Kompisar

DSC00210.JPG
Kompisar

Hand i hand

DSC00211.JPG
Hand i hand

Bloggdesign

Sandra och Cissi var inne på att ändra utseende på sina bloggar. Jag fick ett jättebra tips från faster Camilla på en blogg där han superpedagogiskt förklarar hur man går till väga för att skapa en mer personlig blogg.

http://designadinblogg.blogg.se/

Måste testa...


Måste se vad lilla Mollie går för- fixar hon att sitta i en barnstol?! Har sett betydligt yngre barn sitta upprätt helt utan stöd, men var osäker på hur lillan skulle fixa det. Gick över förväntan! Jag hann till och med ta ett kort innan tålamodet tog slut.
image1036

Furulundskyrkan

Som vanligt på onsdagarna tog vi oss en tur till kyrkan. Helena med Hanna, Sandra med Theo, Cissi med Alwin och Kicki med Linus och Max gjorde oss sällskap i dag. Tog på krafterna på systrarna för de slocknade i soffan bägge två när vi var hemmma igen.
image1035

Sanningens stund...

  



  Har hittat Marias och Sandras sju sanningar...

Sol igen

image1034

Hjärtat

image1032

Hurra hurra hurra!

Min faster Laila hade födelsedag igår, den 29 oktober! 
Grattis!
image1031

New hairstyle

DSC00207.JPG 
Lärdom: Så kan det bli när man går och lägger sig med nytvättat hår.

Tom kasse



Så har vi då varit oss en tur till IKEA under kvällen. Hade en hel lista på saker som skulle inhandlas men innan det var alldeles för mycket saker i kundvagnen upptäckte vi att båda hade förlitat sig på att den andra hade plånboken med. Blev mao inte så mycket med hem...

I like!

Saknar man Mia och Klara kan man få sitt behov
tillfredställt genom att trycka på play.




The Italian Man


Allena

image1027

Innedag

image1026

Vid datorn

image1025

Ruskigt!

 
122218-1024Fy vilket riktigt höstrusk det kom in under söndagen!
En kall, blöt, frusen men väldigt glad "blåvitare" kom hem efter att ha stått i ösregn i över två timmar. Men vad gör man inte för den älskade fotbollen skull ?! 

Sant

Jag har blivit utmanad.
Faster Camilla har bett mig lista 7 sanningar om mig själv.

Så här är det tänkt att gå till:

1. Länka till den som utmanat dig.
2. Berätta 7 sanningar om dig själv.
3. Utmana 7 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna ett meddelande till dem du utmanat.

7 sanningar om mig:

1. Jag borstar mina tänder alldeles för hårt, därav ser min tandborste ut som jag även skurar golvet med den tre dagar efter öppnad förpackning.

2. Jag tiger och sväljer länge (ibland för länge) men när jag till slut fått nog blir jag dunderförbannad och river upp himmel och jord!

3. Jag spelar in "Mannen som talar med andar" på TV4 och tittar på det i smyg när Mathias inte är hemma. 
 
4. Jag skulle vilja ha ett arbete dit jag gick med lätta steg varje dag, inte bara då och då.
 
5. Jag håller tummarna för att mina döttrar inte kommer att önska sig en ponny i julklapp i framtiden. Don´t like!

6. Jag skulle vilja komma igång och träna igen men är för snål och lat.

7. Jag tycker varken om snåla eller lata personer (så det är väl bara att pytsa en halv förmögenhet på ett gymkort!)



Nu är tanken att jag ska utmana några av mina vänner...
Sandra, Cissi, Eleonor, Mary, Cacka, kusin Lotta, mamma - vågar ni blotta era sanningar?


Nervöst?

Körde in Mathias och Jon till stan strax innan klockan ett. Luringen sa att de gått ut på radion och sagt att man skulle vara på Ullevi i god tid i dag. Dock hann jag se när jag stod vid rödljuset hur de mötte upp med resten av grabbarna och då var det tydligen ingen brådska längre eftersom det bar i väg åt ett helt annat håll än arenan. Kanske var det för att lugna nerverna innan avspark ;-)

image1023

Trött Mollie

image1022

Helgen

Vi har haft besök av mormor och morfar hela helgen!

image1021

Doktor Hanna Jansson!

Fredag kväll tillbringades i en av Chalmers lokaler vid Guldheden. En gammal klasskompis från gymnasietiden i Torsby har efter åtta år (därmellan hunnit föda två barn) forskat om knepiga kemiska processer inne i växter. Mathias och jag fick äran att vara med på disputationsfesten för dr Hanna. Jättegod mat och en väldigt trevlig fest med mycket sång och skratt. 
    


hanna och Hugo 
Hanna pussas med sin Hugo (gammalt kort).

