnen ska kunna plocka ihop efter sig *grrrr*!

Traskandes med bestämda steg från kyrkan mötte vi Eleonor och Emilia när vi nästan var hemma. Vi fikade och pratade skit, medan Emilia nannade gott och Melia försökte charma Eleonor så gott hon kunde.

När de åkt hemöver var det bara att ställa sig och skala potatis så det skulle finnas någon mat hemma till en utsvulten truckförare som var på intågande. Medan han satt och slavsade i sig soppa någon timme senare ringde det på dörren. Utanför stod en superglad Hampus med mamma och pappa i hälarna. Hampus har varit krasslig i ett par dagar med humöret var det inget fel på. Mungiporna upp till öronen-som vanligt! Underbara unge! Dags för fika nummer tre för dagen. Blir alldeles för mycket kaffe vissa dagar- i dag var tydligt en sådan dag! 

Papporna / bröderna Jakobsson tog med sig barnen ut på en "promenad" (de hade gått hem till Hampus där barnen hade lekt medan pojkarna tagit en varsin öl...). Under tiden placerade Catrin och jag oss framför datorn. Uppdrag: Fixa till utformningen på familjen Thornblad/Jakobssons blogg. Efter en hel del trixande i Photoshop och mycket väntande på en seeeeg dator (Vill ha en ny! *snyft*) fick vi till en supersnygg startsida. Gå in och kolla underverket på http://pantern.blogg.se . Mitt i allting kraschade också bloggens server! Det var för stor belastning av minnet! Vad är detta! Först Babydagboken och nu Bloggen. Catrin och jag skrattade åt att det var vårat intensiva användande som överbelastar systemen ;-)

122218-36








Nyckelpigan

Nyckelpigan



Frukostfunderingar

Frukostfunderingar



Och sista för i dag...

Man kan ju också pysslar med sina kort genom att sätta i dem i album, dekorerar med papper, använda stämplar, skriva med färgade pennor, klistra in klistermärken och tygband etc. På "Familjeliv" har de tävlingar regelbundet även för de som gör sina scrappisar "för hand" och inte på en dator. Jag hittade en skojsigt mall på sidan i våras och gjorde denna scrap, i tron på att det var en av de vanliga tävlingarna. Dessvärre blev vi diskade... Fick ett mail där tävlingsansvarig skrev att  var ganska tydligt att den var gjord i en dator *ooops*  


Och sista för i dag...



Mera scrap

sweetheart

Med denna vann vi faktiskt i våras!


Scrap

En sysselsättning jag gärna ägnar mig åt när lillskrutt somnat på kvällen och jag har en stund över är att exprimentera i Photo Shop. I det programmet kan man fixa och trixa med bilder. På www.familjeliv.se anordnas det tävlingar varje vecka där man utifrån en mall ska göra en scrap. Behöver väl inte skriva vem som är mitt favoritobjekt ;-) 


Scrap


Blev fyra (av 22 stycken) med denna för några veckor sedan. 

Onsdagen den 18 oktober

I dag har vi varit på sångstund på öppna förskolan i Öjersjö i sällskap med Sandra och Theo. Vi stannade en lite stund efter, tillräckligt länge  så vi skulle hinna dricka en kopp kaffe. Strax efter elva drog vi oss hemöver till vårt andra hem -kyrkan! Man kan inte tro att vi är så frekventa besökare där med tanke på vårt språk ;-) Mötte upp med en krasslig Hampus och Catrin. Barnen sov länge ute i sina vagnar medan mammorna kunda dricka ännu mera kaffe och käka mackor i lugn och ro. Hanna, Linnea, Jenny och Isac kom också dit så det blev full fart i lekrummet när barnen vaknat.

Hann laga lite mat, lägga i tvätt i maskinen och till och med leka lite i Melias rum innan pappa Mathias kom hem. Medan han tog över roandet av lillprinsessan tog jag en behövlig vända med dammsugaren och dammtrasan. Kan inte påstå att städning är mitt favoritintresse, men man mår aningen bättre efter att det är gjort.

Melia och jag får mysa på tu man hand även i kväll, då Mathias greppat innebandyklubban och gett sig i väg för ett pass i Skulltorpsskolans gympasal. Får väl bli att kika lite på tv kanske? Undra vilket program som kräver minst engagemang; "Singelcoacherna" eller "Bonde söker fru"? Det går nog jämt ut...


