Året som gått...

image1203

Familjen Klint önskar alla er bloggläsare ett
Gott Nytt År!

Första bissingen!


Ett liten risgrnskorn skymtas!
image1200

Lördagskväll

Lördagskvällen tillbringades tillsammans med Sandra, Tobbe och Theo. 
Vi smaskade sushi och spelade Geni långt in på natten.

image1202

Varabesök

Åkte och träffade Anna, Thomas och sötnosen Alva hemma hos
Catrin, Richard och Hampus på lördagsförmiddagen.

image1201

upptaget


Soffväder

image1199

Torsdag

Pappa på jobbet, regnigt och grått ute. Sandra och Theo kom och räddade oss ur tristessen i dag. Theos pappa Tobbe räddade även husfriden här hemma när han tog med sig verktygslådan hit och fixade elen till den "nya" tvättmaskinen som stått inpacketerad i garaget i snart sex månader!

image1198

Flygtur


Nedvarvning?


Annandagen


För en gång skull tyckte jag att det fanns massor att fynda på mellandagsrean. I kassarna hem fanns bland annat två stickade tröjor, en väst, en kjol, ett par skor och en fleece till Melia.

image1197

Julklapp

Mathias och jag fick en gemensam julklapp av min mamma och pappa- biljetter till musikalen Footloose! Dessutom ingick barnvakt den specifika kvällen. Har ringat in den 2 februari med en stort röd ring!

image1196

15 år

fyllde barnens kusin Rasmus på självaste julafton.
Hoppas du haft en bra födelsedag!

image1195

2007-12-25

image1194

"Pippi Lopp"

image1193

2007-12-24

image1192

Tjuvstart


Trött Melia


Tänkte att Melia skulle visa sin nya docka Moni (uppkallad efter fröken Monica på förskolan) som hon fick i julklapp av Josefin och Rasmus i dag. Men det har tydligen varit en slitsam dag...

Mollie äter lunch

 

Mormor, morfar och gammelmormor kom från Värmland i morse. Självklart vill morfar passa på att få mata Mollie när det var dags för lunchintaget. 

Ett sista

inlägg på ett tag. Nu får det bli fokus på julstök här hemma.
Hoppas alla Ni bloggbesökare får en riktigt skön jul!!

image1191

Mörkt ute

Barnens farfar har varit snäll och fixat två stora säckar granris till våra tomma blomlådor. En ljusslinga i och det blev i alla fall lite ljusare i det snölösa mörkret.

image1190

Eftermiddagslur

image1189

Matglad!

DSC00260.JPG 

Fynd!

Måste tipsa om ett riktigt fynd från dagens visit i Partille centrum. Skulle in och köpa alvedon till Melia på Apoteket och hittade där även ett Höganäskrus med senap i för det fantastiska priset 55 pix! 

image1187
Julkortet kom som en glad överaskning med posten från Melias förskola.

Makeover?

Fick ett tips av Jenny på Veckorevyns sida där man kan kolla resultatet innan man besöker frisören för en drastisk förändring...
image1186
Tror dock jag håller mig till mitt gråa, trista jag...

Slappardag

Melia har kräkts i natt igen så tvättmaskinen går på högvarav i dag också. Hon sov i flera timmar och åt nästan ingenting under hela gårdagen. Men det lilla hon lyckades pilla i sig kom upp mitt i natten, och sen var det bara fram med spannen och passa tills nästa gång det var dags. Mathias och jag har än så länge klarat oss från kräksjukan, men jag har blivit dunderförkyld. Molie är väl den av oss tre som är mest kurant här hemma i dag, men även hon är  trött och är nöjd med att ligga tillsammans med oss och slappa i soffan.

image1185

Juligt

image1184
Melias första egen tillverkade julpynt på förskolan hänger i granriset!
 

Först ingenting...

... sen ingenting., men därefter var det jättekul! Melia fick klossarna för ett och ett halvt år sedan av sin mormor men intresset har varit lika med noll. Men så i fredags hittade hon boxen med klossarna i och tänk vad kul det var att bygga med dem helt plötsligt! (Mollie verkar också tyckte det är ganska spännande...)


image1183

Blåbärspure

image1182
Försökte få i Melia blåbär för att "bota" magsjukan men det slutade med att Mollie smaskade i sig det i stället- mums!

