blöjbarn...

image823


image824

in the gym

image822

Förkylda familjen...

Tre dagar fick Melia prova på förskolelivet sedan var de första bacillerna levererade och vi fick ringa in henne sjuk i morse. Men jag ska nog inte beskylla de små tvååringarna för vår dotters förkylning med tanke på att Mathias har varit dunderförkyld i en veckas tid och gått runt här hemma som en vandrande bakteriehärd. Nu har han i alla fall lyckats få samtliga i familjen till att ha ont i halsen och ha en rinnande näsa. Thank U!

122218-821
Mollie var i alla fall så kurant så hon orkade "gymma" lite i dag ;-)

"kompisar från förr"

Blev en heldag+kväll med tjejerna på stan i går. Den sista med "bara" förlovningsringen på vänsterhanden. Mycket fnitter, god mat, rött vin, färgglada drinkar och självklart gamla minnen från tiderna då Avenyn var ens andra hem. Vet inte hur många gånger vi sa "men herregud är det verkligen sååå länge sedan". `Tiden går fort när man har roligt`

image820
Therese (med bebbe i magen), Maria och Eleonor bjöd på mat och dryck på nybyggda Avalon.

image818


122218-817
Som om inte "helpensionen" var nog fick jag en jättefin bukett, ett helt perfekt silverhalsband samt ett fotocollage från tider som flytt...  
♥ Tack darlings ♥ 


I behov av kurs i bordskick!

image816

Första snuvan?

Pappa Mathias har varit jättedålig sedan i fredags; superont i halsen, huvudvärk, feber, rinnande näsa och hosta. Ja allt det där som hör en förkylning till. Nu verkar det inte bättre än att bacillerna har gett sig av vidare till resten av familjen. Var precis nere och köpte ett gäng med halstabletter för nu verkar det dra igång ordentligt även på mig. Mollie har varit väldigt "onöjd" under natten. Inte så hon gråtigt, men sov inte och gnydde och ville inte få ro till att sova. Upptäckte nu under kvällen att det lukade lurt ur munnen på henne, precis som det kan göra när man är på gång att bli sjuk. Kanske första snuvan är på gång för pyret?

image815

Before and After

Har med gemensamma krafter tagit ett röj i trädgården i dag...

image813
image814

Dagens status:

Vikt: 4600 gram
Längd: 56 cm

image812

Klippt i farten!

Det blev ju inte den vackraste klippningen, men försök klippa en unge vars huvudet roterar som en virvelvind!

image811

Första dagen!

På förskolan!
Den timme vi var där i dag gick jättebra. Det vara bara när det var dags att gå hem som det blev tårar, men då var Melia både hungrig och trött och då får man ju vara lite ledsen.


image808

image809

image810

På shoppingrunda

image805

image807

Finns kvar på nätet

Den hade jag helt glömt av men upptäckte i dag att det fortfarande finns kvar där ute i cyperspace...

http://babydagboken.se/melias_sida/index.php

Födelsedagsbarnet!

DSC00165.JPG
Födelsedagsbarnet!

Grattis!

I dag fyller världens sötaste Emilia 1 år!
Hipp hipp hurra hurra hurra!!!

122218-413

Ny bebis

Nu när snart alla tre flickorna är utflugna passar Susanne och Micke i Karlstad på att skaffa en bebis till! Söt som attan är hon i alla fall lilla Nova!

image803 


Hittat

...på Google

image802

Lördagsmorgon

Passade på att duscha lääänge och äta frukost i lugn och ro eftersom det faktiskt är lördag i dag hurra! Kikade in i sovrummet där även Melia hade hamnat under morgonkvisten, och hon hade passat på att krypa över till syrran när jag hade gått upp. Verkar inte vara så dumt att ha en lillasyster trots allt ;-)

image800

image801

Pappas hopp!

DSC00164.JPG
Pappas hopp!

Letar gamla bekanta?



Har ni inte varit inne här än? Klicka på loggan så länkas du dit!

Dagens mys

image798

Baglady

image797

Lyckats hitta pappkassarna jag tyckte jag "gömt" undan i en plastlåda. I kassarna har hon jämt fördelat lagt alla hennes och Mollies strumpor!

Pratar med pappa

...på riktigt!

image796

Somnar snart

image795

Söt

image794

Burka nästa?