122218-26122218-27122218-28122218-29

http://www.cutecolors.com/


I'm the Robot

Robot

Klockan nio i morse när vi skulle traska i väg såg det väldigt kallt och rått ut ute. På med tjock jacka, mössa, vantar och fram med den varma åkpåse. Problemet är bara att Melia blev helt orörlig, inte helt olik en robot!
Och ja, ni ser rätt! Lilltjejen har napp i munnen! Inte alla bebbar som börjar med napp när man är över året... Nappbebbe

Giraffkärlek!

Eftersom den förra animeringen funkade tar vi en favorit till!

Giraff


Testar...

Testar

om den lilla filuren rör sig!

                                                                                                                                             http://www.cutecolors.com/



Favorit i repris


Favorit i repris


En bild från april som har fått sig en vända i PhotoShop. Helt glömt av den, hittade den när jag letade efter en annan bild. Tycker den är lite mysig...

Ett Foto i Timmen

Ett Foto i Timmen



Tisdagen den 17 oktober

Lika grått och trist ute i dag som i går. Man segar till, orkar inte ta sig för något alls när det är sådant väder. I dag har vi i alla fall tagit oss ner till ICA och H&M. I den sistnämnda fick man 10% rabatt som jag självklart gick på. Köpte två tröjor, varpå den ena inte alls satt bra när jag kom hem, så den var det bara att åka och byta när Mathias kom hem med bilen. Inne i mataffären tänkte jag inte alls på att jag handlade extra tung mat; fil, mjölk, yoghurt, grädde, potatis, frukt, nötter och frön. Men det kändes när vi traska hemåt kan jag lova! För er som inte varit i Partille kan jag berätta att det är uppbyggt ungefär som Himalaya (lite överdrivet kanske...). För att dra en liknelse så är Allum, Partille köpcentrum, placerat i dalen medans Furulund ligger på bergets topp. Man får trösta sig med att det är bra för rumpan när det är som tuffast att putta vagnen uppför backarna.

Har också ägnat dagen åt Ett Foto i Timmen. Första gången jag försökte mig på detta och efter fyra timmar och fyra kort i kameran undrade jag vad jag höll på med: Melia åt frukost vid åttatiden (första kortet), därefter blev hon sömning och ville bara mysa i knät framför tvn (kort två), på tredje kortet hade hon somnat och jag satt fortfarande och kollade på Oprah som dagen till ära korade Amerikas tårta. Snacka om att man kan blir IQ-befriad för mindre! På fjärde kortet hade jag satt på kaffe och satt och njöt, därefter gick vi ut och då blev det äntligen andra perspektiv än inne i lägenheten.Ja, ja, nästa gång det är dax för EFiT igen så kanske vi ska hitta på något mer spännande under dagen.

I kväll blir Melia och jag ensamma i lekrummet. Pappa Mathias fick biljett till hockeyn i kväll, så han var i stort sett bara hemma och vände. Som ni ser på sista kortet så tror jag Melia hade en önskan om att få följa med sin pappa.

Ett Foto i Timmen

122218-17
Melias faster Camilla har bloggat länge och har varit med i ett projekt som heter EFiT - Ett Foto I Timmen. Brukar vara jättekul att kolla på dagens skörd de gånger hon varit med. Bilderna blir inte så "arrangerade" då man ska få till ett foto per timme.

Ska försöka få till några bilder under morgondagen. Vi har inget speciellt planerat,
så det kanske blir en urtrist samling bilder ;-)


Måndagen den 16 oktober

I dag har det varit riktigt grått och trist väder ute, men Melia och jag tog en promenad ändå, mest för att hon skulle få sova och jag skulle få lyssna på min ljudbok. Har bara ett par skivor kvar och snart har de tagit mördaren *spännande*. Melia fick ta sin nya jacka och mössa i dag när det var så kallt ute. Dessvärre var det inte helt lätt för lilltjejen att röra sig med den stora jackan på sig. Förhoppningsvis växer hon snart i den.
 
På  hemväg kikade jag in och sa hej till Sandra, Cissi och Hanna som var i kyrkan med sina busfrön. Melia låg kvar i vagnen och sov under tiden. Brydde mig inte om att dra upp henne ur vagnen och av med alla kläder när hon vaknade, utan gick hem och åt lunchen där istället.