I goa vänner sällskap

image1020

Myskväll med Catrin, Cissi och Eleonor på ett av Göteborgs högsta hotell.

På vägen hem

image1019

I tidningen i dag!

image1018

Besök

Som en räddare i nöden kom Maria vid elva i förmiddags " to babysit" Mollie. Eftersom Melia kräktes ner hela dubbelsängen  i morse igen, ringde jag rådgivningen och vi fick tid för ett läkarbesök bara några timmar senare. Tyvärr hittade doktorn inget konkret fel men gav oss rådet att undvika mjölkprodukter i en vecka och se om det blir bättre. Fasar att han antyder laktosintolerans...

image1016

image1017
Maria läste boken som Melia fick om och om igen och tror det gav ringar på vattnet ;-)

Nytvättat

Var ganska så säker på att Melia skulle må aningen bättre efter en god natts sömn, men så fel man kan ha... Innan klockan slagit tio i morse hade "fontänen Klint" hunnit med att spy ner halva huset. Det började när hon vaknade i sitt rum och märkte sitt revir i sängen. Då fick hon lägga sig i vår säng och då spydde hon ner mitt och Mathias täcke samt lakan. Därefter somnade hon i soffan och när hon vaknade kräktes hon även ner hela den, filten hon hade haft över sig, mattan och som pricken över i- på mig och Mollie som hade legat brevid henne i soffan! Med gråten i halsen ringde jag då pappan till majonästuben och han kom hem på tre röda. Fick ner Melia i badkaret, Mollie i duschen och mig själv i en morgonrock tills duschen var ledig. Som ni förstår har tvättmaskinen gått på högvarv i dag...

image1015

Testkör

Eftersom vi inte var säkra på hälsotillståndet på Melia så fick det bli en kort sväng i det fina vädret. Tycks dock gjort susen med lite frisk luft för nu har hon fått behålla allt hon ätit under eftermiddagen.
image1014

Photoshopat

Blev en hel del bilder tagna under promenaden trots allt...

image1011

image1012

image1013

Ännu en kväll framför tvn...

I kväll blir det att titta på sista delen av Gynekologen från Askim och säsongstarten av Cityakuten. Därefter kryper jag med stor sannolikhet i säng medan Mathias fortsätter framför tvn med nya avsnitt av sitt efterlängtade Prisonbreak.

122218-1010

Trist måndag

Melia var betydligt bättre i går kväll men jag ville inte gå med henne till förskolan i morse i fall hon skulle ha några baciller i fickan. Tur var väl det för strax innan Mathias kom hem från jobbet kräktes hon igen! Hon verkar så pigg och glad mellan "uppstötningarna", men det är ju tydligt att något inte är bra. Har hela tiden trott att det är något hon ätit eftersom det inte spridit sig till någon av oss andra. Hon är i dag dessutom väldigt snuvig och jag funderar på om det kan vara att hon får in "snorbaciller" i magen som gör att hon kräks?! 


I lurarna

Är en periodare när det kommer till böcker. Får inte ro till att lägga mig och läsa längre och därför passar ljudböcker mig mycket bättre. Marklunds nyaste Livstid har fått ganska dålig kritik men jag tycker den var superbra! Spännande och oförutsägbar. Dotter önskas rekommenderas till alla mammor. Jag grät och grät fast den inte är speciellt sorglig, men det är något med bebisar som föds som berör. Mannen med litet ansikte är i mp3 just nu och kommmit halvvägs. Gillar Tursten mycket för det utspelar sig i Göteborg, men självklart också för hon bor i Sunne ;-)



    

Tre år senare...

Marie, Jon och Isabell kom över för en lugn lördagskväll, men efter ett par glas vin till maten så kläckte Marie idén om att dra i väg in till stan istället för att segna till i soffan. Det var bara att hoppa ur mysisarna och någon timme senare var vi vips på avenyn. Det har blivit betydligt färre besök längs denna gata kvällstid på sistone. Räknade ut att det var tre år sedan som jag sist var där efter klockan nio! Strax innan tidningen kom var vi hemma igen och fick sova någon timme innan Melia vaknade och hade kräkt ner sängen. Stackarn har inte fått behålla något under hela dagen, men verkar betydligt piggare än vissa andra...
image1009

I skogen

image1006

Lördag

image1003

Apologize

Blev förstås sittandes framför Idol i går kväll igen. Tyckte (i motsats till juryn) att Evelina gjorde ett riktigt bra framträdande. Tror till och med att jag gillar hennes version bättre än orginalet...


Dröm"prinsen"?