Var inne och bytte blöja på Mollie då det rasar in en insektsnätsprydd Melia i grovköket. Tydligen var det väldigt mysigt med nätet på, för nu har hon haft på den i en bra stund.

image793

Överlevt

För tre veckor sedan hade jag skattat högt (och säkert aningen hysteriskt) om någon sagt att jag på egen hand skulle ta med mig mina två små till IKEA. Men efter att ha sett en väldigt dyster väderprognos i gårkväll bestämde jag mig för en utflykt till Bäckebol. Gick faktiskt över förväntan! Fick till och med i oss lunch på restaurangen utan några borttappade barn. Knôdde ner bilbarnsstol, skötväska och Melia i en överfull kundvagn och får väl skylla på det när jag först ute vid vagnen upptäckte att vi hade sällskap av en obetalt blå giraff!  

På IKEA m 2 små!

DSC00163.JPG
På IKEA m 2 små!

Mollie

image791

Systrarna Klint

I dag har det varit en lugn dag här hemma och inga större svartsjukeutbrott från storasysterns sida. I stället har det varit hög mysfaktor mellan systrarna. Hoppas det håller i sig!


image790
Visst ser Mollie lite imponerad ut av storasysters flirt med kameran?

image788
Slumrade till efter frukost - hand i hand!

Kompisen Theo

Stora grabben kom förbi med mamma Sandra i dag. Herrejisses vad pojken har växt bara under de veckor som vi inte setts. Inte nog med det; glöm otydliga ord som man bara kan vara en mor för att "förstå", Theo babblade på med hela långa meningar, till och med med stor bokstav och punkt ;-)  
Theo hade med sig sin nya fina cykel och Melia blev inte dåligt sugen på en likadan. Charmör som han är lät han Melia provsitta vrålåket. 

image787

Söta när de sover ;-)

 
image786

Äntligen till en tofs

DSC00160.JPG
Äntligen till en tofs

I mammas säng

DSC00155.JPG
I mammas säng

Övningskört

Maria kom strax innan lunch och vi tog oss en långpromenad runt i omgivningarna med en varsin vagn. Melia var självklart supernöjd att få en annan chaufför än den trista morsan som hon inte ger mycket för nu när lillasyster kommit. Efter en sen lunch blev det lite lek på altanen i den kvava värmen.

image782

Inte så illa...

som det ser ut!
Ketchupen på filen är inget vi brukar ha här hemma, men det är det enda sättet för att få "chefen" att äta sin frukost. Bara man låtsas-spruta tallriken med ketchup eller chokladsås som också funkar bra som muta, så åker födan in. Knepiga unge....

image781
Jo, det är glasskopan hon har fått tag i, och den funkar tydligen bra att även äta fil med. 

Mollie-Bebis

image780

Gått lös...

med salvan!

image779

För sent för middagsluren

DSC00154.JPG
För sent för middagsluren

Kolla in!

Marys nya snajsiga blogg; http://marymo.blogg.se/



Bakismat?

Ligger en ynklig karl här hemma och ojjar sig över blixtrande huvudvärk och att han har svårt att behålla det lilla som finns kvar i magsäcken. Känner inget större medlidande eftersom det är högst självförvållat. En fet pizza var det han orkade krysta ut som önskemål när jag och Melisen åkte ner och handlade middagsmat. Skulle inte tro det!
 
image777 

Märkt

image776
Storasyster ville sätta nykomligen i familjen på plats och visa vem det är som bestämmer!

Surprise!

Ordentligt lurade blev vi igår när vi skulle på inflyttningsfest hemma hos Marie och Jon vid tretiden. Vis av erfarenhet från deras tidigare fester tog vi på oömma kläder och gummiskor eftersom det med all säkerhet skulle lekas. Därför blev vi inte speciellt förvånade att vi knappt hann ut ur bilen innan vi skulle ut i skogen på tipspromenad. Värdparet hade vi inte ens hunnit heja på. Vid sista frågan blev det "vätskekontroll" och den fick vi inte lämna förrän alla andra hade kommit dit. Då började vi ana ugglor i mossen...

122218-774


Väl tillbaka vid huset fann vi långbord dukade med vita linnedukar och röda rosor...

122218-770

När sedan prästen kom in var det inte så mycket att tveka på längre!


122218-769

Gulliga Marie och Jon

122218-773

Hela familjen Högström!!!


122218-771

Efter vigseln bjöds det på smarrig thaibuffé och kaffe & tårta och världens partaj förstås!


image775

Melia inspekterar Maries fina brudbukett

Dagens outfit

image768

Slocknat

melia
Frågorna är många; varför är babysittern i sängen, när somnade Melia i den och varför har hon min sko med sig ?!

Melisen

Dens frukostbild!

image765


Molliesen

image764

Gungar

DSC00152.JPG
Gungar

Uppehåll

DSC00141.JPG
Uppehåll

Grejar

image761
"Tååå" = "Så ska det vara"


image759
Modelleran blev räddningen denna regniga torsdag.
Klämde och luktade på leran i nästan en timme!