Det har varit  en myseftermiddag i lekrummet idag. jag har suttit och fixat med bloggen och Melia har varit på golvet nedanför, lekandes med bland annat sin leksakstelefon som hon sitter och skriker "hejda" i. Undra vart hon lär sig allt *fniss*


Bruna jackan


Hampus

Läste precis på Hampus blogg http://pantern.blogg.se 
att han varit sjuk och haft feber.
Hoppas du kryat på dig kusin vitamin!


Hampus


 

Söndagen den 15 oktober

122218-11I dag har vi varit en sväng i Kungsbacka och hälsat på Emmi och hennes mamma Jenny och pappa Martin i deras splirrans nya hus. Det var verkligen jättefint och hur fräckt som helst (jag är inte ett dugg avundsjuk...)

Emmi och Melia lekte jättebra med Emmis tågbana i hennes lekrum på övervåningen, men efter fikat blev stackars Emmi sittandes i trappan som en "vakt" för att Melia inte skulle klättra uppför den. Melisen har en stor förkärlek till trappor, vart hon fått den besattheten ifrån vet jag dock inte med tanke på att vi inte har någon här hemma.

Kul att se att de kunde ha så kul ihop,  det var ju trots allt inte så länge sedan Melia var en pyttebebbe och låg på en filt och sov varje gång vi sågs. I dag fick Melia till och med hicka för att hon skrattade så.

122218-14

Gästbok

finns det ingen på denna sidan,
men man kan gärna skriva en liten hälsning
eller skriva en notis genom att klicka på "Kommentarer" under ett inlägg eller bild.


122218-10

Bosatt mig vid datorn!

Herrejisses vad det här var skojsigt! Har knappat html-koder hela morgonen, till sambons stora irritation. Det var värst vad man glömmer fort, men med lite exprimenterande tror att jag att det blev ett lite mer personligt utseende på sidan. Melia och Mathias gick och la sig igen efter frukost och lite lek, så jag fick i lugn och ro fortsätta, men nu får det räcka med datorer för i dag (i alla fall tills i kväll!). 

122218-9

Lördagen den 14 oktober

Åkte in vid lunchtid till stan. Parkerade bilen vid Haga och promenerade runt där i det fina höstvädret. Sen åkte vi hem och gjorde lunch. Det var väldigt frestande att sätta sig på någon av de mysiga restaurangerna som finns där, men vi måste tänka på budgeten (rist som attan!)

Vid fyratiden åkte Mathias och jag åter in till stan. Denna gången för att se "Farväl Falkenberg". Har hört att den skulle vara så himla bra, men så bra vet jag inte om den var. Men den var väldig annorlunda, och det är säkert en film man kommer i håg efteråt.

Hemma i Timmerslätt höll Melia farmor sysselsatt. Vi var hemma igen redan vid halv sju tiden så då var det bara kvällsmat och pyjamas kvar på schemat. Ännu en lugn lördagskväll hemma hos Jakobsson/Klint...
122218-8

Testar hur man klistrar in bilder



Det här var knepigare än jag trodde... 
   

Bilder från i fredags...

122218-7Caroline och sötingen Estelle122218-3

Fredagen den 13 oktober

Huga! Att det var fredagen den 13:e i går hade jag helt missat! Då skulle man ha varit extra försiktigt kanske? Klarade oss ganska bra ändå, inga katastrofer inträffade här hemma.

Vid tolvtiden tog vi en långpromenad tillsammans med Catrin och Hampus till Fräntorp. Caroline och tre veckor gamla Estelle är och hälsar på Eleonor och Emilia så vi var bjudna på lunch dit. Med på lunchen var allas lektant (får man kalla en 26-åring för tant?!) Maria också. Hon kröp runt och lekte för fullt med de två vilda ettåringarna, till deras stora förtjusning.

Kvällen blev lugn; kycklingwraps och delade på en flaska rödvin. Mathias och Melia myste i fåtöljen vid tvn och jag hamnade som vanligt vid datorn, i jakt på en ny "dagbokssida". Hoppas att det funkar lika bra med den här!

Den här får det bli!

Har under lördagskvällen suttit och surfat runt på olika sidor som distruberar bloggar. Har dessvärre också registrerat mig på tre stycken olika bloggar innan jag testade dem och märkta att de inte alls funkade så bra som jag trodde! Nu får det bli den här!

RSS 2.0