Födelsedagspartaj!

Marie fyllde år i fredags och hade "kalas" för tjejkompisarna på lördagskvällen. Det bjöds på de världsberömda vårrullarna, drinkar, en och annan shot och självklart en massa sång vid kareoken! Själv tror jag att jag hade en föraning att jag skulle behöva vara klar i skallen under natten, så jag körde faktiskt dit och hem. Tur var att jag höll mig till juicen för jag hann bara hem innan Melia kräktes i sängen, och det fortsatte hon med varannan timme under hela natten. Tror dock inte att det är magsjuka utan efterdyningar av tekaksbaket under lördagen. Tror att det var första och sista gången som Melia klämmer i sig kletig matbrödsdeg...
image1181

Nybakad "bulle"

image1180

Hurra hurra hurra!

I dag hurrar vi för Marie som fyller 29 år i dag!
image1179

Luciafirande på förskolan!

image1178

Samma snäpp

image1177
Mollie har tröttnat på att ligga och glo rakt upp i suffletten så i dag hamnade både lilla- och storasyster på mellanläget i vagnen. Tycker hon ser så stor ut "lilla" Mollie...

Furulundskyrkan


Eftersom det går magsjuka på Melias förskola har hon fått stå ut att vara hemma med mamma hela veckan för att undvika bacillerna. Mollie och jag har försökt att sysselsätta storasyster ändå under dagarna. Det har bland annat blivit besök till kyrkan både tisdag, onsdag och torsdag!
 
image1176

Dagens status

image1175

Öppna förskola

Blev ett besök till Öjersjö även denna måndag. 
Även i dag hade vi sällskap av Eleonor och Emilia ♥
image1174

Roterat

Internet har krånglat hela helgen här hemma men kom i gång under söndagskvällen som tur var innan abstinensen blev allt för svår ;-) En hel del bilder har det i alla fall blivit i kameran under helgen. Mollie gjorde en 180 i dag på helt egen hand, för första gången och var väldigt nöjd att se världen från det perspektivet!

image1169

På mage

Samma ställning men Melia är bara tre månader på kortet som är från januari 2006 medan Mollie faktiskt redan hunnit bli fem månader!
image1173

Rak i ryggen

Nu sitter Mollie nästan helt på egen hand. Storasyster tyckte det var helt galet kul att se lillsyrran sitta själv, men ännu roligre var det ju när hon tappade balansen och ramlade bakåt i sängen. Melia passade på att visa hur man gör ;-) Man kan se Melias gapflabb på sista bilden till höger när Mollie äntligen gör henne sällskap på rygg!

image1168

Hurra hurra hurra!

image1172
I går var det Jennys födelsedag!
Hoppas Du hade en bra 29-års dag!

Lördag

Theo, Hampus och Melia med respektive mamma gjorde ett besök till Munkebäck där vi såg på dockteater i lördags. Tyvärr tycker jag det var en besvikelse; dyrt (60:- per person -även för barn! för 15 minuter), huvudrolls "skådespelerskan" pratade extremt dålig svenska vilket gjorde det helt omöjligt att förstå vad hon sa och till sist gjorde en pojke vars mamma anammade fri uppfostran allt för att ha sin egna lilla show ute bland oss i publiken...  

image1171

Puss!

image1170

Antonia

Antonia.jpg

Fick ett MMS från Pelle och Therese på lilla Antonia. Från att bara väga 630 g den 1 september då hon med en rasande fart kom till världen, har hon blivit en "stor" tjej på 2050 g och 44 cm lång. Hela familjen är hemma på Tjörn igen, men tyvärr är lilla tjejen allt för infektionskänslig för att få besök.