I fall någon...


missat att det regnar!

Öser in

image758

Mamma orangutang

image757

Bär så armarna går ner till knäna.Testade att sätta Mollie i bilbarnstolen i dag. Kanske skulle hon få ro där och sova en stund- och det funkade! I tio minuter! Sen gallskrek hon tills hon fick komma och hänga på armen igen- precis som hon gör även i skrivandets stund...

Inneväder

Inneväder

Ny burk

Lillebror hjälpte mig att köpa en ny dator i måndags - alla dessa termer! Jag fattar ingenting- tur att man har en teknisk begåvning i släkten i alla fall som kan översätta "grekiskan" ;-) . Har försökt att lägga in gamla program då och då under kvällarna och lära mig "min nya kompis" men det blir inte så mycket tid över till datorpyssel med två småttingar här hemma. Undra om den inte hinner bli omodern innan lugnet infinner sig igen...


Poserar

image755

Försöker...

få en nyvaken (men inte färdigsövd) Melis på bättre humör.

image753

Vaken

image752

Lekkamrater

image751
I dag har Linnea och Andreas åkte hem till Örebro. Melia var extra ledsen när de for eftersom hon har fått haft två riktigt skojsiga lekkamrater att leka med under helgen!

Dagens Melia

image750

Dagens Mollie

image749

Söndagsmiddag

Linnea och Andreas tog köket i besittning och bjöd på supersmarrig söndagsmiddag.
Sånt gillar vi ;-)

image748

Barnvakt


Morbror och Linnea åkte på att vara barnvakter i dag när vi var nere och rekade i kyrkan. Gick strålande, så det var inte sista gången!

image747

Efter påtryckning...

image746
Mathias börjar bli väldigt irriterad på alla "pyjamasbilder" på honom som hamnar på till allmän beskådan på denna sida. Fick kamran rätt i plytet själv och den bilden skulle läggas in omgående- ok då!
 

1 månad + 1 dag

image745

Morbror och Linnéa

image744
Helgbesök från Örebro!

"Mea"

image743

Har aldrig hänt!

image742
Melia traskade in och la sig för att sova middag helt själv! Ni som känner damen i fråga förstår vad stort detta är ;-)
Med två små sovande knyten borde man sova i kapp någon timme, men blev att lyxa sig med "kvalitetstid" framför datorn istället!

Okul...

Har varit ett väldans vaggande fram och tillbaka med minstingen de senaste dagarna. Hon gallskriker så fort man lägger ner henne. Misstänker att det är magknip. Inte så konstigt att det inte blir så mycket annat gjort här hemma när man ska bära runt på ett litet knyte hela dagarna. Melia tycker förståligt nog att livet är urtrist med en mamma som inte har några armar över till henne! I dag har Mollies mage mått lite bättre och lillskrutt har nannat gott i vagnen som jag har kört in (vad gör man inte för lite lugn och ro?!) Melia och jag har lekt restaurang i hela köket och vips var det kul att vara Melia igen!

image741

image740

"Mamma! Tråkigt!"

image739

Ny kamera

Skatteåterbäringen kom äntligen på kontot häromdagen! In och beställde systemkameran på Internet som jag suktat efter i en evighet innan jag blev snål och ångrade mig. Dagen efter beställningen, i går, kom kameran! Läst instruktionboken utan och innan och fick taget några kort igår när de små somnat.

image736
Mollie sover på mammas mage

image737
Fotomodell?

image738
Sover som man ska, men som Mollie helst inte vill - på rygg...

Spanar...

in syrran!

DSC00138.JPG 

En andra chans

Att ta en promenad med dubbelvagnen i går var verkligen ett äventyr... Melia kom på efter ett tag (troligen när det började bli trist att sitta där och stirra ut trädgårdarna) att man kunde dra ut nappen på Mollie. På en gång drog lillasyster nämligen i gång och låta som en mistlur. Sen var det tydligen väldigt kul att lägga sig på henne för då blev mamma jättearg! Till slut fick tydligen Mollie nog- och lugnade sig inte förrän jag fick ta upp och bära henne hemöver. Tro inte att storasyster tänkte sitta kvar om lillskrutten slipper! Gapade och krängde tills hon kom ur vagnskrället. Då kom hon på att det var superskojsigt att springa åt helt fel håll nu när mamma inte hade en enda hand fri! Äntligen hemma igen var jag sjösvett- dels av fysisk ansträning men även av rädslan över att Melia skulle bli överkörd under en av sina rusher som några gånger var rakt ut i gatan. I dag provade vi dock en anna variant; Molliesen i bärsele och Melisen i sin sulky. På hemvägen promenerade vi hand i hand. Så får det bli i fortsättningen!  

image734

Skål Jon!