Tidningar och tv spekulerar i ett kommande bröllop mellan prinsessan och den "vanliga" Daniel. I går gick en reporter och frågade folk på stan vad de tyckte om ett eventuellt bröllop mellan de tu. Jag kunde ju inte tro annat än att alla önskar dem lycka till, men blev väldigt förvånad att så många tyckte att man inte skulle "blanda kungligt och folkligt"! Lever vi inte på 2000-talet?!


Härliga

image1002

Sanerat

 Mollie med farmor och farfar på långpromenad i det fina vädret och Melia på förskolan. Åhh vad jag längtat många gånger när tröttheten varit som värst efter denna stund. Skulle behöva sova igen några timmar, kanske till och med kolla på en film i min ensamhet, men samvetet sa i från innan jag ens hann nedanför täcket. Huset var en fruktansvärd skitigt! Fram med dammtrasa, dammsugare och mopp. Och tänk vad underbart det känns nu när golven är rena och man inte ser dammet flyga runt här inne! Softar någon minut framför datorn innan jag ska hämta Melia. Så får man väl se hur rent det är innan dagen är slut... 

122218-1001

Kvällsmys

DSC00206.JPG
Kvällsmys

Underbart väder!

Blev en långpromenad i det helt fantastiska höstvädret med Mollie i vagnen och Marklunds Livstid i öronen innan Melia skulle hämtas från förskolan.

image999

Onsdag

image998


Inspiration

Vi har snart bott i huset tio månader och vi har fortfarande inte fått upp något på väggarna i sovrummet. Fotade som en turist från Kina inne på IKEA i dag med mobilen och kanske blir det något i den här stilen i framtiden...

DSC00200.JPG 

Lekstuga

Melia spelar memory med en något förbryllad lillasyster.

image995

Genetiskt?

Tummen i munnen och handen killandes i håret. Känns igen!

image994

Äckel!

Hörde på radion under förmiddagen att "Stureplansprofilerna" fått fyra års fängelse för grov våldtäckt. Jag har läst varenda liten rad i tidningarna om detta fruktansvärda som en nittonårig tjej fått utstå och höll tummarna för att rätten skulle lyssna på hennes version denna gång. Det hade inte gjort något om man mulitiplicerat det med tio men från att äcklen frikänts i lägre instans känns det ändå som de fick vad de förtjänade. Har fått ett mail från Veronica tidigare där man ser foton på dem och de ser verkligen ut som de svin de är. Kan ju bara hoppas att tjejen orkar ta sig igenom detta och att bratsen får sig en egen omgång av sin "hobby" inne på anstalt!
 


Shopping...

DSC00203.JPG
Shopping...

Folktandvården

Två år gammal och redan andra besöket hos tandläkaren i dag. Med Mollie i selen på magen och Melia i knät gjordes salivprov, tänderna kontrollerades och Melias dryck och matvanor gick igenom. Fick också vet att föräldrarna ska borsta tänderna på barnen tills de är 10-12 år gamla (!) Undrar hur jag ska lyckas med det i tio år till med tanke på hur enveten fröken M är med att hon ska göra allt själv redan i dag...


Söndag

image992

Under täcket

DSC00199.JPG
Under täcket

Två år senare

Hittade även kort på kusin Hampus på skivan med kort som var tagna i december 2005. Visst har mycket förändrats men det goda humöret har bestått- sötnos! 
image989

Lika?

Ganska många säger att systrarna är så lika, men jag håller nog inte med...

image987
Januari 2006
Melia 3 månader och tio dagar gammal

image990
Oktober 2007
Mollie 3 månader och tre dagar gammal

Good morning sunshine

image985

image986
Nyvaken Melia saknar sin "Maja"...

För tidigt


När Melia för en gångs skull sov till halv åtta vaknar mini-Duracell klockan sex!

testing...

image984

Molnigt

image983

Sista rycket

Ska tydligen bli helt ok väder i dag om man får tro prognosen trots att det ser väldigt grått och kallt ut just nu. Måste i alla fall fixa det sista ute i trädgården. Klippa ner vissna grenar, Melias leksaker ska in, ställa in utemöblerna, altanen oljas in och kanske hinner vi ner och köpa några höstblommor att sätta ut. Får väl se hur mycket vi hinner...

image982
En dag då det var bättre väder än i dag...

Äntligen fredag!

Har längtat som en tok efter denna kväll hela veckan. Har varit seg som attan och Mathias ha haft allt för många aktiviteter utanför hemmet. Men i kväll blir det att tända lite ljus, hälla upp smågodiset och krypa upp i soffan och kolla in begåvningarna på Idol.  Med lite fjäsk kan jag kanske till och med få en sovmorgon i morgon ;-) 


Ajajaj!