Krock

I dag är det final på Idol på tv4 och i samma tid är det På spåret i SVT.
 Här hemma har barnen ingen talan (än) vilken kanal som ska vara på, så vi två pensionärer är i alla fall överens om att vi ska ut och åka tåg i kväll.

image1166

Mattias, Charlie

och Melia! Verkar som Melia tagit intryck av radarparet Mattias och Charlie i TV3s "hushållsekonomisåpa". Tydligt är att Melia tycker att mamma gör av med för mycket pengar, men jag slapp klippa korten, istället for de rakt ut med skyffeln!  

image1165

Fred

Vill att Melia sitter vid bordet i målar, men i morse ville hon absolut ligga på mattan i sovrummet samtidigt som hon skulle rita. Efter en mindre "diskussion" gav jag i dag med mig. Mollie är oftast nöjd i storasyster sällskap så jag hann faktiskt röja det mesta medan systrarna roade sig på golvet. Man får välja sina "krig"...

image1164

Nanar gott

                                                                                                                                
Melia var inimage1163te riktigt på humör i dag, så jag ville verkligen att hon skulle somna på väg hem från kyrkan i dag. Hon fick lite välling i vagnen (trots att jag absolut inte tycker en tvååring ska behöva äta det dagtid) men det gjorde verkan. Hon och lillasyster sover fortfarande gott ute i vagnen i regnrusket med regnskyddet över sig.

Favoriten

Mosad banan har blivit Mollies favorit. Konsistensen är ju lite lurig så endera gillar man det eller inte alls. Mollie gör verkligen det förstnämnda! 

image1162

På "to do-listan"


image1161


Mig Äger Ingen

Fick ett tips av mamma på en ljudbok som hon hört mycket gott om; Mig Äger Ingen av Åsa Linderborg. Har sträcklyssnat på den och visst var den bra, men för en gång skull tror jag att jag var för ung för att uppskatta den fullt ut. Åsa är född 1968 och man får följa henne fram till nutid. Resan genom nästan fyra decenium skildrar vardagliga ting, men även mycket politik- och därav kan jag tycka att jag är för ung för att riktigt hänga med. Mig Äger Ingen är en hyllning till en hårt arbetande far som på egen hand fick uppfostra och ta hand om sin lilla Åsa från fyra års ålder efter att mamman träffat en ny karl. En varm bok som skildrar en inte allt för "normal" uppväxt.
 
image1160

Oh happy day!

Småbarnsmammor med sömnbrist ska inte läsa detta! Vet själv att jag fyllts med mordbegär då mammor berättat med ljuv blick vad underbart det är med de små liven som sussar så gott dag som natt, när man själv sitter och kämpar med att hålla sig vaken. Vår Mollie har dock varit skonsam mot oss (värre var det med Melia)  och vi har inte haft allt får många slitsamma nätter även om hon är en riktigt nattsudderska som absolut inte ska lägga sig innan sin mamma, vilket gör att man är väldigt upptagen varje kväll fram till sänggående. Nu kommer det jag varnade för; Mollie har sovit över nattmålet tre nätter i rad!! Hon somnar prick klockan elva (precis som Skalman med sin "mat- och sovklocka") och vaknar halv nio. Tänk vad det gör att slippa det där lilla avbrottet vid halv fyra tiden på morgonen. Jag känner mig som en helt ny människa när man fått sova en hel natt.

122218-1159

Till glöggen...

image1158

Till kaffet...

image1157

Till Sandra...

image1156

Måndag

Melia, Mollie och jag fick sällskap av Eleonor och Emilia samt Cissi och Smilla till Öjersjö i dag. Massor med andra barn var självklart också där. Blev tyvärr bara två kort tagna, men vi bestämde att detta får vi göra om så jag får vara mer aktiv med kameran då istället.
image1155

Rasrisk

image1154
Pappa fick sätta i hop delarna till pepparkakshuset och Melia och mamma hjälptes åt att dekorera. Mängden nonstop gör att taket bågnar...

Tips

image1153
En ljusslinga för endast 10 pix på Rusta - perfekt för tunn plånbok.
Nobless med mintsmak - perfekt för att få julstämning även till fikat!

Första advent

Martin, Jenny, Emmi och Noel, Jon, Marie och Isabell, Richard, Catrin och Hampus, Eleonor, Jonas och Emilia, Sandra, Tobbe och Theo, Conny, Åsa och deras bebben i magen, farmor Monica och farfar Pelle firade alla första advent på Utmålsvägen i går eftermiddag. Mysigt att träffa er alla ♥

image1152

RSS 2.0