...och grattis på födelsedagen!

image733

Statistiken ljuger!

image180
Kolla in hela "bildspelet" på
http://kolotten.blogg.se/

I författartagen

image732
Hmm... Undrar om det blir en roman eller kanske bara en inköpslista?!

Tidig promenad- gäsp

DSC00131.JPG
Tidig promenad- gäsp

Bevarad på bild

Mormor har gått lös med sekatören på våra väldigt vildvuxna rosbuskarna i dag,
men hann att föreviga en av rosorna med kameran i alla fall ;-)

image730

"Goda"

image729

Hoppelihopp

Granntjejerna har en studsmatta. Tycks ge inspiration!

image728

Helt plötsligt

har det blivit en blomma i hallfönstret!

image727

"Kona"

Några bokstäver försvinner ibland men Melisen visar gärna upp den nya skorna hon fick av farmor häromdagen.

image726

Måndagmorgon...

DSC00129.JPG
Måndagmorgon...

Ärligheten själv

Nyinköpt potta och förhoppningarna på att börja vänja av Melia vid blöjor har gjort att det tjatas en hel del här hemma om vad man gör på toaletten. Vissa ord sätter sig väldigt lätt i en tvåårings minne... När morfar frågade storasyster hur det var att få en lillasyster så kom svaret rappt och utan betänketid: -Bajs!  

image724

Äppelmuffins med frasigt täcke

Tips på smaskiga muffins från familjen Larsson på Ellös!
Är i och för sig kanske inte världens nyttigaste kvällsmat...

Foto: Anki Jönsson, anki.jonsson@sydnet.net

50 g margarin eller smör eller 1/2 dl flytande margarin
1 lime eller 1/2 citron
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2-3 äpplen, syrliga
2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl

Kokos- & havrefras:
75 g margarin eller smör
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
2 dl havregryn


Smält det fasta fettet om inte flytande används. Borsta lime eller citron i varmt vatten. Riv av det yttersta på skalet. Skala ev äpplena. Kärna ur och grovriv dem. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt fett, citrusskal och rivna äpplen. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner det i smeten. Smält fettet. Rör i sockret. Blanda i kokosflingor och havregryn. Ställ 24 muffinsformar på en plåt. Fördela kaksmeten i formarna. Lägg kokos- och havrefraset ovanpå. Grädda i mitten av ugnen, 225°C, 10-12 min.

Variation: Byt ut 1/2 dl av sockret mot samma mängd sirap. Täcket bli då lite mörkare och knaprigare.

Finns även på http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=688


Lekvattnet

Det blir första sommaren på arton år som jag inte kommer att vara i stugan i Lekvattnet en endaste dag. Man får vara realist och inse att det är en för lång bilresa för de små att åka i år. Får trösta mig med bilderna som grannen tagit alldeles utanför stugorna. Kanske blir det en tur i höst i stället...

image722

image723

Fotbollsläger

Pappsen har fotbollsläger med laget på hemmaplan hela helgen- från tidig morgon till sen kväll. Vi tog oss en promenad förbi fotbollsplanen under eftermiddagen för att Melisen skulle få möjlighet att i alla fall få se en glimt av favoriten genom staketet.

image721

image720

image719

Duett


Mormor kom med tåget sent i går kväll. I ett paket till Melisen låg en exakt likadan tröja som mommo har- lyckan är gjord!

image718

I tvättkorgen

image717

Staaark!

image716

Inte mycket...

har det blivit gjort här hemma i dag.
Trötta och sega alla fyra.
image715

Lilla Anna

Har precis skickat in pappret för registrering av namnet på pyret.
Och då passar kläderna från mormor extra bra eftersom vi
äntligen bestämt att det får bli; 
Anna Mollie Klint

image714

Brevbäraren

kom med paket från faster Laila i dag. Melia fick en jättefin bok och
Mollie en mysig pyjamas.
Tack!
image713

Hmmmm...

image712
Undra om Melia hittade något spännande i den lila systemkassen?

Grebbestad

Under tisdagen åkte vi upp till Grebbestad och hälsade på farmor, farfar, Catrin, Richard och Hampus. Farmor Monica bjöd på jättegod middag och fika som vi till och med kunde äta utomhus denna ovanliga dag då solen faktiskt var framme större delen av dagen.
image711

image710

RSS 2.0