Måste blåst ordentligt i går kväll för när vi skulle gå till förskolan i morse möttes vi av leksaker och sopborstar som låg på helt andra ställen än där de var igår eftermiddag. Krukan som stod framför dörren hade också fått sig en skjuts rakt ner i backen. Ajöss med den!

image981

Sagostund

Syskonrivaliteten har mattats av under de senaste veckorna. Melia är jättenöjd över att få gå till "Monica och barnen" = förskolan, på tisdagar, torsdagar och fredagar. I morse skulle Melia till och med läsa en bok för Mollie och det verkade som även lillasyster uppskattade sagostunden.

image979

"Mina"

är ordet vi hör oavbrutet här hemma. Allt från Mollies strumpor till gaffeln jag äter med är "mina" m.a.o Melias. Kanske något med åldern eller effekt av att hon börjat få samsas om sakerna med andra barn nu på förskolan.

image978
Staflit är i alla fall Melias alldeles egna, en födelsedagspresent från farmor och farfar.

Höst

image975

Torsdag

image972

Onsdag

image971

Födelsedagsbarnet!

I dag blir vår lilla prinsessa 2 år!
image970
Melia hade varit med och provat ut skorna hon skulle få i födelsedagspresent. Dum som jag var trodde jag hon skulle "glömma" av besöket i skoaffären, men i morse när hon öppna paketet sa hon: Åh mamma "korna"! Trodde väl morsan blivit helsnurrig som packat ner hennes skor i ett paket och ger henne det det första hon gör på morgonen!

På väg hem...

DSC00193.JPG 
från förskolan fick vi ta en sväng i gungorna.

Promenad i fina vädret

DSC00190.JPG
Promenad i fina vädret

Mera Photobrush

image963

image965

Läggdags...

Vad det var i kvällsmaten vet jag inte...

image959

Pink ladies

Det var inte så länge sedan som Melia och Mollie fick varsin rosa tröja från familjen Larsson på Ellös. Då tänkte jag att det skulle vara läääänge tills de passade. Usch vad tiden går fort!

image957

I förväg

Eftersom Melias födelsedag på en onsdag så hade vi ett litet kalas i dag, några dagar i förskott. Farmor, farfar, mormor, morfar, Catrin, Richard och kusin Hampus var här och grattade under söndagen.  

image955

image956

PhotoBrush

Var tvungen att testa faster Camillas redigeringsprogram PhotoBrush. 
Använder helst PhotoShop men ibland kan det vara kul att testa något annat.

image954

Promenad

Har inte kommit utanför dörren sedan i tisdags så det var helt underbart att ta en promenad i det fina vädret! Mormor och morfar är på besök eftersom det stundar kalas för en viss tvååring.

image953

image952

Snart...

2 år!
image951

På glassigt humör

image950

Nöjd

Det har varit väldigt smärtfritt vid lämningen på förskolan det sista och i morse var Melia väldigt nöjd att få åka dit med pappa. Inte konstigt att man vill hemifrån i detta magontskaos ;-)

image949

Sjuk

Bara någon dag efter att Mollies mage började må bättre hoppade det onda över till mig i stället. På onsdagskväll blev det så illa så efter ett samtal med sjukvårdrådgivningen fick vi ringa på farmor och åka in till akuten. Mitt bland trafikolyckor och misshandelsfall träffade vi en stressad doktor som klämde på magen, skrev ut ett recept och skrev en remiss för vidare undersökning. Kortison har i alla fall gjort verkan för i dag kan jag i alla fall så upprätt. Men jag ska passa på att krypa ner i sängen igen nu när det bara är jag och Mollie hemma. 


Bättre i magen

Mollie har haft magknip i ett par dagar och det har varit väldigt jobbigt för lillan (och för dem som fått gått och bära och vyssja), men i dag är det bättre och med det också humöret.

image948

"Om jag fick

skulle jag nog suga på tummen."

image946

Linslusen

image942

image943

image945

Gick bra

de första korten. Men sen spårade det ut som vanligt med flamsfia ;-)

image938

image939

image940

image941

Hurra hurra hurra!

I dag fyller Therese, den nyblivna mamman, 25 år!

image937

Minstingen

image935

Utan fingrar i näsan...

image934

Upp och ner

image933
image936

Fröken Avig

Lärde mig en sak i dag; säg aldrig till Melia att ta ut fingrarna ur näsan om du vill att hon ska göra det...

image932

Nyfiken?

Här kan du se var din vän befinner sig med hjälp av hans/hennes mobiltelefonnummer. Testa själv!

image931

http://www.sat-gps-locate.com/english/index.html

RSS 2.0